About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 5. tammikuuta 2013

Shanghai Cowboy

 
Mexican fusion kitchen, ilmoittaa kyltittömän ravintola Shanghai Cowboy'n kotisivut. Meksikolaisia makuja suomalaisista raaka-aineista ja kuinkas se nyt menikään? Paljastui kyllä, että Mexican fusion sisälsi sumeilematta myös hyvin paljon aasialaisia vaikutteita, mutta mikäpä siinä, hyväähän se on vietnamin possukin!
 

Joulukuussa kokkikoulun aikaan viivyimme Iso Hoon kanssa Helsingin reissulla kaksi yötä.  (ollaan nyt testattu sattuneesta syystä scandiceja, tällä kertaa Torni, jonka joulukatuisista näkymistä lumiseen Helsinkiin 10+, mutta muuten aikamoinen pettymys,tai siis ihan tavallinen, en tiedä mistä olin saanut päähäni sen olevan jotenkin spesiaalimpi? Minne siis Helsingissä hotelliin, jos haluaa vähän erilaisen elämyksen :kiva miljöö, palvelu ja huippuaamiainen?)anteeksi, anteeksi, jälkikorjaus, Marskissahan me oltiin.

Eka iltana suuntasimme 7 hengen ystäväporukalla siis ulos syömään, pöytävaraus oli tehty  tähän kyseiseen Unioninkatu 18 ravintolaan jonkun ystävän suosituksesta.

Ja puolensa ja puolensa. Niin on kaikella. Ruoka oli erittäin kohtuuhintaista ja annokset oikein reiluja, vaikka olin jostain lukenut nurinaa pienistä annoksista. Palvelu oli ystävällistä, hiukan sekoilevan rentoilevan viipyilevää, eivätkä tietyt pankkikortit toimineet tuona iltana, mikä aiheutti kai ylimääräistä härdelliä.

Ravintola on todella pieni pitkänomainen tila ja pöydät pikkuisia baaripöytiä, jotka eivät ole kyllä tarkoitettu ruokailuun ellei nyt haeta sitten jotain ihme-eksotiikkatunnelmaa vääränlaisilla kalusteilla. Lisäksi, kylmä kun oli, ainakin minä sain joka kerran ulko-oven käydessä selkääni jäätävät puhurit.

tässä meidän 7 hengen seurueen jäljet (tyhjät päydät)
Ja itse ruokaan: Alkupaloina otimme kaikille oman keittiön nachoja, guacamolea ja salsaa. Ison Hoon kanssa jaettiin Prawn Tostada with avocado, lime mayonnaise, pico de gallo and piri ( rapeita pieniä tortillalettuja jättikatkaravunpyrstöillä avokadon, limemajoneesin, picode gallo tomaattisalaatin ja piri -pippurin kanssa)

 
sekä Char Siu Pork with maroon, papaya, peanuts, basil and mint (Char Siu possua pappayjalla, suolapähkinöillä, basilikalla ja mintulla, mikä hitsi on maroon?)


Hyviä olivat, kumpaisetkin, tuo possu toi mieleen vähän Bo Ssämin.

Pääruuaksi olisi pitänyt tilata jotain muuta kuin mitä minä tilasin. Esimerkiksi BBQ Pork Chalupa with cinnamon bean, pico de gallo and cream fraise (Grillipossua -vähä kuin nyhtösellaista- kanelipapuja, pigo de galloa ja ranskankermaa). Vähä minua alkoi kyllä jo kyllästyttää annosten samanlainen esillepano, alkuruuissa se oli vielä viehättävän raikasta, mutta kun useissa pääruuissakin oli sama muotti....

 

Ehkä parasta oli Iso Hoon  syömä Chocolate Ribs with coke, chipotle, mekong slaw, pomegranate and mint (Suklaaribsit cokiksella, chipotlella  granaatinomenalla, mintulla ja "mekong Slawlla").
Eriytiskiitokset aasialaistyyppisestä lisäkesalaatista, mekong slawsta. Ribsejä ei voinut ennakko-odotuksista poiketen oikein syödä käsin , koska supermurea liha jäi lautaselle ja vain luu jäi käteen nostaessa. Mutta eihän siitä nyt voi valittaa!


