...onneksi tavanomainenkin on perkuleen hyvää ja oman maan porkkanoista tehtynä extra-arvokasta. Kerran muuten tein jotain erikoista porkkanapiirakkaa, johon tuli muiden tykötarpeiden lisäksi ananasmurskaa. Ei ollut muistaakseni mitenkään erikoisen hyvää.
Tänään vetäisin porkkanapiirakan melkein suoraan pelliltä pöytään ja minulla oli suuria leikkaamisvaikeuksia. Kuorrutus yritti lähteä veitsen mukana ja palat itsessäänkin olivat mehevän kosteina jotenkin rumasti leikkaantuvia. Piirakka kannattaisi tehdä ehkä edellisenä päivänä, saisi kunnolla muhia ja asettua ennen leikkausta.
Kauneusaistiin voisi vedota kenties myös leikkaamalla säännöllisiä, samankokoisia paloja...omasta mielestäni symmetria on aivan yliarvostettua...
No joka tapauksessa, paljon kuorrutusta ja kuorrutteen päälle paljon mantelirouhetta, ei pienet kauneusvirheet hypi heti silmille.
Pellillinen porkkanapiirakkaa
(ohje kotikokki.net/Damitix; oikein kelpo ohje)
Pohja
4 kananmunaa
4dl sokeria
225g voisulaa
4dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl suolaa
300g porkkanaraastetta
Kuorrutus
200g tuorejuustoa
250g tomusokeria
100g pehmeää voita
3 tl vaniljasokeria
pari ruokalusikallista sitruunamehua (oma lisäys)
päälle mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää voisula, yhteensekoitetut kuivat aineet ja porkkanaraaste, sekoita.
Kaada syvälle uuninpellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessan. 25 minuuttia-
Sekoita täytettä varten kaikki aineet sileäksi tahnaksi. Levitä vasta jäähtyneen tortun päälle. Mantelirouhetta voi sitten ripotella mielen mukaan eli runsaasti. Anna jähmettyä kylmässä. (hahaa, skippasin tämän viimeisen, mikä ehkä johti leikkausoperaation kivuliaisuuteen!
Eikos vaan olekin porkkanapiirakassa jotain ihanan syksyistä?
Maitotyttökkin on siirtynyt jo syksyn väreihin.(kepeä aasinsilta...)
Ja sitten mainos: tämän kuun Keittiöhöyryt, eli Piirakkaa uuniin on ilmestynyt. Viime kuutakaan en muistanut mainostaa, silloin reseptoin niin julmetun hyvää salaatinkastiketta, että parempi kun jääkin mun salaiseksi aseeksi... ;D
Tavanomaisen erinomaista nimenomaan, muuta ei tarvita. Harvoin turha kikkailu parantaa makuja - ja jos parantaa niin sehän ei ole turhaa kikkailua ;-)
VastaaPoistaPorkkana on ollut oman kasvimaani menestyjä, niitä on tullut ihan syödä asti, mutta silti mietin tarkasti, mihin raskin niitä käyttää, ihan kepoiset reseptit, eivät kelpaa ;-) Tätä ei lasketa niihin kepoisiin resepteihin, porkkanakakku on niiiin hyvää.
On tää niin hauskaa...sitten kun me saadaan jostakin satoa, ei raatsita käyttää ;)
Poistanimim. 13 omenaa edelleen puussa
Itselle jäi porkkanakakun leipomisesta kauheat traumat kun ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) yritys epäonnistui täysin :S ehkäpä sitä uskaltaisi kokeilla uudelleen vaikka tällä sinun reseptillä :)
VastaaPoistaJoo, kaikkihan me sitäpaitsi tiedämme, että leivonnaisen epäonnistuessa vika on reseptissä. Piste.
PoistaSymmetria on täysin yliarvostteua. Nuo palathan ovat just herkullisen rustiikkisia!
VastaaPoistaMeillä ei kasvanut porkkanaa tänä vuonna lain, mutta kaupan porkkanat raaskii hyvin laittaa piiraaseen. Ja hei, tänhän vois koristaa niillä syötävillä kukkasilla, niitähän löytyis. :)
Mahtava tuo kuparipönikkä, missä Maitotyttö istuu. Veikeä otos.
Kuparipönttö on Saudeista ja mulla vaan (ikuisessa) lainassa vanhemmiltani. Kerään siihen mahd. säilytettävät lehdet, kunnes saan ne taas läpikäytyä. Nyt sinne sopi Maitotyttökin, kun pitkästa aikaa tyhjensin.
PoistaMä olenkin ihan unohtanut viime aikoina käydä lueskelemassa keittiöhöyryilyäsi, kiitos muistutuksesta! Porkkanakakku on kyllä hyvää ja plussaa se, että voi uskotella sen olevan terveysruokaa, siihenhän tulee porkkanaa.
VastaaPoistaArvaa mitä!!? Stockan Herkusta saa tomatilloja! Kilohinta oli kyllä aika suolainen, mutta silti.
Voi ei. Enää tarttee muuttaa Helsinkiin.
PoistaIhana maitotyttö!
VastaaPoistaJa villi!
PoistaKyllä täälläkin maistuis ihan tavanomainen porkkanakakku! Mitä sitä turhaan kikkailemaan..
VastaaPoistaJonnahan sen asian tuossa ekassa kommentissa hyvin tiivistikin kikkailun osalta. Ja tämä on tosiaan ihan kikaton resepti.
PoistaHei Nanna! Nyt rohkenen kommentoimaan --nimittäin justihin tein porkkanakakkua synttäripäivän kunniaksi (On se vaan niin hyvää!) -- mutta kuka jaksaa sitä porkkanaa raastaa!
VastaaPoistaVai onko se justihin niin, notta hyvän eteen tarttee tehdäkin vähän enemmän töitä...?
Sun blogi on ihana ja oot mun idoli!
Terveisin Nuutinminnankaveri :)
Ei kukaan jaksa. Paitsi yleiskone. Samalla raastin terveelliset raastesalaatit iltaruualle!
PoistaJa oot tosi hyvä kehumaan, kiitos siitä! :)
Jos laitan postilootan vähän raolleen ja lautasen tuohon oven eteen luukun kohalle, niin käytkö tuikkaamassa pari (reilua) palaa tänne? Ja jos pimpottaisit, niin keittäisin kahavit :) Niin on hyvän näköistä piirakkaa!
VastaaPoistaNo JOS, niin ilman muuta myös pimpottaisin!
VastaaPoistaKokeilin reseptiä heti eilen ja olivat kyllä hyviä :)
VastaaPoista