About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Vihersalaatti kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä


Salaatti kuuluu kai olennaisesti buffet-tyyppiseen ruokailuun. Usein niitä on tarjolla jopa 3-5 sorttia. Hyvä salaatti on jumalaista, sitä tekee mieli syödä vaikka ei yleensä niin salaatista piittaisikaan. 

Salaattien kohdalla olen kumminkin tosi kriittinen. Luvattaman usein ne 3 salaattia tarkoittavat esim. kahta kiinankaali- tai jäävuorisalaattia, toisessa on suurinpiirtein ananasta ja toisessa herne-maissi-paprikasekoitusta. Se kolmas on tietenkin sitten pastapohjainen mössö, josta on paha mennä sanomaan mitä siinä ylipäätään on. Kaiken päälle vaan suurelle kauhalla jotakin paksua kaloripitoista voimakkaanmakuista sinihome tai valkosipulikastiketta ja kyllä maistuu...

Oonkohan mä vähän huonolla tuulella?

No, joka tapauksessa, Maitotytön juhlissa minä halusin tarjota simppeliä, mutta hyvännäköistä ja raikkaanmakuista salaattia. Ja yksi plaatu saa riittää. Varsinkin kun se tarjoillaan tästä jumalattoman suuresta posliinikoolista, jonka muuten sain Iso-Hoolta lahjaksi Urho6v:een synnyttyä. Tiedettähän, usein aviomiehet hellivät vaimojaan synnytyksen jälkeen esimerkiksi korulla tai juurikin isolla posliinivadilla (?)....

Raikas vihersalaatti kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä

Erilaisia salaattilaatuja, tässä jääsalaatti, rucola ja viinisuolaheinä
basilikaa
pinjansiemeniä
kuivattuja karpaloita
kirsikkatomaatteja

Revi salaatinlehdet ja basilika, paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja sekoita salaattiin yhdessä tomaattien ja karpaloiden kanssa.

Ennen tarjoilua lisää kastike.

Kastike

oliiviöljy
vadelmavinaigrette
välimeren yrttiseos
sormisuolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen aineet  esim ravistamalla kannellisessa lasipurkissa. Lisää salaattiin.

Musta oli juuri sellainen salaatti kuin mitä ajoinkin takaa.

1 kommentti:

  1. Kastikkeesta olisin kysynyt että kuinka paljon noita aineita...

    t. Laura

    VastaaPoista