About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Claesin silakat


Tässä jutussa on nyt vähän surullista se, että näiden pitäisi olla Claesin silakat, mutta nämä eivät taida olla sitä, en nimittäin millään enää muista reseptiä.

Asia on nähkääs niin, että minulla oli kerran asiakkaana laivalla tarjoillessani Claes-niminen herrasmies. Oli rauhallinen lähtö/kattaus ja suulaana ihmisenä innostuin keskustelemaan Claesin kanssa ruuasta, joka tuntui olevan meille molemmille jonkinasteinen intohimo. Claes kertoi joskus osallistuneensa työnantajansa (joku autofirma) reseptikilpailuun Ruotsissa ja korjanneensa voiton tällä herkullisella silakkareseptillä. Tai siis tämäntyyppisellä. mitä nyt valmistin. Resepti oli hyvin yksinkertainen ja ajattelin sen ikuisesti muistavani, mutta kun en sitä sitten tullut kuitenkaan valmistaneeksi, niin luulen, että nyt olen saattanut unohtaa jotakin oleellista.
Siispä jos olet löytänyt blogiini, Claes, oikaise kernaasti reseptini.

Sen muistan, että Claesin resepti sisälsi wasabia, mutta minulla ei sattunut sitä olemaan kaapissa, niin käytin sitten piparjuuritahnaa sen sijasta.

Claesin silakat

500g silakkafileitä
1dl soijakastiketta
1/2 tuubia piparjuuritahnaa tai maun mukaan
reilusti hakattua lehtipersiljaa

Sekoita soijakastike ja piparjuuritahna. Kääntele silakkafileet soijassa ja asettele uuninpellille leivinpaperin päälle vieritysten levälleen. Laita silakat uunin yläosaan ja paahda grillitoiminnalla hyvin kuumassa uunissa kypsiksi. Aikaa ei montaa minuuttia kulu, eli kannattaa vahtia, etteivät pala. Ota silakat uunista ja ripottele pinnalle vielä reilusti hienonnettua lehtipersiljaa.

Nauti peruna- tai juuresmuusin tai vaikka vain vihreän salaatin ja ruisleivän kera.


Silakat saavat upean värin uunissa ja maultaan nämäkin wanna-be Claesin silakat olivat mainioita. kunhan et jätä fileitä soijaan makaamaan, tulee helposti suolaisia.

Kiitos ja anteeksi, Claes!

3 kommenttia:

 1. Vaikka resepti ei olisikaan niin justiinsa, niin tämähän on mitä suurin kunnianosoitus Claesille, silakoiden isälle.

  VastaaPoista
 2. Olen enemmän muikkuihimisiä, varmaan maantieteelisesti ja koulun silakkaruokien vuoksi:), mutta näitä tekisi mieli kokeilla!

  VastaaPoista
 3. S&H: tuo oli kauniisti sanottu

  Heleen: meilläpäin taas puuttuu nuo muikkujärvet...

  VastaaPoista