About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
perjantai 21. syyskuuta 2012
Karkkikanaa brunssille
Tunnisteet:
Kana,
kilpailut,
sormiruoka
Brunssit on ihania, niinkuin aamiaisetkin. En (todellakaan) kuulu niihin, joiden täytyy huojua pystyssä vähintään 5 tuntia ennen kuin kurkusta saa alas kahvia kummempaa.
Hartwall lanseerasi uudet Happy Joe -siiderit ja niiden muassa Onnen Omenoita -kisan, jossa tuli julkaista blogissaan unelmien siideribrunssiherkku, joka sopii Happy Joe´n kanssa nautittavaksi tai jossa sitä käytetään ainesosana.
Molempi parempi, ajattelin minä. Kun pystyin vihdoin erkaantumaan (kylläkin herkullisesta) munapekonituoreethedelmätsuolainen piirakka- tason brunnssiajattelustani, huomasin, että brunssillahan voi tarjota melkein mitä vain. Kunhan se on herkullista, helposti syötävää ja sulavaa, vähän yllätyksellistä, pikkasen luxia ja koskaan ei ole pahitteeksi, jos herkun voi syödä sormin.
Karkkikanaa vartaassa
12 varrasta
4 broilerin rintafilettä
150g suolapähkinöitä
puntti korianteria
Siirappi
1 plo Happy Joe Cloudy Apple -siideriä
3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
n. 5cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 vihreä chili, malto pilkottuna ilman siemeniä
3 rkl ruokokidesokeria
tilkka öljyä
Aloita siirapin valmistamisella. Kuullota öljytilkassa hetken valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Pieni pinnoitettu kasari on paras tähän.Kaada kasariin sitten siideri (muista ottaa pieni huikka=laaduntarkkailu)ja lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten kuplia hiljaisella tulella kokoon noin kolmannekseen kunnes keitos on siirappimaista.
Leikkaa kukin file pitkittäin kolmeen osaan. Tähän on parasta käyttää niitä vähän ohuempia rintaleikkeitä, ei kuitenkaan mitään minuuttipihvejä. Pujota kukin filesuikero omaan vartaaseensa. Puiset vartaat kannattaa liottaa vedessä pari tuntia ennen käyttöä.
Jauha suolapähkinät yhdessä korianterin kanssa muruseokseksi leikkuuterällisellä tehosekoittimella.
Sivele kullekin kanavartaalle hiukan siirappia ja paista sitten keskikuumalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kypsiksi puolelta toiselle kääntäen ja välillä siirappia lisäten.(vartaat voi myös kypsentää uunissa 200 asteessa ja lopussa ottaa vähän väriä grillivastuksen alla) Lisää vielä valmiiseen vartaaseen reilusti siirappia pintaan ja kierittele varras pähkinä-korianteri seoksessa. Nosta pystyyn juomalasiin tai asettele kauniisti laakealle vadille, jonka päälle voit vielä ripotella muruseosta. Voidaan tarjoilla sekä tulikuumina pannusta, että miellyttävän huoneenlämpöisinä.
Yhtäkaikki, maistuvat tajuttoman hyviltä nautittuna yhdessä jääkylmän Happy Joe Cloudy Apple -sidukan kera. Jonka olin valinnut siis ihan sen söpön pullon takia. Lähes sampanjaalinen elämys!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ah Nanna, nää näyttää ja kuulostaa taivaallisilta! Loistava idea keitellä siideristä siirappi, nostan hattua.
VastaaPoistaniin mustakin, mutta mun mielsestä sama siirapinkeittelyidea oli kyllä pälkähtänyt useamman muunkin päähän. No, mun on ehkä tulisin!
PoistaOiii nam! Näytää niin hyvältä :-) Ja toi siideri houkuttelis muakin, näyttää niin kivalta etiketteineen!
VastaaPoistaoi kiiidooooss!
