About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Äidin salainen ase

Stressaantuneen kotiäidin pelastaja. Kiireisen työssäkäyvän armahtaja. Uusavuttoman bravuuri. Kaikkien nälkäisten sankari. Lapsen eka "kokkaus". Jopa sille epätrendikkäälle -siis sellaiselle, joka ei tunne oloaan kotoisaksi keittiössä- iskälle. Opiskelijabudjettiin. Painonvartijalle. Perinteisen suomalaisen ystävälle. Ja tietenkin kaikille superkokeille, sillä kaikki kuitenkin olettaa, että teitte tämän alusta asti itse.

Niin että onko mulla teidän huomio nyt?


Puhun nimittäin  peruna- ja keittokasvispussista. Pakaste, jossa ei lisäaineita, vain peruna, porkkana ja purjo. Isoina paloina ja oikein maukkaina sitäpaitsi. Tarjouksessa 2 pussia 3 euroa tai yksi on kai jotain 1,80 normaalisti. Näitä mulla on aina pakastimessa. Ei lisäaineita. Soppaa kuudelle, voit tehdä myös puolikkaan annoksen. Lisäät vain vettä, lihaliemikuutiot ja pääraaka-aineen. Valmista vartissa.

Joku voi tietysti sanoa, että taitaa tosiaan olla stressaantunu kotiäiti kun ei kerkiä perunoita kuoria...Mutta aina ei kyllä tosiaan kerkiä. Kun tuloo nälkäisen, kiukuttelevan lapsen kanssa kotiin. Tai kun pitäis äkkiä keksiä jotain pöytään. Tai ollaan ystäväperheen kanssa ulkoilemassa ja pitäisi äkkiä saada suurelle joukolle ruokaa. Talkooporukalle. Kaikenmaailman koirien luonnetestien toimitsijoiden muonitukseen huonoissa keittämisolosuhteissa.

On tehty kalasta ja kanasta, jauhelihasta, nakista ja makkarasta. Kypsästä kokolihasta, kinkusta ja lihapullista. Liemeäkin vois vaihdella, kookosmaito, sulatejuusto, tomaattimurska, makukermat,maito,  aina on uus keitto. Lisää varhaiskaalta, tai kukka-ja parsakaalta. Mausta eri yrteillä. Tai erilaisilla maustetahnoilla. Aina maistuu. Myös Urholle 6v.Mielikuvitushan tässä vain on rajana. Mutta osoittaakseni "luovuuteni" määrää, tässä muutama otos meidän arjen pelastuksista. Aikaslailla perinteistä tehdään siis. Vois joku yrttisilppu ehkä edes piristää. Mutta leivän kanssa tosi hyvää kuiteskin!

Kot kot kot chickkeeeen....

jauheliha yksi takuuvarmimmista


Makkara on tietysti voittamaton


Ja lohikeittokin tulee niin näppärästi


Tätä hirvenlihasäilykekeittoa täällä on jo hehkutettukin
Sumeilematta kehun tätä tuotetta aina ystävilleni ja sukulaisilleni. Moni sen on ottanutkin omakseen. Ystäväni Karjamekko esimerkiksi on sitä mieltä, että tämä on paras"lahja" mitä oon koskaan hälle antanut ja hänen bravuurinsa on tehdä kanakeitto mandariinimarinoiduista kanasuikaleista.

Mikäs on sun salainen arkea helpottava ase? Vai oletko sitä mieltä, että siemenperunatkin pitää itte idättää? Vai oot yksinkertaisesti niin täydellinen, että sulla ei kaivata paniikkitilanteiden pelastajaa, koska sellaasia tilanteita ei vaan oo. Eikä tuu.

Mutta elämä ja tilanteet muuttuu, muista se!

Laittaskohan linkin appetitille? Onkai se mukava tietää, että joku on näin haltioitunut pakastetusta perune/porkkana/purjopussista.

11 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, kylläpä näytti keitot hyvältä! Niissä tosiaan on vaihtoehtoja vaikka pohja pysyy samana. Mun arjessa vihreät pavut pakkasesta tai tölkistä näyttelee kyllä tätä kiiruspelastajan roolia....... niissä ei mene kuin sekuntti ja käy ihan minkä kanssa vain (siis karpille... lihapullien, kalafileen....) :D (perunan keittäminenkin on hidasta kun kaveri huutaa vieressä ;) vauvakin popsii niitä muka mielissään aina..

  VastaaPoista
 2. Olen tasan samaa mieltä kanssasi tämän tuotteen helppokäyttöisyydestä ja makukin on ihan hyvä ...minunkin blogissa olevat keitot ovat suurimmaksi osaksi tehtyjä tuosta sekoituksesta ja monille sisarieni lapsille/teineille olen sen esim opettanut ja ovat olleet haltioissaan, että näinkö helppoa keiton keitto on. Myös meillä on AINA vähintään 1 pss pakastimessa tätä tuotetta.

  VastaaPoista
 3. Pakastevihannekset on hyvä ase myös meille kahden talouden ihmisille, ehdottomasti. Mun suosikki on tällä hetkellä kukkakaali ja sipuli. Tulee ihan superia sosekeittoa, kun vähän maustaa vaikka currylla. Toinen kätsä on porkkana-paprika-keitto. Kun ei sitä aina vaan jaksa / pysty / voi tehdä kaikkea itse.

  VastaaPoista
 4. MM: Mielenkiintoista...mun ongelma noiden tankopapujen kanssa on kun en saa niitä oikein maistumaan miltään, pitäis varmaan taas yrittää

  Mimmi M:No sielläpä blogissasi oli oikein erilailla maustettujen keittojen runsaudensarvi. Ja kävipä selväksi sekin, että eka kerran teit kyseisestä pussista elokuussa 2008!

  Tusla: Joo, voisi tietenkin laajentaa tuota repertuaaria muihinkin pakastekasviksiin. Kuulosti meinaan hyviltä sun vaihtoehdot.

  VastaaPoista
 5. "Mutta elämä ja tilanteet muuttuu, muista se!" tuo on niin hyvä! Joku vuosi sitten olisin ehkä vielä tuhahdellut pakastepussivinkille, nyt kirjoitin sen innoissani heti ostoslistaan iltaa varten :D

  VastaaPoista
 6. Pitää mainostaa sopivasti toistakin huikeaa uutta Apetit tuotetta. Ilman e-koodeja. "Kasviksia ja tuorepastaa"-pussi ja esim broileria ja mausteita / maustekastiketta sekaan. Pelastanut meillä jo muutaman tilanteen kellotetussa arjessa. Niin ja kiitos muvasta blogista.

  VastaaPoista
 7. En muista kenen tuote se on, mutta tykkään itse enemmän siitä versioista, jossa juurekset on suikaloitu ohuiksi. Siinä on mielestäni vähän useampia eri juureksia ja pikabravuurini on ollut tehdä siitä linssikeittoa: tomaattimurskapurkki kattilaan, huuhdotut punaiset linssit perään. Juurekset vähän päästä, vähän mausteita ja mieluusti jotain tulista. Ah kun on hyvää!

  VastaaPoista
 8. Pitääpä kokeilla näitä uusia ehdokkaita, kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 9. Mun salainen ase on peruna-sipulisekoitus. Siitä tekasee laatikon ja lykkää iltapäivälenkin ajaksi uuniin. Tai heittää makkaran kanssa pannulle. Tai laittaa keittoon.

  VastaaPoista
 10. täydellistä :) meilläkin asustaa eino ennakkoluulo...uppoiskohan tämä...kai se uppois, jos olis vain tarpeeks nälkä :)

  VastaaPoista