About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Maustevoivaihtoehto b)


Kaikkien maustevoitten äiti, ylin ykkönen  ja ensisijainen a-kasti on tietenkin simpeleistä simppelein valkosipuli-persiljavoi, joka yksinkertaisuudessaan on perheemme ikisuosikki. Resepti kuuluu suurin piirtein niin, että persiljaa tai valkosipulia sekoitetaan valtaisat määrät voin kanssa.

Kyllä muitakin hyviä vaihtoehtoja on (kunhan et sekaannu kaupan valmistuotteisiin) ja hyviä kokemuksia on voista monien muidenkin tuoreiden yrttien kera. Anjovis-,etana- ja piparjuuri- tai wasabivoi ovat kaikki herkullisia.

Tämän kertainen resepti on näitä sattuman kauppa onnistumisia, mutta oikein hyvää ja ettenkö sanoisi pikanttia tuli, vaikka en tekemistä aloittaessani tiennyt mitä aioin maustevoihin laittaa.

Reseptin määrät ovat suuntaa antavia, en niitä siinä mittaillut.

Pikantti maustevoi

150g voita
1 limen mehu
1dl tuoretta korianterisilppua
1rkl Sambal Oelek- tahnaa
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Sekoita pehmennyt voi muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi. Kieputa massa voipaperin sisällä pötköksi ja laita pötkön päälle vielä folio. Pyöreän pötkylän sijaan voit tehdä myös esim. kolmikulmaisen pötkylän, josta leikattaessa tulee siis kivoja kolmioita. Laita pötkylä pakastimeen vähintään tunniksi (tai vaikka kuukaudeksi).

Leikkaa pötkylä viipaleiksi ja tarjoile grillatun pihvin, miksei kanan, tai kalankin päällä. Tai uuniperunan.

Meillä grillattiin entrecoteeta. Ja niin hyvää kun tuo liha parhaimmillaan onkin, sitkospalat näyttelivät vähän turhan suurta osaa tällä kertaa. Onneksi maustevoi oli hyvää.Ja salaatti.


Ja kevyt grillattu pekoniparsa.


oops, basilikat unohtu! Käykää katsomassa resepti linkistä Nellen herkullisempi kuva.

Ja Mozzarella-tomaatti-leipävuoka.

Eli hyvikset voitti 4-1. Onneks.

2 kommenttia:

  1. Mun piti tulla tänne sun kommenttilootaan huutelemaan, kun huomasin, jotta haaveilit parsapenkistä pihalle.

    Ei oo vaikea homma, meil on jo kolmatta vuotta parsat kasvamassa ja lisääkin laitettiin just. Ekaa kertaa tänä vuonna uskallettiin vähän kerätä jo satoakin. Siellä ne kasvaa, aika lailla itsekseen. Kalkkia ja kompostia ollaan vaan nakeltu niille.

    Että kipin kapin vaan nyt ostamaan parsan juurakoita!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta. En tainnu kyllä tänä keväänä keriitä tähän junaan. just sain viimeviikolla kasvimaan kylvettyä loppuun ja perunat maahan. 10/6

    VastaaPoista