About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 21. lokakuuta 2013

Ystäväni, herkkupuodinpitäjä


Aikas tasan vuosi sitten Glorian Blog Awards- gaalassa, heti alkumetreillä, kaulaani kapsahti (tai saattoihan olla, että minäkin kapsahdin, sanakin on ihan hullu, mutta siis tilanne oli " oletko se sinä?- joo. -ja sitten halattiin"). Koskaan ei oltu tavattu, mutta tutuiksi oltiin jo tultu toistemme blogeja lukiessa.  Kyseessä oli Soul Kitchenin Anna ( ja samassa rytäkässä ensihalailtiin myös Suolaa & Hunajaa Jonna). Ja tik, nuon vaan sain laittaa rastin ruutuun uusi ystävä (itseasiassa siis 2x, ja sinä iltana tuli kyllä muuten useampi ruksi.) Ei niitä joka päivä löydä.

 
Syyslomareissulla pääsin yllättämään Annan käymällä Töölössä, (Museokatu 15) aivan tuoreesti avatussa herkkupuodissa Hella ja Herkku. Jonka tiskin takana siis seisoo juuri kyseinen ihana Anna. Tai ei seiso, vaan tulee mieluusti tutkimaan kanssasi valikoimaa ja kertomaan tuotteista, jotka Anna on kaikki henkilökohtaisesti valinnut, lähes kaikki tuotteita ja merkkejä, joita ei muualta Suomesta saa.


Tutkin antaumuksella hyllyn kerrallaan, ahmin silmilläni kauniita pakkauksia, hypistelin ja maistelin Annan tarjoamia maistiaisia. Yläkuvan huikean kaunis espanjalainen savuöljy siirtyi ostoskoriin välittömästi maistettuani tuota tammensavuista luomuöljyä.


Sinne päätyi myös tryffelvoi. Valitsin sen hienosta sarjasta tryffelituotteita, kun Anna ujutti aivokoppaani aistimuksen tryffelivoilla maustetusta perunamuusista tai siinä paistetussa munakkaasta. Annan asiantuntemuksesta  kannattaa ottaa kyllä kaikki irti, kysyä ja keskustella. Itse ajattelen jotain ruuasta tietäväni, puodissa huomasin, että paljonpas on mitä, en tiedä. Oli tosi kiinnostavaa kuulla artesaanipastan valmistuksesta pronssisuuttimella, tajuta miksi pastassa on karhea pinta...  Tuskin maltan odottaa että ostamani sitruunapasta ehtii lautaselle.


Hella ja Herkku :n  tuotteet ovat myös huippuja viemisiksi tai pieniksi muistamisiksi. Parhaita lahjoja ovat nimittäin lahjat joita voi käyttää ja nauttia!


Keittiötarvikepuolen avauskokoonpanoon kuuluvat gerberan ihastuttavan väriset ja malliset rustiikit astiat. Eivät ole muuten pahan hintaisia.


Eikä keittiöpyyhemania tässä liikkeessä ainakaan laannu.

 
Hellaan ja Herkkuun löysin ilman suurempia vaikeuksia puikkaamalla  (siis kävellen) eduskuntatalon  ja kansallismuseon välistä museokadulle.  Samalla kadulla löytyy myös Anton&Anton lähiruokamyymälä, Petri's Chokolate Room ja muitakin sopivia ruokaharrastajan käyntikohteita.
 
Anna, tuo ystäväni herkkupuodin pitäjä,  kertoo itse blogissaan yrittäjäksi heittäytymisestä.
 
Onnea ja menestystä unelmien toteutukseen, löytäkööt asiakkaat Hellaan ja Herkkuun! Lähtekööt painavin ostoskorein, inspiroitunein ja malttamattomin mielin kohti uusia kokkauksia... ja palatkoon pian!
 
 

 


16 kommenttia:

 1. Minun pitää odottaa lauantaihin asti, että pääsen katsastamaan Annan kaupan :)

  VastaaPoista
 2. No herttinen, tuonnehan on pakko mennä, kun kerran ihan naapuriin on tuollainen kauppa putkahtanut! Ja näyttääkin juuri sellaiselta, että siellä on paljon hypisteltävää (ja ostettavaa!) :)

  VastaaPoista
 3. Mä meen heti tuohon kauppaan kunhan taas olen Suomessa....

  VastaaPoista
 4. Siitä on totta tosiaan vain vuosi, kun mekin tapasimme. Että onkin aikuisiällä löytänyt näin monta ihanaa ystävää.

  Annan kauppa on ihan super. Savuöljyä on meillä loroteltu. Viikonloppuna tein lasagnea artesaanipastasta ja pari pyyhettäkin on plakkarissa. Lasagnesta tuli aivan sairaan hyvää ja Annan kaupasta saa myös ihan parhaita artisokkatahnoja. Eihän huomaa, että olen koukussa ;-) Reissulla Annan luo oppii aina valtavasti, huomasin ihan saman kuin sinäkin. Luulin jotain tietäväni, mutta Anna tietää tuhannesti enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uskoisi, eihän. Tunnutte aivan vakikalustolta mun elämässä, vaikka harvoin nähdäänki kun minä olen täällä vähän kauempana. Toisaalta kun on perhe ja pienet lapset, niin lopulta näkee ketä tahansa ystäväänsä liian harvoin. Paitsi NaapurinUllaa, mutta se asuukin naapurissa, justiinkin kävi saunatakki päällä. <3 ystävät, lähellä ja kaukana.

   Poista
  2. No ei uskoisi tosiaankaan. Harvoin nähdään, mutta onpahan sitten sitäkin mukavampaa kuin nähdään. Nytkin laitakokki totesi, että tottakai sinä menet kemuihin muutto tai ei. Se on nähnyt, miten iloisena ja tyytyväisenä palaan aina näistä kohtaamisista.

   Poista
 5. Ei hyvät hyssykät, kauppias täällä niistää ja pyyhkii kyyneltä. Ihana Nanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti liikutuksesta, yrittäjällä kun ei ole varaa sairastella... ;D

   Poista
 6. Törkeän ihania nuo vuoat! Mitenkähän niitä sais biimattua tänne Tampereelle...

  VastaaPoista
 7. Mun oli eilen tarkoitus käydä tuolla puodissa pyörähtämässä mutta en sitten kiireiltä päässytkään ja harmitti kovasti. Noh myöhemmin sitten mutta pakko se on käydä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos asut pääkaupunkiseudulla? niin kerkiäthän sinä sinne toisenakin päivänä :)

   Poista