About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Seikkailuja kakkumaailmassa: Angry Birds


Tämä kakku on paras ottaa sitten huumorilla. Tuli niin vietävän ruma nimittäin. Olihan mulla vähän kiirekin, kun yht´äkkiä sain päähäni tehdä Porvoosta syyslomalle perheineen saapuneelle Nikoveljelle myöhästyneen syntymäpäiväkakun. Ja kun se kai omissa töissäänkin on jonkinmoinen pelisovelluskehittäjä (nyt puhun asioista, joista en mitään ymmärrä...) niin ajattelin, että Angry Birds - kakku sopis niinkun teemaan. Ja olis helppo pallopää toteuttaa. Ja nopea.

Itse asiassa luulen, että jumalat olivat vähän niin sanoakseni rankaisutuulella, kun päätin mennä siitä mistä aita on matalin, ja ostaa kaikki mahdollinen löytyvä valmiina kaupan hyllyltä. Tämmöset tuliaiset:


Eli viipaloin tuon hasselpähkinätortun ja asetin siivut reilun litran vetoisen kulhon reunoille aika tiiviisti, sillä lailla charlotten tapaan. Kulhon vuorasin tietysti tuorekelmulla.


Vatkasin täytteeksi tuollaisen suklaamoussen. Olin ajatellut maustaa sen DaCapomaisesti rommiesanssilla, mutta kas, kotona huomasin, että ylemmät voimat olivatkin ohjanneet käteni tarttumaan piparminttuesanssiin. Laitoin sen ensin pois, mutta sitten muistin, että hei onhan niitä mariannekarkkejakin, kyllä suklaa toimii piparmintun kanssakin. Sitten vain mousset kippoon, ja kanneksi vielä kääretortunsiivuja. Oli muuten tosi hyvä mitoitus kulho suhteessa moussen määrä ja 2 kääretorttua. Pikkulautanen painoksi ja tekeentymään reiluksi tunniksi jääkaappiin.

Taistelu marsipaanin kanssa alkoi. Olen viime aikoina tehnyt koristeet vaahtismassasta, sitä on mielestäni helppo työstää. Nyt meinas mennä hermot marsipaanin kanssa. Se repeili ja tarttui ja mitä vielä...

Kun kumosin aluskakun astialle (mikä verbaliikka!) ja aion nostaa punaisen marsipaanipinnan  sen päälle muistin, että siinähän pitää olla joku kermavaahtokerros tai muu kreemijuttu pinnassa ensin.


No, ei mulla ollut kermaakaan, mutta olin ostanut jonkun ison jauhepurkin, mitä piti sekoittaa vaan veteen ja vispata, vaniljakreemi nimeltään. Luulin, että siitä tulee jotain valkoista kreemiä, mutta siitähän tulin sitä keltaista, mitä on aina kaupan viinereissä. (Tämän päivän teema voisi olla myös "käytä mahdollisimman paljon lisäaineita, jotta tiedät mitä sinun tulisi välttää...")

En tiedä oliko kreemi sopimatonta välikerrokseksi, mutta marsipaani repesi ainakin keskeltä päälakea kamalaksi railoksi, ja jouduin jämäpaloista kaulimaan vielä toisen kerroksen siihen päälle.

Mustalla elintarvikevärillä yritin sitten tehdä noita kulmakarvoja ja kaikesta tuli niin hitsin hutaisten tehdyn ja huolimattoman näköistä. Hopeatoffeesta olis muuten saanut varmaan upeat kulmakarvat.


Mutta sen voin sanoa, että pikku serkukset 4,6, 7ja 8v olivat lähes yhtä innoissaan kuin viime joulun lumiukoista  . "Angry Birds!" huusi kaikki kun menin kakun kanssa sisään. Ja ulkonäöstään ja ostotarpeistaan huolimatta kakku ei maistunut lainkaan hullummalta.

Ja sitten Nikoveli antoi mun pelata Angry Birdsiä sen kännykällä kun en ollut koskaan pelannut...(lainaus päiväkirjamerkinnästäni...)

Pakko vielä lopuksi mainita, että maksimoidakseni lapseni psykofyysisen kehityksen, olen ottanut Urho7v. harjoitusohjelmaan treenit 3x viikossa sotilasesteradalla.
Mites teidän lapset?


Vielä loppuverkka ja hiukan heittokäden harjoituksia...


Nauttikaa syyslomasta! (kellä on)

7 kommenttia:

 1. Onpa ilmeikäs (oisko se saanut juuri jonkin suuren oivalluksen?) ja hauska Red Bird! :)

  VastaaPoista
 2. Jos jostain olen pihalla, niin näistä pelihommista, mutta kevyesti kyllä yhdistin kakun ja Angry Birdsin:) Tuikean näköinen kakku!

  VastaaPoista
 3. Mahtava!! Vitsit mun kummipentue olisi liekeissä tästä, jahka unohdan kuinka kammottavan hirvittävää marsipaanin käsittely on, yritän kyllä matkia tätä:)

  VastaaPoista
 4. No vaan onhan se hieno kakku, voin kuvitella vaan kummipoikani 4 v ilmeen jos joku päivä pyöräyttäisin vastaavan.. en varmaan ikinä kykenisi tuollaiseen .. ihana! :)

  VastaaPoista
 5. Ootte kaikki ihanan "kakkukannustavia"!

  VastaaPoista