About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Meksikolaiset janonsammuttajat


Mulla oli aika hauska (=lue hermoja raasteleva...) viikonloppu. Ei kun oikiasti hauska. Jos kyseessä on hyvä seura rakkaiden ihmisten parissa ja ruuanlaitto, niin mikä voi mennä vikaan? (Let me count the ways...).

Oikeasti kyseessä ei ollut illalliskutsut vaikka ruokapöytään lopulta päädyttiinkiin, vaan SUURI VIDEONTEKO-OPERAATIO.

Olenko koskaan kertonut, että jos joku kaipaa tukanleikkuuta, sisustusneuvoja tai diagnoosia vaivoihinsa MINÄ olen aina valmis auttamaan, vaikken noistakaan edellämainituista asioista ymmärrä hölkäsen pöläystä.
Nyt tähän listaan voi liittää myös videokuvauksen = ruokavideon teon.

Natasisko pitää ensi lauantaina Auralan Kansalaisopistossa Turussa ja myöhemmin marraskuussa Salon Kansalaisopistossa päivän kestävän  kurssin "Espanjaa meksikolaisessa keittiössä". Kurssi on pieni espanjankielen kielikylpy ja meksiloiseen kulttuuriin  tutustumismatka musiikin, tapojen ja varsinkin RUUAN kautta. Kurssilla kokataan siis kokonainen menu, joka sitten myös nautitaan,

Menussa mukana esim. alkuruokana kielen vievä Sopa de Conde,


jota on aiemminkin laiteltu tässä blogissa.

Ideoin vähän tuota kurssia siskoni kanssa ja yksi kuningasideoistani  (ehkä tuo edllinen sana kuuluisi olla lainausmerkeissä) oli, että kuvataan video menun ruokalajien valmistuksesta, joka katsotaan ennenkuin kurssilla aloitetaan niiden valmistus. Videolla kokkaamassa siskoni kanssa aito meksikolainen Ulises (perheemme "tekopoika").

Ja minä kuvaan. Harmi vaan, että olen aika amatööri. Harmi vaan, että digitaalisenkaan videokameran kasetille tallentuvaa matskua ei noin vain siirretä tietokoneelle editoitavaksi. Harmi vaan, että ainut osaamani ammattimainen asia oli huutaa "kuvaushiljaisuus-kamera käy". Se kuuluukin nauhalla kivasti muutaman minuutein välein...

Natasiskon sanoin " Niin vähällä vaivalla tästä olis saanut niin paljon paremman..."

Mutta siis koko lauantaipäivä kokattiin ja kuvattiin...

Ja nämä juomat oli niin ihanan ihanan raikkaita ja helppotekoisia. Mulla ei ole määristä tarkkaa käsitystä, kun olin siellä kameran toisella puolella, mutta varmaan jotenkin näin. Kannattaa kokeilla.
Tummempi on Kurkkuvesi ja vaaleampi LIMEnadi.

Kurkkuvesi

1 kurkku
2 limeä
2dl sokeria
2l vettä
jäitä

Kuori kurkku puolihuolettomasti, niin, että kotimaisen kurkun pestyä pintaa jää vielä jäljelle, siitä tulee nimittäin kaunis väri juomalle. Halkaise kurkku ja vedä lusikalla siemenet pois. Pilko tehosekoittimeen. Purista mukaan limen mehut ja sokeri sekä vettä niin paljon kuin sekoittimeen sopii toimiakseen. Sitten vaan surrur. Juoma kannuun  jäiden kera ja vielä voi sekoittaa vettä joukkoon ellei kaikki mahtunut sekoittimeen.

LIMEnadi

5 limeä tai enemmän
2dl sokeria
2l vettä
jäitä

Jynssää limet puhtaiksi , puolita leveyssuunnassa ja leikkaa vielä lohkoiksi. Pistä tehosekoittimeen limet, sokeri ja vesi. Sitten taas surrur. SIIVILÖI juoma kannuun ja sekoita joukkoon jäät ja loppuvesi.

Olen vakuuttunut, että juomat valmistaneet tahot korjaavat reseptini mikäli kovin (suomalaisessa) metsässä.


7 kommenttia:

 1. Video siis kuitenkin syntyi ja sivutuotteena oikein raikkaat juomat. Ei mennyt siis lauantaisessio hukkaan ;-)

  VastaaPoista
 2. Vastavierailulla! Täälläkin ollaan näemmä meksikolaistunnelmissa. :) Ihanan värikkäitä juomia, tulee kesää ikävä!

  VastaaPoista
 3. Minä voisin hyvin kuvitella päätyväni samanlaiseen projektiin, jonka alussa olisin hyvin luottavainen taitojeni suhteen, mutta pian alkaisin miettiä, että missä se takaovi olikaan. :)

  VastaaPoista
 4. Herkullisen viilentäviä juomia.Tuollainen kielenopiskelun ja ruuanlaiton yhdistäminen on tosi kiva juttu:olin sellaisella aikoinaan Arbiksessa,ja kävimme läpi melkein koko Eteläisen Amerikan keittiöt,parannellen samalla espanjankielen keittiösanastoa;D

  VastaaPoista
 5. Tunnustus kaksoisruokablogille! http://lautasella.blogspot.com/2011/10/herkkusuun-lautaselle-kunnianosoitus.html

  VastaaPoista
 6. Kaikille tiedoksi, että oppilaat olivat kuulemma tykänneet videosta. (Vaikka olivat välillä sille nauraneetkin...)Ehkä joskus saan laitettua jonkun pikkupätkän tänne...

  Herkkusuu: Tämä kiittää ja pokkaa tunnustuksesta! ( Muille selvennökseksi, että me ollaan aloitettu blogimme hyvin samoihin aikoihin ja usein tuntuu, että meinataan blogata just samasta ruuasta...paitsi, että herkkusuu on kyllä miljoona kertaa mua tuotteliaampi...)

  VastaaPoista