Mä aloin sitten tietenkin kikkailla ja oikein haastatella tarjoilijaa parhaimman annoksen kaipuussani. Olin jo melkein itse päättänyt ottaa vähän tavanomaisilta kuulostaneet, mutta arvatenkin superhyvät tacot, mutta tarjoilijan suosituksesta päädyin  ottamaan Tamarind Braised Beef Buritto with refried beans, mekong slaw and cucumber salsa (tamarindi liemessä haudutettu naudanliha Burito, papuhöystöllä, mekong slaw-salaatilla ja kurkkusalsalla). Tämä oli kyllä epäonnistunut annos niin ulkonäöltään, valmistukseltaan (burrito vähän palanut) kuin maultaankin. En olis kyllä tunnistanut täytettä naudanlihaksi, jota se kai oli?

Mikäli annos oli sellainen kuin kuului, oli meillä kyllä tarjoilijan kanssa melkoisen eri maut!Kun paikalle sitten ilmestyi glitterinaamainen DJ, aloimme epäillä, että paikka ei ehkä ollut sittenkään suunnattu meille keski-ikäisille ja poistuimme paikalta jonnekin muualle jälkkärdrinksuille.

Siis ei minulla ole mitään henkilökohtaista glitterinaamaisia DJ:tä kohtaan, päinvastoin, hän vaikutti oikein sympaatiselta,  ja jos olisin 28v hienoisen trendikäs tyyppi joka hakee aina vähän jotain erilaista ja vaikka isolla likkaporukalla viettämässä iltaa syöden ja muutaman drinksun voimalla, ehkä myöhemmin intoutuisin myös tanssiin (pöydillä, saa olla kyllä varovainen...)...  niin mähän olisin täälä ihan täpinöissäni.


Mutta nyt ei kyllä mun  hienoisen glitterit legginssitkään auttaneet tällä kertaa ja siirryimme keskustelemaan laskettelusta (yksi pariskunnista on nykyään ihan extreme laskettelijoita, menossa Japaniin  tänä vuonna...eivät käytä hissejä vaan pistävät karvat suksenpohjiin), talonrempasta, lapsista, veneistä (joista me ei Iso Hoon kanssa ymmärretä mitään, ellei puhuta sitten risteilyaluksista), eroista, lähestyvästä joulusta ja ylipäänsä sellaisesta hienovaraisesta kettuilusta mitä harrastetaan tuttujen (keski-ikäisten) kesken kun tunnetaan niin hyvin, että tiedetään kunkin kipupisteet ja on jännä vähän tökkiä tikulla. Rakkaudesta se hevonenkin potkii, vai mitä?

Mutta Summa summarum: Ei voida puhua ruuasta samalla viivalla Helsingin helmen, Patronan kanssa . Kotikutoista yritystä kyllä löytyy, niin ruusta, miljööstä kuin palvelustakin ja tietynlaista vetovoimaa kaikessa absurdiudessaan Annokset vaihtelevan tasoisia, mutta ainakin menussa kuulostavat hyvältä, mutta plussaa hyvistä hinnoista, ei aina tartte kattella satasen lentoa ravintelissa käydessä.

Että käykää, sillälailla ennakkoluulottomasti vaikka arkena elokuvan jälkeen, ihan passeli.
Tarjoilijatyttö puhui suomea, muuten pöytävarausjutskat oli hoidettava kolmannella kotimaisella. Ainakin viikonloppuna pöytä täytyy varata.

13 kommenttia:

 1. Klaus K:ta olen kuullut kehuttavan, itse en ole sinne rantautunut koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ittekkin on sama tunne, pitää varmaan joskus kokeilla. (niinkun täs ny jatkuvasti yövyttäis hotelleissa...)

   Poista
 2. Klaus K, Haven, Kämppi jos haluaa nähdä satastensa lentävän. Erityisesti Haven on ihana. Glokin ihan jees. Kaikki kyllä kalliita. Nyt kun muistaisi, mikä on se tyyppi, joka vuokraa yhtä huoneistoa Punavuoressa, todella kivasti laitettu ja parhaat aamiaiset kun astuu ovesta ulos mm.Crustum.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan sitä kiva välillä kattella (satasten lentoa, mutta tosielämässä ei taida olla kyllä varaa.

