Minulla oli muistikirjansivunmittainen luettelo leivontaideoita lokakuun MyllärinLuomun Lumoudu Luomusta - teemaan. Jostakin syystä jauhopussin suu ei ole kuitenkaan pöllähtänyt auki ja eilen huomasin lokakuun olevan loppusuoralla. Pakko on paras pakote.
Illan hämärissä nostelin sitten ainekset pöydälle, nyt mentäisiin taas simppelin kautta. Luomuporkkanoita, -piimää ja voita ja Myllärin kuituinen talonleipäaines, jonka olin valinnut testattavaksi jauuhoseokseksi ja jonka sitten vasta leivonnan jälkeen tajusin olevan ei-luomua. Voi hyvää päivää! No tämän lähemmäksi en nyt sitten luomua tässä kuussa ehdi. Jauhoseos on kuitenkin joutsenlippumerkillä varustettu, eli varmasti toiseksi parasta heti luomun jälkeen. Anteeksi tämä sekaannus.
Kuituinen talonleipäaines kuulosti kuitenki taikinajuurineen niin hyvältä, että sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Varmuuden vuoksi käytin nesteenä luomupiimää, ajatteli sen vielä komppaavaan juuren makua. Ja tosi makuisia pikku leipäsiä tulikin. Tein pikkuannoksen, 10 pientä leipää, oheen pyöräytin luomuporkkanoista ja luomuvoista makean aromikkaan levitteen.
10 pientä talonleipästä ja porkkanavoita
3,5 dl kädenlämpöiseksi lämmitettyä luomupiimää
500g Myllärin Kuituista Talonleipäainesta (eli 1/2 pussia)
1 tl kuivahiivaa
2rkl siirappia
1 tl suolaa
Liuota hiiva lämpöiseen piimään ja sekoita mukaan muut ainekset. Vaivaa taikinaksi. Anna nousta liinalla peitettynä puoli tuntia. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä ensin pötkö, jonka leikkaat 10 osaan. Taputtele kukin pala sitten leivinpaperille lituskaiseksi pikku pyöryläksi. Kohota vielä liinan alla toiset puoli tuntia, pistele haarukalla ja paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Porkkanavoi
3 keskikokoista luomuporkkanaa
50g luomuvoita
Keitä porkkanat vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja soseuta ne sauvasekoittimella. Kun sose on hetken jäähtynyt, sauvo mukaan myös huoneenlämpöinen voi. Levitä halkaistulle leivänpuolikkaalle, syö ja hymyile
Loppukaneettina eteläpohajalaanen sanoo, että kylloli nättyjä teherä!
Ja marraskuussa päästetään sitten mun sisäinen jauhopeukalo villisti valloilleen! Tämä on lupaus! (..watch me break it!)
Postauksessa käytetyt jauhot lahjoitti Myllärin.
Aika hyvän näköiset leivät!
VastaaPoistaKiitos, makukin oli kohdillaan tällä kertaa. Liekö juurta kiittäminen?
PoistaLuin eilen postauksesi ja ryntäsin kauppaan.... S-marketin ja Citymarketin jauhohyllyt eivät tunteneet tuota jauhoseosta. Onko se jo normisti kaupoissa myynnissä?
VastaaPoistaKyllä pitäis löytyä. Myllärin talonleipäaines, semmonen kilon pussi? Katoitko ettei ollu hyllyn päässä, meidän cittaris ne on ollu ainakin vähän niinkun uutuutena esillä, nuo Tomi Björkin mainostamat jauhot?
PoistaAi että kun näyttää hyvälle!
VastaaPoistaNo eivät kyllä lähellekään niin hyviltä kun sun Zombie-piparit!
PoistaKiitos :)
VastaaPoista^^ Ok, pitääpä katsoa tarkemmin, kiitos!
VastaaPoista