About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Jääkaappi-Tex-Mexiä


Tälläistä voi syntyä kun kurkkaa jääkaappiin ja alkaa arpoa, että mitähän näistä aineista (jotka pitää käyttää pois) tekis. Marinoimattomat kanansuikaleet veivät ajatuksia laidasta laitaan, tekiskö kanapastaa (ääh, ainaista pastaa), jotain intialaista (No Urho ei sitte syö, eikä ooedes Naannia, enkä kyllä ala tekeen), jotakin kanawokkia (niistä pakkaa tulla aina sellasia sörsselssönejä), "kanaruukkua", kanakeittoa...? No avattu Chipottle-purkki ratkaisi asian, mennään Tex-Mexillä. Meksikolaiseksi kai en uskalla tätä väittää.

Mutta oli helppoa, oli hyvää, jopa etten sanoisi herkullista. Iso-Hookin tarjoutui syömään seuraavana päivänä left-overssit, yleensä se ei niitä eilispäivän ateriantähteitä jääkaapista lautaselleen löydä.

Olisko nämä sitten jotakin enchilada tyyppisiä? Salainen ainesosa on ainakin vuohenjuusto!

Nannan kanaenchiladat

 450g marinoimattomia broilerinsuikaleita
1 purkki (pirkka) chipottlekastiketta
1 pikkutanko vuohenjuustoa
8 vehnätortillaa
1 purkki ranskankermaa
5dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
korianterisilppua maun mukaan

Tarjoillaan salaatin kanssa, jossa salaatin lisäksi kurkku, tomaatti, korianteri, kevätsipuli. Ei kastiketta, mutta annoksen, sekä enchiladan että salaatin päälle puserretaan limelohkon mehua.

Eli ruskista broiskun suikaleet ja lisää chipottlekastike pannulle muutamaksi minuutiksi hautumaan. lisää myös korianterisilppu lopuksi. Chipottle on siis savunmakuista salsaa.
Lämmitä tortillat ohjeen mukaan mikrossa, aseta kullekin tortillalle reilu lusikallinen kanaa sekä halkaistu vuohenjuustoviipale.Sitten vaan rullalle. Päädyt saa jättää avoimiksi. Vieriviereen uunivuokaan ja päälle ranskankermaan sekoitettu juustoraaste.Uunissa puolisen tuntia 175 asteessa.

Väki pöytään ja syömään. Ei ollunna mautonta ei. Mutta melekoosen tex-meksiä (=lue paljon juustoa ja muuta terveellistä ranskankermaa) No, olihan siinä salaattiakin.6 kommenttia:

 1. Oikeestiko sitä Pirkan chipotle-salsaa koko purkillinen? Jos näin, niin propsit siitä, se on aika tujua kamaa ;).

  VastaaPoista
 2. Täytyypäs testata joskus tuota tyyliä syödä tortilloja ja kanaa. Olis varmaan aika sopivaa lauantain saunan jälkeis sapuskaa.

  Tutulle kuulosti tuo kanasuikalepohdinta :D

  VastaaPoista
 3. Sanna; Itseasiassa purkki oli avattu kun olin sitä johonkin tarvinnut (?) mutta kyllä se oli lähes täysi. Ei se nyt liian tulista ollut ollenkaan, mitään muita mausteitahan tässä ei olekaan. Me kyllä saatamma syödä välillä tosi tulista, etten osaa sitten sanoa näin yleisesti, että olisko tämä jonkun mielestä liian mausteista. Voi varmasti korvata jollain miedommalla salsallakin.
  Tytti:Niin varmasti onkin sopivaa saunailtaruokaa...

  VastaaPoista
 4. Tehtiin tätä (tai ainakin vahvasti tämän tyyppistä) sunnuntaina. Oli muuten vekkuli idea tuo vuohenjuusto.
  Me like.
  Harmittelin ettei kellarissa ollutkaan paholaisen hilloa, luulin että on. Se olis sopinut tämän seuraan lautaselle erinomaisesti.
  Ehkä pitää keittää satsi. Vaikka tomaatin paras ja halvin kausi onkin jo takana.

  VastaaPoista
 5. särähti Saija heti korvaan, että "kellarissa". Vähäkö oon kateellinen jos sulla on kellari! Paholaisenhillolla tai ilman...

  VastaaPoista
 6. En oikein luota sen lämpötilaan kesällä, mutta kyllä se talvella ajaa asiansa :)

  VastaaPoista