About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

KAKKUKIERTUE: Kakut kesän juhliin


Kevät ja kesä on kakkujen kulta-aikaa. Pari blogiystävääni keksi tehdä koontilistat parhaista kakuistaan ja siitäkös me muutkin innostuimme. Useampi blogi saattaa nyt siis tarjota omia ja lainattuja, mutta ainakin kerran testattuja kakkujaan ja linkitämme toisiamme vielä ristiin rastiin, jospa se inspiroisi sinua, kakkua kaipaava lukija.

Kakkujani katsastaessa huomasin, että minulla on hirveä liuta täytekakkuja, joista lähinnä saa koristeluideoita, ne kannattaa tsekata erikseen täytekakut/koristeet tagin alta. Varsinaisia kakkuja ei sitten muuten mahdottomasti ollutkaan. Enemmän tunnun olevan makeitten piiraiden leipoja. Mutta tässä valintani.


Koristelulinjalla mennään  tällä kertaa pääsiäisen hengessä, mutta kuvitteleppa kakun päälle raemunien sijaan vaikka vaaleansinertäviä orvokkeja... Pienten juhlien kakkuerikoisuus


Kakku on mielestäni kauneimpia koskaan valmistamiani, kiitos tuon upean marenkikuorrutuksen, jota voi siis soveltaa muihinkin kakkuihin. Maultaan tämä kakku oli ehkä pikkasen makian puolella, siksi yksi pala riittänee.



Mun syntinen rommilla terästetty luomus, jonka eräs anonyymi lukija kertoi aiheuttaneen lähes kolmiodraaman, jossakin suomalaisessa naapurustossa, kun naapurin mies tykkäsi niin kovasti tästä kakusta (naapurin emännän leipomana tietenkin...) Ei kai minua voi pitää vastuullisena?


Pirkan nerokas, hyväksi havaittu muunnos mutakakusta (tavallisen mutakakun, kladdkakan ohje ilman suklaata myös blogissani, HELPPO JA NOPEA.)


Tämä ei näytä hääviltä tässä pikakuvassa, mutta on aivan jumalainen kakku tarjottavaksi marjojen kanssa isommissakin juhlissa. Ei täyttämisiä, you know!


Juustokakkuvariaatioille ei loppua näy. Tämä on ehkä vanhin reseptini ja yhä käytössä. Kertoo jotakin.


 Makiaa ja banaania ja makiaa banaania. Nam!

2

 Pieniin juhliin, laiskalle ja kädettömälle emännälle mökkiolosuhteisiin valmispohjista rakennettu herkku. Tästä ei ole vielä koskaan jäänyt muruakaan jäljelle. Mansikoiden kulta-aikaan!



 Tajusin juuri, että mulla ei ole ainuttakaan suuren pavlovan ohjetta, vaikka olen siitä tehnyt viime vuodet jos jonkinlaista versiota, hedelmillä tai marjoilla, jopa salmiakilla. Se on niin helppo ja näyttävä, gluteeniton, pohjat voi paistaa etukäteen, eikä murtumat sun muut kauneusvirheet haittaa. Ihan ihan paras isoompaankin juhlaan!



Toki sanansa on sanottava myös perinteisen suomalaisen, miellyttävän kosteaksi kostutetun täytekakun kunniaksi. Yksi perinteinen kuorrutus on kinuski, Kesällä kyllä saa vapaasti villiintyä marjoista. Ja koristelussa saa näkyä luonto ja käden (puutteellisempikin) taito.


Ja monasti, kun kakkukahvit on nautittu, voi isoa ja pientä juhlijaa alkaa vähän hulinapäivä sopivasti väsyttää. Silloin saattaa tulla jopa känkkäränkkä kylään. Mutta sehän ei ole kakkujen syy.

Maitotyttö pikkuserkun rippijuhlissa 2,5v. Suloinen. Ja äkäinen.

MEANWHILE IN LONGFIELD1 -blogin Huli on luvannut kerätä kakkupostauslinkit kakkupostaukseensa.

Siellä löytyvät jo ainakin
TASTY TRAVELISSIMO
HANNAN SOPPA

IHANIA, OMANNÄKÖISIÄ JUHLIA!

20 kommenttia:

  1. No olihan sulla vaikka mitä upeita kakkuja blogissa, nam! :P Herkullista ja aurinkoista kesää!

    p.s. Hoidan omaan postaukseen sun postauksen linkin heti nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä himoitsen sitä sun tammilautakakku-ideaa... ja olihan niitä nyt arikymmentä muutakin hyvää...

      Poista
  2. Olipa kiva idea ja niin herkullisen näköisiä kaakkuja!

    VastaaPoista
  3. Hei keskolainen ;) Miksi banaanikakkulinkki ei pelaa? Just se mitä himoitsin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mulla sama ongelma! Haluaisin sen ohjeen.

      Poista
    2. Hei, mulla sama ongelma! Haluaisin sen ohjeen.

      Poista
    3. Hyvä rva SOK ja Päivi ;) : Nyt linkin pitäisi toimia. Tein tätä postausta koko junamatkan välillä sjoki-helsinki ja se oli todella turhauttavaa kun piti etsiä noita postauksia ja kuvia, että saa linkit sun muut ja eihän se VR:n nettiyhteys oikein pelitä, sivujen lataus vähän kesti... että sillä ei kaikki sitten tullut aivan testattua.

      Poista
    4. Kiitos, ihana kakku! Mulla on kestona banaanikakku/muffinihimo, tämä testiin seuraavaksi. Kiitti myös viimeisestä, eli palautteestasi. Vastailinkin, ja heitin loppuun kysymyksen: Seuraajana alkoi kiinnostamaan, oletko ihan kokonaan ammatin jo pykännyt itsellesi tämän blogin ympärille? Jos et vastannut siksi, että osastoa liian henkkoht, en pahastu jos poistat tämän kommentin.

