About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
keskiviikko 16. tammikuuta 2013
Läskisoosi goes Asia
Tunnisteet:
aasialainen,
liharuuat,
possu
Nyt on pienellä ihmisellä taas yksi elämää suurempi kysymys pohdittavana kun seuraavan kerran marketin lihahyllystä tarttuu matkaan porsaan kylkisiivupaketti. Että tehdäkkö ihan sitä oikiaa ittiänsä, läskisoosia, vai tätä Braised Pork Belly, jonka Lemons and Anchovies- blogista löytämääni reseptiä lähdin soveltamaan. Siellä on muuten annoksesta upeat kuvat, jotakin muuta kun nämä illalla rätkityt, tajuntansa menettäneellä korianterilla höystetyt kuvat.
Tämä oli kivan näppärä tehdä, ja jos teillä nyt on sitä karkkipossun lientä pakastimessa tai muu maakariliemi , niin puoli litraa sitä ajaa varmasti tämän liemen asian, ja pääset vieläkin helpommalla.
Ja ehkä possunsiivut vois paistaa pannullakin, alkaa silloin olla jo tosi pikaisesti valmistuva.
Läskisoosi goes Asia
350g possun kylkisiivuja, tai kastikelihaa, tai millä nimellä sitä nyt myidään.
1/2 l kanalientä (vesi+fondi)
2 rkl Ketjap Manis (makea soijakastike)
3 rkl viinietikkaa (riisi- tai tavallinen omenaviinietikka)
2 rkl osterikastiketta
1 kuvattu tähtianis
1 kanelitanko
4 valkosipulin kynttä kuorittuna
2 kuivattua chiliä tai 1-2 rkl chilihiutaleita
Kiinalaista viismaustetta
oliiviöljyä
Korianteria tai ruohosipulia tai kevätsipulinvarsia annoksen päälle näön ja maun antajaksi.
suolaa, pippuria
Laita uuni 200 asteeseen.
Levitä kylkisiivut uunipellille leivinpaperin päälle.
Voitele siivut oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla
Kasta öljysuti sitten viismausteeseen ja sudi sitäkin viipaleille. Paista uunissa 20 minuuttia.
Tee liemi eli laita loput aineet kattilaan, kiehauta ja palauta matalalle lämmölle. Pilko paistetut kylkisiivut 2-3 osaan ja lisää liemen sekaan. Anna hiljalleen kypsytellä 30-40 minuuttia.
Keitä hyvät basmatit, annostele riisi kulhoon, päälle pehmeitä, pikkuisen tahmeita ja aavistuksen makeitakin possunkylkisiivuja kastikkeessa ja korianteria.
Ja sitten tiedättekin kai suunnan?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sinulla on niin kiva kirjoitustyyli, hihitin aamubussissa korianteri-paralle :D
VastaaPoistaHerkullinen resepti! Ostin yhteen aikaan usein kylkisiivuja mutta en koskaan tehnyt niistä tällaista ruokaa.
annemi/52weeksofdeliciousness
Kiitti Annemi.
PoistaJotenkin minäkään en ole tajunnut, että niistähän saa vaikka mitä muutakin kuin paistettua läskiä ja läskisoosia. Esim. ne pika Bo SSämit.
Kummasti alkoi nyt tehdä mieli läskisoosia...
VastaaPoistano sitten vaan tuumasta toimehen!
PoistaMiten hyvä idea, pitää pistää muistiin!
VastaaPoistaJuu, ja sitten muistista pois ja pannulle!
PoistaKaksi kertaa kypsennetyt kylkipalat on oikea kiinalainen klassikko. Minullakin to-do listalla. Ehdit taas ensin! Valtaisan hyvän näköistä.
VastaaPoistaJa suomalainen läskisoosi on kanssa tosi hyvää.
Ja minä kun luulin vaan paistelevani vähän viismausteella sudittuja läskinpaloja...mutta siis kyseessä olikin (aina ajan hermolla olevan bloggarin) versio kiinalaisesta klassikosta...! :)
PoistaJoka tapauksessa jään odottelemaan sun versiota, se on kumminkin esikuvalleen uskollisempi, tämä mun kun nyt oli vaan tuolta amerikan kautta hankittu sinnepäin resepti.
Yllättävän hyvin nämä kuitenkin natsaavat tähän nämä kylki- tai kastikeviipaleet, monella kun ei ole mitään kauppahalleja yms mistä saisi tuota kylkeä kokonaisena.
Ja sitten ne natsaa myös siihen tavalliseen läskisoosiin. Naurattaa ajatus noista amerikkalaisista, mitä ne ajattelis läskisoosista kun vissiin useampi taisi tuon alkup. postauksen kommenteissa tiedustella kuinka tätä syödään...leikataanko läskit syödessä joka palasta irti...
Pitääkin tehdä joskus läksisoosia näin. Nyt tosin vuorossa olisi se perinteinen läskisoosi, siinä vaan värit eivät ole noin kauniita...
VastaaPoistaMutta maku on siinäkin !
PoistaTätä, tätä, tätä. Ei uskoisi, että maailman lihavin kansa on kauhean huolissaan pikku läskiviirusta.
VastaaPoistaKatto, sitä ei oo käsitelty tarpeeksi, liian aitoa.
PoistaOn tosi herkun näköstä :) Pitääpi testailla
VastaaPoista___________________________
http://riistaajaraastetta.blogspot.fi/
Kiitos. Go test kitchen, go!
PoistaTää sun blogisi on oikea löytö. Ihania ruokia, nam!
VastaaPoistahttp://neitisaippuakupla.blogspot.fi/
Ai elämä, mäkin nauroin korianterille! :-D
VastaaPoistano, eliniän pidennystä sekunti tai pari!
PoistaKiitos paljon, SatuMaria!
VastaaPoistaHyvältä näyttää, vaikka vähän läskikammonen oonkin. Ehkä siedätys olis hyvä alottaa tästä reseptistä.
VastaaPoista