About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kateuden siemeniä

Läl läl läl läl lällää....
Mullaapa on pikkuuveliii...
Sen perhe kutsuu meitä aina syömään,...
Siellää saa vain syörä ja naut-ti-aa

Viime sunnuntaina aloitettiin taivaallisen hyvällä kylmällä avokadokeitolla, jonka pinnalla oli kuumaa chorizoa.


Laitoin heti tätä teen -listalle. Ihanaa oli. NuutinMinna oli laittanut reseptiä reippaammin limeä, ja sehän passas. Resepti oli Anna-lehden hiljattaisesta numerosta.

Pääruoka oli pikkuveliNuutin käsialaa, omasta päästä kuulemma. Hyvin  hyvä merellinen spagetti.Kampasimpukoita ja sahramia, tiikeriravunpyrstöjä (raakoja pakkasesta) ja mitä lie ihania makuja. Otin 3 kertaa lisää... Päälle puristettiin reilusti sitruunaa. PikkuveliNuutti oli lukenut jostakin, ettei paprika sovi merenelävien kera samaan pastaan. mutta kylläpäs sopiikin!

Jälkiruuaksi sain nyt sitten sitä Uunijäätelöä. Pohjalla oli marjapiirakka. On se upea ilmestys uunista otettaessa.Kyllä kevyt siivu aina aterian kruunaa...


Ootteko edes pikkuisen kateellisia...?

12 kommenttia:

 1. Oi nam, saisko tuota keiton ohjetta? : >

  VastaaPoista
 2. Ei kai tässä voi kuin olla kateellinen, kun ei ole edes sitä pikkuveljeä, ei tosin isoveljeäkään. Joten ei mitään mahiksia:) Turha ootella päivälliskutsua velimieheltä.

  VastaaPoista
 3. MINNAAAA!!!! RESEPTIII!!!!

  Sanna: eiköhän tuo järjestyne, ittekkin meinaan tehdä sitä.

  Campis: Niin , no, ei tämä kateuden siemenien kylväminen loppujen lopuksi niin hauskaa ookkaaan... :(.
  Mulla on itseasiassa 2 ruoanlaittotaitoista pikkuveljeä, toinen vain asuu 400 km päässä. Pitäiskö alkaa liisata niitä? Pikkuvelicatering....
  Mutta ruoka oli hyvää, jokatapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Todella kateellinen! Eikä ydinperheestämmekään ole enää olemassa kuin isä, jonka mielestä ruoanlaitto on ajanhaaskausta.

  VastaaPoista
 5. Salla: No nyt on sun vuoro aloittaa perinteet ja kokata joku onnelliseksi...ystävä/poikakaveri/joskus tulevaisuudessa omat lapset kenties... Vaalit sitä äidinperintöä!

  VastaaPoista
 6. Oi, kyllä. Ja minäkin ottaisin avokadokeiton ohjeen mielellään. Näyttää jumalaiselta. Chorizoakin olisi... Tässä vauva-arjessa terveellisesti syöminen on joskus vähän haaste - tuollaisen keiton voisi sada tehtyä jopa itselleenkin vaan!:)

  VastaaPoista
 7. Tuota keiton ohjetta minäkin tulin ruinaamaan :) Avokadot on muutenkin maistuneet nyt päivittäin, ehkä niistä vois tehdä vaiheeksi muutakin kuin syödä sellaisenaan (tai joskus pistää salaattiin)

  VastaaPoista
 8. No niin "ruinarit"! Postaan keiton ohjeen pikimmiten kunhan saan vain reseptinhaltijan kiinni.

  Ja oikeesti ihanaa, että keitto herättää muissakin kokkaushaluja!

  VastaaPoista
 9. Kyllä täällä 400 km syrjässäkin nassu vihertää.

  VastaaPoista
 10. Ja mulle tehdään sit tää sama menyy syyslomalla, KIITOS!!!

  VastaaPoista
 11. Sun(eli mun)käly: No kohtahan te pääsette eteläpohjalaisten patojen ääreen. Ainakin hirven ulkofilettä on luvassa ja kaalikääryleitä...(tietää hän, äitinsä toimia sivusta seuranneena). Sitäpaitsi mikäs sulla on siellä 400km päässä ollessa kun on toinen veljistäni ihan yksityisomistuksessa. Ei tartte keskittyä siskojen ruakintaan ! ;D

  Natasisko: Anything for a sister!

  VastaaPoista