   Poista
 3. ^Kämppi ei ole maineensa väärti. Sisustus alkaa olla jo vähän nuhjuinen ja mielestäni vetoaa tyyliltään eniten venäläisiin ja jenkkeihin. Huoneaamiainen kyllä pelasti. Marskissa on mielestäni kuitenkin parempi hinta-laatusuhde. Hotelli Linnaa voin kehua. Seisovan pöydän aamiainen oli peruskamaa, mutta muuten ei voi valittaa.
  Me pääsemme nykyään vain noin kerran vuodessa kotimaan lomalle ja hotelliin yöksi ja olemme huomanneet, että huoneaamiaiset pesevät mennen tullen seisovan pöydän. Pieni lisämaksu ei haittaa, kun harvoin sen maksaa.

  VastaaPoista
 4. Mentiin kanssa kerran Scandic Marskiin, kun luultiin että se olisi jotenkin vähän hienompi. No ei ollut, kuten tekin jouduitte toteamaan. Jotenkin ihan ränsistynyt paikka. Klaus K on ihan ok, mutta ei minusta hintansa väärtti. Scandic Simonkenttä on hinta-laatu-sijaintisuhteeltaan aika jees, jos ei kaipaa sen kummempaa. Kunhan ei saa huonetta Tavastian puolelta. Sieltä tulevat laulavat yöllä. Lujaa. Sisäpihan puoleiset huoneet on paremmat. Onko kukaan kokeillut Omenahotelleja?

  Hieno tuo vapaapainija siellä ravintolan seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just presiis, sama homma! Me oltiin hilja just lasten kans kaksi yötä simonkentäs, ja vaikkei se nyt hotellia kummempi olekaan, niin kyllä sinne on valinta ainakin scandiceista uusiksi.
   En oo ikin ollu omppuhotellissa, meillähän on Sjoellakin, hiukan kyseenalaista kaupankäyntimainettakin niittänyt. Jotenkin kuitenkin kun menen hotelliin , haluaisin jotain pikkuextroja, enkä vaan automaattihuoneita....

   Kiva kuulla pitkästa aikaa!

   Poista
 5. Klaus K:n aamupala on muistaakseni valittu Suomen parhaaksi hotellibrekuksi ja kerran sen syöneenä voin vain todeta että hyvä oli ja poistuin paikalta hyvin onnellisena. Jos taas hotellilta hakee muutakin spesiaalia niin Kämp ja Haven olisi varmaan ne oikeat osoitteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin on niinkun yksmielistä tää porukka. Kämpistä ei oo omia kokemuksia, mutta ostimme äitille65 lahjaksi balettiliput ja yöpymisen Kämpissä iskän kanssa. Ne on aika paljon maailmalla kans hotellejakin kierrelleet. Ei Kämp ilmeisesti tehnyt mitään erikoista vaikutusta, ei nyt meille lapsille kehdanneet suoraan haukkuakaan, mutta me kun yritettiin ainutlaatuista tarjota, niin oli sitten netistä tilatessa jääny huomaamatta , että hintaan ei kuulunut kv-tapaan aamiainen!, mikä tietysti oli vähän noloa.

   Lisäksi jo hotellista poistuttuuaan huomasivat, että hotelli oli veloittanut myös mininbaarin käyttöä, jota ei ollut käytetty, äiti oli kyllä kurkannut kaappiin ja ottanut käteen jonkun pullon ja tutkinut etikettiä, kuulemma nykyään rekisteröityy heti jos jotain siirretään... että semmonen kämppi. ei kun takas....

   Poista
 6. No siellä Sokos hotelli Tornissahan on niitä "desing"-huoneita... Mutta aamupalat... Täysin samanlaisia niin Kämpissä kuin Seurahuoneella. Nyt kyllä vaadit mahdottomia. Ei löydy edes Helsingistä. Paree tehrä ite!

  VastaaPoista
 7. Ai niin, olen kuullut kehuttavan myös hotelli Fabiania. En ole tosin itse käynyt, joten älä ota tätä kovin vakavasti ;-)

  VastaaPoista
 8. Glo oli joulukuussa ainakin kammottavassa rempassa ja aamiaisella lötsköä pekonia, mikä pilaa mun hotelliaamun het. Linna oli vuosi sitten hieno ja aamiainen ihan kohtuullinen. Kaveri oli Tornissa joskus ihan käsittämättömässä luukussa (ja tämä ei ollut kehu...) eli sielläkin on huoneita moneen lähtöön.

  VastaaPoista