About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 11. lokakuuta 2013

Makaronilaatikko texmex-tyyliin



Makaroonilaatikko (kahdella o:lla) on ihan parasta arkiruokaa. Klassikkoa on paha mennä tuunaamaan, toisaalta kiusaus on melkein vastustamaton kun miettii, josko vanhan variaatiosta tulisi yhtä suosittu kuin alkuperäisestäkin. Tai edes sinnepäin. Näillä tuumin lähdin käpälöimään vanhaa kunnon makaroonilootaa texmeksin suuntaan, kun Myllyn Paras pyyti luomaan kutkuttavan herkullisen, arkiruuaksi sopivan pastareseptin. Perässä tuli vielä iso laatikko Myllyn Paras - pastoja, joista nyt ihan mahdottoman tylsästi valitsin reseptiini tavallisen tumman makaronin. Mutta tavallista makaroniahan se on siinä makaroonilaatikossakin. 
 
Parasta tässä reseptissä on muuntautumiskyky. Sen voi valmistaa  broilerin jauhelihasta tai tähteeksi jääneestä kypsästä broilerista. Ohjeessani olen käyttänyt mausteita hyvin maltillisesti  lasten takia, mutta lisäämällä chiliä tai chilikastikkeita, tai vaikka purkillisen Salsa verdeä, lähtee makumaailma aivan uuteen nousuun. Ruokaa voit maustaa myös tulisemmaksi vasta syöntivaiheessa lempisalsallasi.

 

Texmex makaroonilaatikko
6-8:lle, puolita annos 4:lle
 
400g Myllyn Paras tumma makaroni
450g broilerin maustamattomia suikaleita, broilerin jauhelihaa, tai revittyä kypsää broileria
1 vihreä paprika
1 purkki käyttövalmiista mustapapuja
2dl kypsiä maissinjyviä
1 puntti korianteria
200g hyvin sulavaa juustoa raastettuna, esim gouda
200g ranskankermaa
3dl maitoa
1 kanaliemikuutio
1rkl sipulijauhetta
2tl (savu)paprikajauhetta
1tl jeeraa
suolaa, valkopippuria
öjyä paistamiseen
3 isoa kourallista tortillalastuja, naturel
 
Kypsennä makaronit pakkauksen mukaan. Heitä keitinveteen kanaliemikuutio mukaan.
 
Paista kananliha kypsäksi pannulla öljytilkassa. Mikäli käytät suikaleita, ota kypsät suikaleet välillä pois pannulta ja pilko veitsellä aivan pieneksi. Laita takaisin pannulle ja mausta kaikilla mausteilla. Lisää mukaan pieneksi kuutioitu paprika, paista hetken ja  lisää maissinjyvät ja valutetut mustapavut.
 
 
Sekoita seos valutettujen makaronien ja juustoraasteen kanssa. Säästä neljännes raasteesta pintaa varten. Tarkista maku ja lisää mausteita tässä vaiheessa, jos tarve. Halutessasi potkua voi lisätä mukaan jotakin lempichilikastikettasi myös. Sekoita joukkoon myös silputtu korianteri. Levitä  seos isoon, voideltuun, matalaan vuokaan (jotta paistokseen tulee paljon tortillapintaa). Sekoita maito ja ranskankerma, kaada vuokaan. Ripottele päälle tortillat, hiukan käsissä murskattuna ja lopuksi juustoraaste.
 
Paista puoli tuntia 175 asteessa ja tarjoile lempisalsasi tai tuoreen tomaatin ja avokadon kanssa.
 


11 kommenttia:

  1. Makarooniloota on ihan kunkku! Taatusti hyvä tuunaus!

    VastaaPoista
  2. Oooooo, tykkään tästä perinneruoan tuunauksesta, kaikki texmex-systeemit ovat jotenkin nyt omien makuhermojen mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja tänne olis samassa hengessä voinu lisätä vielä vaikka ja mitä, yritin pitää yksinkertaisena.

      Poista
  3. Älyttömän hauska idea! Meillä se kirjoitetaan makrulååda. joskus myös yhdellä Å:lla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No lootahan se on usein täälläkin. Niinkuin myös maksaloota ja esim silakkaloota.

      Poista
  4. Nämä tuunaukset tekee kyllä hyvää! Onkos muuten pakastimessa tilaa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä on.... ettekö itte raaski syyä kavereitanne? ;D Me raaskitaan, olishan se ihanaa jos olis lähilihaa ystävältä ! Ilmoittele, jos sulla olis saatavilla oikeasti.

      Poista
    2. Raaskitaan mutta liika on liikaa. Tulen ehkä sunnuntaina Seinäjolle. Palaan asiaan jos saan siihen mennessä jotain mitä tuoda ;)

      Poista