About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Lime-mustapippuri mansikoita ja läpikuultavaa pannacottaa


Ateria kuin ateria ansaitsee arvoisensa päätöksen. Sen kummempia suunnittelematta menumme viimeisenä sinettinä keksimme valmistaa Pannacottaa. Nykyisin se on helpompaa kuin koskaan, nimittäin uuden maitopohjaisillekin ruuille käyvän hyytelösokerin avulla. Ainakin olen ymmärtänyt, että tuote on aika uusi? Viime kesäinen työkaverini ja ahkera Martta se minulle jo kesällä tästä vinkkasi.

Ikävä kyllä, en ollut jälkiruokaan varautunut, eikä minulla ollut kermaa (paitsi sipulipyreeseen!), niin päätinpä sitten tehdä ihan vaan rasvattomasta maidosta. Ja kyllähän se onnistui. Väriltään se oli hiukan läpikuultavaa, ainakin mielikuvituksessa sinertävää, niinkuin nyt tapaa olla se rasvaton maitokin. Enkä minä makuakaan moittinut. Toki kerma olisi varmaan tuonut täyteläisemmän säväyksen, mutta pirtsakoiden jälkkärimansikoiden se meni täydestä (no joo) kuin väärä raha. Että en jätä tekemättä seuraavallakaan kertaa jos kermat on unohtunut kauppaan. Mutta jos muistan niin ehkä ostan kuitenkin sitä kermaa. Niinkuin ensisijaisesti.

Lime-mustapippuri mansikat

1 rasia mansikoita
1rkl ruokosokeria
1 limen mehu (ja kuori)
mustapippuria maun mukaan

Perkaa ja viipaloi mansikat. Sekoita muut ainekset joukkoon ja anna maustua viileässä. mustapippuria voit laittaa myllystä oman maun mukaan, mutta sitä saa olla melko reippaastikin. Maistuu ihanalta jäätelön, suklaakakkujen tai valkosuklaakakun tai vaikkapa pannacotan kanssa.

Läpinäkyväisen kevyt pannacotta

5 dl rasvatonta maitoa (Kunnon Pannacotta valmistuu tietenkin kuohukermasta)
1 dl hyytelösokeri Multi
1 tl vaniljaa

Kuumenna sokeri ja maito kattilassa  ja keitä n. 1/2 minuuttia. Mausta haluamallasi tavalla.Jaa annosmaljoihin ja  hyydytä viileässä.

Tarjoile Lime-mustapippurimansikoiden kera.

1 kommentti:

  1. Nopea ja helppo jälkkäri. Näyttäväkin sellainen. Kiitos resepteistä.

    VastaaPoista