About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 5. toukokuuta 2011

Kikherne-feta-minttutahna (vai onko nimessä lueteltava kaikki valmistusaineet?)


Voishan tämän tahnan nimi ola vaikka vaikka vaikka Martti? Ei ainakaan huonompi nimi kuin Kikherne-feta-minttutahna. Paitsi ettei siitä tietäisi mitä se sisältäisi. Ja mieleen tulisi itsellä vain Iso-hoon Martti -eno (terveisiä!) ja yksi pikkupoika nimeltä Martti.

No enpä lähtökohtaisesti itsekään tiennyt mitä tahnaan oli tuleman sen tekoa aloittaessani, mutta niin vaan hyvää tuli! Tarkoitus oli siis valmistaa vapun nyyttäri brunssille tuoreen leivän kumppaniksi hummusta ja feta-minttutsatsikia, jonka ohjeen näin jossain, mutta yllättäen jugurtti olikin jäänyt kauppaan. Lisäksi olin suunnitellut tekeväni myös vietnamilaisia- onko ne nyt kesä- vai kevätrullia -, mutta kun kaupassa ei ollutkaan riisipapereita, jäin tyhjän päälle roikkumaan. Ilman suunnitelma b:tä. Ja tämä jotenkin yllättävän paljon vaikutti tavallisesti niin tyynen rauhaisaan olemukseeni ja jouduin jonkunlaisen raivon valtaan niin, että kun tahnoja aloitellassani huomasin, että toisen pääaine puuttuu myös, aattelin ihan sama ja lyödään kaikki yhteen.


Kikherne-feta-minttutahna

1 tetra  keitettyjä kikherneitä 380/230g
200g fetaa
1rkl tahinia
2rkl hyvää oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
1 nippu tuoretta minttua
1/2 sitruunan mehu
vettä jos liian paksua.

Kaikki ainekset sileäksi tehosekoittimella ja sitten vaan leivän päälle ja pari oliivia toiseen käteen.
Ja suukkuun!

4 kommenttia:

 1. Tälläin sitä löytää joskus hyviä reseptejä.

  VastaaPoista
 2. Tuon nimeämisdilemman kanssa painiskelen itsekin jatkuvasti: käyttääkö napakkaa ja mielikuvituksellista, muttei niin kuvaavaa nimeä vai luodako pääainesosat-peräperään-luetteleva-sanahirviö? :D Molemmissa kun on puolensa...

  Niin, ja hyvän kuuloinen levite!

  VastaaPoista
 3. Oho, täällä on tällasta hummus-tyyppistä tehty :) Mulla on ollut nyt taas viikon verran hummushimo ja sitähän on kulunut... Minttu on varmaan ihana raikastaja tässä.

  VastaaPoista
 4. Tupu: joka kerta kun täällä käyn, mua naurattaa, kun luen aina tuon sun kommentin väärin: Täältä sitä löytyy joskus hyviä reseptejä!;D Hyvä kun edes joskus , jos ei aina...:)

  Haley: Kiva kuulla, että muitakin joskus kyseinen seikka "ahdistaa".

  MM:Nii raikastaakiii!

  VastaaPoista