About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Sitä kesää odotellessa


Sanottakoon nyt ensin, että olen 100% talvi-ihminen. Syksyäkin rakastan. Moni kokee kevään aina uutena alkuna, minulle se  syksy on se alun paikka, jolloin aina saa ikäänkuin kääntää uuden puhtaan sivun elämässään.

Luin muuten joskus jostakin, että ihmiset mielessään hahmottavat vuodenajat visuaalisesti eri tavalla. Joillakin vuodenajat ovat lineaarisesti suoralla janalla joka alkaa eri vuodenajalla eri ihmisillä. Toiset , kuten minäkin, taas hahmottavat vuodenajat kellotaulumaisena ympyränä. Itselläni talvi on kello 12 ylhäällä ja kesä alhaalla kuutosessa. Myötäpäivään siis kuitenkin kierretään.  Olisipa kiva kuulla kommenttia mitenkä te "näette" vuodenajat.

Joka tapauksessa, vaikka pääsiäisenä juhlittiin jo melkein kesäkelejä, on viime viikkoina ja päivinä ainakin meilläpäin puhaltaneet melko julmat tuulet. Vettäkin on tullut lähes jakomielitautisesti -ehtimishen, niinku täälläpäin sanotaan-  vähän joka välissä piskoista rakeisiin.

Vaikka kesä onkin vasta lempparivuodenaikalistaukseni numero 3, on se kuitenkin kiva olemassa. Ehkä puuttuva kesäfanaattisuuteni pitääkin minut melko tyytyväisenä kesäsäihin, satoi tai paistoi. Turhahan niistä säistä on stressiä ottaa. Toimitaan vaan sitten kullekin säätyypille sopivalla tavalla. (Lämmin, vesisateinen talvi on mielestäni sen sijaan  auttamattomasti pilalla!)

Kesässä ehkä parasta ei olekaan niinkään  sää; lämpö ja aurinko, vann pikemminkin värit ja tuoksut. Ja jos mikä, niin tämä Caprilainen salaatti kaikessa yksinkertaisuudessaan toi meille jo kesän tunnun.

Kotimaiset tomaatitkin ovat nyt alle euron kilo, joten julistan tomaatikauden alkaneeksi! Buffaloita ei ole täälläpäin näkynyt, joten tyydytään ihan vaan tavalliseen (Riitan herkun) mozzarella pötkylään.


Insalata Caprese

Tomaatteja ja Mozzarellaa siivutettuna, yhtä monta siivua kumpaakin, annoksen koosta riippuen
Tuoreita basilikanlehtiä
Laadukasta oliiviöljyä
Mustapippuria
Suolaa

Poista tomaateista kannat, leikkaa siivuiksi. Siivuta myös mozzarella. Asettele viipaleet limittäin tarjoiluvadille, tomatti, mozzarella, basilika, tomaatti, mozzarella, basilika...(yritän saada pituutta tähän reseptiin...)
Lopuksi valuta päälle oliiviöljyä, hiukan suolaa ja enemmän mustapippuria myllystä.
Ei oo tämä salaatti pyl.. siis huonoa!

Näin se vaan meinaa saada kevät runolliseksi!

2 kommenttia:

  1. Hauska ajatus tuo vuodenaikojen hahmotus :) Nyt kun asiaa oikein pysähtyy miettimään, minulle ne varmaan ovat enemmän jana, mutta se ei ole kyllä mitenkään lineaarinen. Koska pidän keväästä, kesästä ja syksystä tuntuu, että talvi on lyhyempi ja tyhjempi pätkä ja siten tulee se kevät, jonka kohdalla on niin paljon huomiopisteitä ja hersyvää ihanuutta, että se pakostakin venyy jollain tavalla pidemmäksi osaksi vuotta :)

    VastaaPoista
  2. Mulle tästä tomaatti-mozzarella salaatista alkaa kesä. Siihen kun vielä lisäksi saa uutta sipulia, niin grillauskausi on aloitettu. Tätä salaattia kuluu kesällä paljon. :)
    Mä oon ollut nuorempana talvi-ihminen. Inhosin kuumia kesiä. Mutta kun ylitin 25v iän niin mieli muuttui. Nykyään kesät on parhaita. Omat kukkapenkit ja kasvimaa. :)

    VastaaPoista