      Poista
    5. En ihan vielä pärjää suurena bloggaajana, eikä niitä taida olla kovin montaa ruokablogien saralla, jotka siinä onnistuvat. Sekä satunnaiset että jatkuvat (K-ruoka, Apetina) yhteistyöpostaukset, satunnaiset keitraukset, osaikatyö ruokaverstas-hankkeessa, Lännen Median ruokatorstain sivujen teko yhtenä heidän avustajanaan, anonyyminä tehtävät reseptin kehittelyt ja ruokakuvaukset, workshopit, messut, Seinäjoen raviradan suurempien ravien ja oheistilaisuuksien ruokatarjonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuminen ovat kaikki oikeastaan blogin kautta ja ansioista tulleita töitä. Epäsäännöllisyydessään ne kuitenkin vaativat, että käyn välillä vanhassa ammatissani (oho, kuulostipa pahalta...) laivalla tarjoilemassa ja joskus teen myös käännöstoimeksiantoja. Pieninä puroina on siis leipäni maailmalla.

      Ihaninta on, että ruokaan liittyvät työt ovat innostavan luovia ja vapaasti toteutettavia.

      Oma haasteensa on myös asuinpaikkani. Miksi asiakas haluaisi tehdä yhteistyötä kanssani, jos hänen (Helsingissä) järjestämässään tilaisuudessa on 20 taitavaa ja innokasta bloggaajaa paikalla, minä kun yleensä joudun jättämääm kutsut väliin. Verkostoitumisessa ja asiakassuhteiden luomisessa on siis omat haasteensa, varsinkin kun tunnen olevani huono itseni markkinoimisessa.

      Sen sijaan olen hirveän taitava haalimaan ns. kökkätöitä. Kyllähän vuoden sisään muonittaa ja organisoi parit pienemmät ja yhdet SM. tason ratsastuskisat ( SM tänä vuonna 2 pitkää viikonloppua ja viime vuonna kisat olikin ihan GP-tason osakilpailut), 4 päivän koiraleirin ja jotain pienempiä luistelukauden päättäjäisiä tms. Naapuritkin tykkää jos niille keitän... :) . Niinkuin isäni kauniisti sanoi, toiset laskuttaa, sinä teet ilmaiseksi. Mitä rakas aviomieheni tähän sanoisi on painokelvotonta.

      Mutta ettei nyt tule avauduttua liikaa henk.koht työasioista, kannattanee lopettaa tähän ylimalkaiseen katsaukseen. ;D

      Ehkä jonain päivänä...

      Poista
    6. Ihailen antaumustasi. Mahtavaa, että ruoanlaiton ja blogiyhteistöiden saralla olet pystynyt haalimaan noin monipuolisesti töitä, joista kehtaa ihan laskuttaakin :) Itselle rakkaus ruokaan ja kirjoittamiseen on se juttu, mistä syystä ruoka-aiheinen blogi alkoi kiinnostaa, mutta oma haaveeni on kyllä jatkossakin elättää itseni viestintähommilla - olen esimerkiksi keitraustilanteissa tosi paljon mieluummin asiakkaan kuin kokin puolella tiskiä... Onnea sinulle ja tiellesi!

      "Voi kuinka pieninä palasina onkaan leipämme maailmalla. Vaan Nannani hei, Nannani hei, älä seisahda Nannani hei!"

      Vapaasti Tapio Rautavaaraa lainaten terveiset hevospitäjästä Orimattilasta ;)

      Poista
  4. Ooh, samniakkinen pavlova. Sellainen pitää jossain vaiheessa tehdä. Miten teit sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varovasti ja summissa lisäsin valkuaisvaahtoon sitä nestemäistä salmiakkia. Sitruuna ja vadelma on hyviä päällysteitä. (siis joku lemon curd). Voi ripotella myös päälle turkinpippuria tai apteekkarin salmiakkijauhoa...

      Poista
  5. Tässä resepti. http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2015/05/se-banaanikakku.html#comment-form

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota banaanikakkua tein viime vkonloppuna ja iski suoraan makuhermoon, kiitos ;)
      Terv. Samainen anonyymi

      Poista
  6. Siis vau mikä määrä sullakin on kakkuja! mulla on ehkä kaksi, niin jää kooste tekemättä. Sen sijaan tein salaattikoosteen vastapainoksi teidän kakuille :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis syntisille kakkua ja tervejärkisille salaattia! :) Ei ole huono kooste, ei.

      Poista
    2. Ei oo täällä kyllä tervejärkistä nähtykään :D

      Poista
  7. MY yllättävä kohtaaminen SHELL Federal Credit Union (shellfederal_creditunion002@yahoo.co.uk)

    Hei kaikki, nimeni on Yasar Kaagman peräisin Heerenveeniin Hollanti, olen nähnyt kommentteja ihmisiltä, jotka jo saivat lainan arvoisten Josh ja sitten päätin hakea niiden suosituksia ja vain muutama tunti sitten vahvistanut omat henkilökohtaiset pankkitilille yhteensä määrä € 70000 jota pyydetään. Tämä on todella suuri uutinen, ja olen neuvoo kaikkia, jotka tarvitsee todellista lainan yhteyttä SHELL Federal Credit Union. Joten jos olet kiinnostunut laina voi myös ottaa yhteyttä niitä tällä Sähköposti: shellfederal_creditunion002@yahoo.co.uk tai tekstiä +1(662)833-4255, olen varma, että he yllättää matkalla olin yllättynyt .

    VastaaPoista