PoistaKiva vähän sataytyyppinen lähestyminen aiheeseen. Ketä teitä nyt tsemppaisi, kun olette kaikki niin hyviä!
VastaaPoistaNo mitä, tsemppaa kaikkia, kun ei tässä oo kerran mitään äänestystä!Vai, apua, omko sut pyyretty tuomaristoon....? ... ;)
PoistaEn lole ähelläkään tuomaristoa tosiaankaan, mutta pitäähän kaikissa kisoissa olla suosikki ;-) Nyt on niin monta hyvää, että ehkä on tosiaan tsempattava teitä kaikkia.
PoistaHieno resepti! Kyllähän noita pistelis menemään milloin vain..
VastaaPoistatotta; iltapala, hiukopala, välipala, juhlapala, lounaspala, picnicpala, saunapala, buffetpala....
PoistaOioioi! Noi on niiiin hyvän näköisiä! Kuinkahan sais itsensä ujutettua Jonnan kanssa sinne tuomaristoon, että pääsis maistaa.
VastaaPoistaNo näppärästihän sinä nuo ittekin pyöräytät!
PoistaOnpa kiva brunssi-idea :) laitan vinkin talteen ja ehkäpä pääsen jonain syysviikonloppuna keittelemään siideriä!
VastaaPoistaSiinäpä pulma; keittääkö vai juoda, juoda vai keittää, keittää tahi juoda....
PoistaArvasinhan mää että siellä kehitellään pieteetillä superherkkua. Onnea skabailuun!
VastaaPoistaPiti panna parastaan kun sieltä tuli niin armottoman kova vastus heti ennen kun edes keksin aloittaa
PoistaJa sieltä se voitto pamahti ansaitusti, onnia!
PoistaSöisin! Ilolla! Minäkin tykkäsin kauheasti tuosta pullosta, se suorastaan houkutteli tarttumaan itseensä :)
VastaaPoistaJuu, Iso-Hookin kysyi multa, että säästänkö mä nua pullot?
PoistaTodella hyvännäköistä! Paitsi makoisan näköinen ruoka, myös upea kuva!
VastaaPoistaKiitos. Heti taso paranee kun käyttää edes 10 minuuttia kuvaukseen ja suunnitteluun sen normaalin 30 sekunnin sijasta.
PoistaAivan mahtava ohje ja todella hyvä kuva. Onnea kisaan!
VastaaPoistaKiitos! Mä aina tarvitsen sitäkin - onnea siis!
PoistaMä komppaan muita: ihana kuva ja herkut vartaat! Mulla jäi nyt osallistuminen välistä, kun en vikana osallistumispäivänä kerennytkään keksiä mitään... Ei sen puoleen, etten tuotetestausta olisi kyllä harjoittanut.
VastaaPoistavarmaan mun onni ettet osallistunut.... :)
PoistaOu mai gaad! Näyttää aivan tajuttoman hyvältä.
VastaaPoistaDäng juu!
PoistaSampanjaalinen elämys, parasta :D! Onnea voitosta, ansaitsit sen :)!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMitenkähän kauan tuo siirapin keittäminen suurin piirtein kestää? Joskus olen noita yrittänyt, ja epäilen, että meni ylikeittämisen puolelle, kun odottelin, että siitä tulisi yhtä paksua kuin siirappi. Riittääkö ohuempikin, eikös sitä ole tosi paksuna vaikea levittää?
VastaaPoistaSiinä kokates menee vähän ajantaju, olisko ollu parisenkymmentä minuuttia. Oot oikeassa, ei siitä mitään nekkuliisteriä kannattakkaan keittää, mutta siis sellainen tahmean tarttuva, alkupointtia jähmeämpi , hitaasti valuva kastike. Ei siirapin aina tartte olla mitään melassia. Mutta, varoitus, kyllä jähmettyy sitten nopeaa tosi paksuksikin ja jäähtyessään vasta jämähtääkin.
Poista