About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Sinihomejuustotournedos


Jostakin syystä nimihirviö tuo koko ajan mieleeni sanan supikoirannahkakarvalakki... oliskohan täällä terapeutille töitä? Niin tai näin, ruokana sinihomejuustotournedos osoittautui kuitenkin erinomaiseksi, Suosin useimmiten pihvien kanssa erilaisia maustevoita, nyt pääsi vielä helpommalla kun ei tarvinnut kuin lohkaista pala juustoa pihvin päälle. Syön häränpihviä harvoin, mutta ehkä juuri siksi onnistunut sellainen onkin aina sykähdyttävä kokemus.

Inspiraation kotimaisen härän valmistukseen tsinihomejuustotournedoksi tuli Koti ja Keittiö -lehdestä 3/2011, missä se kehotettiin tarjoilemaan valkosipulimuusin ja kasvisten kera.

Minä päätin valmistaa pihville kaveriksi punaviinikastikkeen, uunissa paahdettuja miniterttutomaatteja (hyvännäköinen ja -makuinen, helppo lisäke!) ja valkosipulista peruna ja juuripersiljapaistosta, jossa kasvikset saavat ensin värin pannussa voissa paistamalla ja sitten haudutetaan rosmariinin, valkosipulin ja lihaliemen kanssa uunissa kypsiksi.

Sinihomejuustotournedos
4 annosta

n. 700g naudan sisäfilettä keskiosasta leikattuna
1 rkl voita ja öljyä 
sormisuolaa
mustapippuria
4 pekoninsiivua
100g sinihomejuustoa

Ota file ajoissa huoneenlämpöön (n. 1h). Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa se 4 paksuksi pihviksi. Tournedos on luonteeltaan nimittäin hyvinkin "korkeanmallinen". Kiepauta pekoni pihvin reunojen ympäri ja kiinnitä hammastikulla.

Paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljyssä nopeasti molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Nosta pihvit uuninpannulle ja leikkaa kunkin päälle reilu viipale sinihomejuustoa. Kuorruta pihvit 225 asteisessa uunissa mediumiksi. Käytin nyt ekaa kertaa digitaalista lämpömittaria, joka on hintansa väärti (ja hinta oli Ikean!), koska sehän hälyttää kun ruoka saavuttaa siihen ohjelmoimasi lämpötilan. Pomminvarmaa. 58 astetta ja pihvi on medium, 68 jos välttämättä haluat kypsän

Anna pihvien vetäytyä hetken aikaa folion alla, tarjoile valmistamiesi lisukkeiden kanssa. Muista poistaa hammastikut. Heitä vissyt huitsin Nevadaan ja nauti punaviinistä, jonka olet avannut jo ryhtyessäsi ruuanlaittoon. Meillä se oli  tällä kertaa Torresin Celeste Crianza 2007 joka oli pehmeine tanniineineen aivan  nappivalinta.


Sivistyneempi olis ehkä ottanut lautaselle hiukan vähemmän perunaa, mutta kun sekin oli niin hyvää...1 kommentti:

  1. Sinihomejuusto on yksi lemppareistani, annos näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista