About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Kimchi Bokkeumbap


Ja mitäpä tapahtui sille Bo ssämeistä ylijääneelle pikakimchille? Sillä toisin kuin fermentoitunut esikuvansa, pikakimchiä tuskin kannattaa jättää fermentoitumaan.

Lopusta tehtiin tietysti Kimchi Bokkeumbapia, tuota korealaisten ikiomaa kotoista lohturuokaa, Korean ehdokasta paistetun riisin laajalle kisakentälle. Huokeaa, nopeatekoista, pirun tulista. Juu ja sitten tosi muunneltavaa myös. Tee kasvisversiona ujuttamalla mieleiset kasvikset sekaan, tai ota mukaan kanaa, possua, tonnikalaa, nautaa. Milloin se tietenkin poistuu kasvisaterian genrestä.

Roolituksen pääosasta vastaavat kuitenkin kimchi ja kypsä riisi.


Jotakuin näin sen tein:

Kimchi Bokkeumbap
3-4:lle

2-3dl kimchiä
1 sipuli kuutiona
6-8 dl kypsää (eilistä) riisiä
2dl kypsää kananlihaa, tai jotain muuta, kasvista, tai ei mitään....
1 rkl oljyä
1 rkl voita
3 rkl sesamöljyä
1 rkl sesaminsiemeniä
 1 paistettu muna per ruokailija

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota  siinä kimchi ja sipuli. Lisää riisi, mahdollinen kana tms. voi ja sesamöljy. Lopuksi ripottele sekaan sesaminsiemenet (mielellään paahdetut) ja nosta paistamasi kananmunat annosten päälle.

Pitkään aikaan en ole syönyt mitään näin tulista. Tulisuus oli suoraan johdettavissa kimchini polttavuudesta. Useissa resepteissä mukaan laitetaan vielä tulista korealaista chilitahnaa, onneksi minulla ei ollut sitä.

Kuvitelkaas kuinka monta (miljoonaa) Korealaista syö parhaillaan bokkeumbapia?

Suomalaisia syöjiä, hoc momento,  ei liene järin monta, vahvin veikkaukseni potentiaaliseksi syöjäksi löytyy täältä. Ellei sitten vedä juuri Bibimbappia.


10 kommenttia:

  1. Jösses mikä nimi safkalla,kuulosti enemmän joltain Saksalaiselta sotakirjalta! :D mutta jos ei nimi miestä pahenna,niin ei se ruokaakaan pahenna! Tollanen tulinen töräys maistuis kyl kiireisen lauantai iltavuoron jälkeen,nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kannattaa huolestua, jos alan keittelemään Göbbelssuppea....

      Poista
  2. Täällä potentiaalisia tulevia bokkeumbapin syöjiä kaksi kappaletta. Kiitos resehtistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siitä vaan muokkaamaan, välitän kiitoksen kaikille korealaisille kotirouville!

      Poista
  3. Suhun sit voi aina luottaa näiden muidenkin maiden äitien reseptien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Urhohan tapas silloin 5v sanoakkin, että se äitin blogi, se KAIKKIEN äitien reseptit....

      Poista
  4. Pakko tunnustaa, että kyllä, eilen illalla oli bibimbap-päivä. Tänään voiskin laittaa sitten tällaisen bokkeumbapin, kun jäi vähän riisiä yli. En ole aiemmin kokeillut.

    Tuo korea ois kyllä hauska kieli opiskella :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo todellista! :D Ilmankos mulla oli tuollainen bibimbap-kutina!
      Tämä postaus olikin vähän niinkuin sulle, kun ei ole mitään kuulunut sieltä suunnalta :).
      Kun en minä kaikille kehtaa kuittailla. (vaikka siltä voi tuntua...)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää, täytyy varmaan ryhtyä pikakimchin tekoon!

    VastaaPoista