About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Boulevard Social lounas


Kyllä ihmisen pitäisi päästä postaamaan heti tuoreeltaan, kun maut, tuoksut, tunnelmat ja reseptit ovat vielä veitsenterävinä mielessä (mikä kokkausmetafora!). Aina ajoitus ei mene yksiin. Kesällä oli postattavaa jonoksi asti, vaan ei koneelle ennättäneet. Tänään taas mieli halajaa niin kirjoituspuuhiin, vahinko vain, että en ole ottanut viikkoon valokuvia, eikä sitäpaitsi tämänpäiväinen lapset, Mäkkäri ja minä  -tapaaminen inspiroi kovin hurmioituneeseen tilitykseen.

Kaivoinpa sitten heinäkuun alun kuvat esiin siitä,  kun ystäväni Virpi ja minä teimme suunnittelemattoman yllätyslounashyökkäyksen Sossun luukulle. (Sori, Jauhot suussa Jonna, tiedän, että et piittaa nimityksestä, mutta mielikuva on niin herkullinen, että en voi vastustaa ilmaisua, ja siinähän ne pojat luukulla nätisti poseerasivat kun uskalsin kuvausluvan pyytää). Aika monet ovat luukulla käyntiään raportoineetkin, mutta tässä vielä yksi lisää.

Otimme siis lounasmaistelumenyyn.
Ensimmäinen ruokalaji aloitti herkullisesti vaikka kuvaus olikin varsin tärähtänyt. Aika mielenkiintoisesti yhdistetty viehkot vihersimpukat voimakkaisiin makuihin
GRILLED GREEN MUSSELS `ON A STICK´
grillattuja vihersimpukoita, punaista harissaa, chorizo salsaa
Härkätartar oli suosikki, sekä kaunis, että herkku.


LEBANESE TAR-TAR
marmorihärkä tartar, `harissa remoulade´, kaprista, rapeaa leipää
Vaikka kaikki ruuat olivat keskivertoa kauniimpia ja maukkaampia, petyin lohi cevicheen. Mun mielestä se olisi niin kaivannut lisää tängiä, jotakin hapokkuutta. Ei taida veriappelsiini ihan riittää. Eipä tarvitse ihmetellä enää miksei Mastercheftuomarit arvostanu mun sitruunaista lohitartarpihviä, makumme ovat näemmä erineväiset.


`TANQER STYLE´ SALMON CEVICHE
lohta ceviche, veriappelsiinia, retiisiä, fenkolia, kurkkua, oliiviöljyä, korianteria
Mustekala -kun se on freshinoloista ja rapsakkaa, se vaan on niin hyvää.


FRIED SQUID & LEMON AIOLI
mustekalaa, mustaa oliivia, maustettua makkaraa, sitruunaa, persiljaa, korianteria
Lammaskebabeissa oli ihanan tahmainen pinta.


MINCED LAMB KEBAB `SHISH STYLE´
grillattua kebab varras hienonnetusta lampaasta, fenkolisalaattia, hummusta, chili majoneesia
+ PITA LEIPÄÄ & `BABAGANOUSH´

Nyt tullaan menun toiseen pienoiseen notkahdukseen. Lampaan kanssa tarjoiltu Babaganoush eikä liion muuten hummuskaan, maistuneet oikei puulta ei peeltä. Ehkäpä ne kuuluu olla tälläisiä ja omat kotitekoiseni ovat aivan liian sitruunaisia, en tiedä, mutta tässä vedän kyllä kotiappäin.

Tätä jälkiruokaa taasen ovat monet ylistäneet ja se olikin kiehtova yhdistelmä; kylmää, makeaa, huoneenlämpöistä, rapeaa, suolaista ja sitä kaipaamaani sitrusta :) Jos nyt olen tosi pikkumainen, niin huomautettavaa puolelle jäisi tuo lautanen; kaunis, mutta tuota inhottavan ruokailuvälineitä vasten rahisevaa mattakeramiikkaa.

Onneksi en kuitenkaan ole. (pikkumainen siis)


`LEMON PIE MARRAKESCH´
sitruunarahkaa, marenkia, sablekakkua, suolakaramellia

Boulevard Socialin sisustus oli tyylikkään yksinkertainen ja Farangista tutut akustiset ratkaisut jäljellä. Siis onko se mieletön puheensorina aivan tarkoitushakuista?

Erityismaininta täytyy kuitenkin antaa ihanille astioille kattauksessa ja annoksissa. On todella hienoa, että annokset viimeistellään täydellisiksi astioita myöden. Ja niin pienillä jutuilla, vähän kaiverrusta, hopeaa ja messinkiä ja tunnelmat suhahtaa kyllä täysin tuonne välimeren arabillisempaan osaan. 

Ja palvelu pelasi tietysti. Ruokajuomana läpi menun  toimiva Italialainen Bubbles.

Ja näin sanoen hän päätti postauksensa pakolliseen vessa-kuvaan.
Joka sekään ei siis lainkaan hullumpi.12 kommenttia:

 1. Tuo jälkiruoka-annos on kyllä aivan kauhian kaunis lautasineen. En ole vielä päässyt testaamaan ko. paikkaa, mutta muilta olen kuullut samaa eli menun sisällä vaihtelu annosten herkullisuudessa on melkoinen.

  Ja se menee juuri noin, välillä aihettaa pukkaisi vaikka joka päivälle, välillä on ihan kuiva kausi ulkoblogillisten syiden vuoksi. Onneksi sinulla on nuo varastot, olisi muuten saattanut tulla ikävä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja onneksi pystyy aina käydä kommentoimasa muiden kirjoituksia, "jutskaamassa" ;)

   Poista
 2. Tuo härkätartar näyttääkin todella herkulliselta!

  VastaaPoista
 3. Moikka moi! Blogissani on tunnustus sulle.

  VastaaPoista
 4. Työkaveri ei niin innoissaan ollut, mutta sun kuvaus on kyllä sellainen että tuonnekin on nyt päästävä!

  VastaaPoista
 5. Yhdyn kyllä täysin sun raporttiin sekä ruuan, akustiikan että kattauksen suhteen. Ihmettelin kovasti sitä babaganoush/hummus -settiä, miten kummassa niistä olikin saatu niin mauttomia. Mä kävin BS:ssä kun se oli ollut vasta viikon auki ja nyt vähän houkuttaisi uusinta, mutta tästä selvisi, että samat hikat ovat ennallaan. En tairakaan viittiä.

  VastaaPoista
 6. Ihana tietää, ettei omat makuhermot oo ihan viturallaan. Siis, että joku muukin on tuntenut samoin.

  VastaaPoista
 7. Vessa kuva on pakollinen traditio :-) ilman sitä ravintolapostaus olisi kuin Sossun menu ilman lemon pieta.

  Kauheen hyvän näköistä kaikki. Varsinkin ne kebabit.

  VastaaPoista