About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
perjantai 4. marraskuuta 2011
Hirvenjauhemaksapihvit vai hirvenmaksajauhepihvit?
Samanlaisia nimihirviöitä kuin supikoirankarvanahkalakki....
No oikiasti varmaan hirven jauhemaksapihvit. Vai ...?
Pikanttina yksityiskohtana lisättäköön, että pekoniset jauhemaksapihvit, yksi alkuaikojen postauksistani, on yksi eniten kävijöitä googlen kautta blogiini tuonut. Tai siis hakusana "jauhemaksapihvit". Jos siis cyberavaruudessa surffailee tälläinen määrä maksapihvireseptin etsijöitä, ansaitsevat he taatusti myös toisen reseptin.
Nyt menette varmaan siis aivan sekaisin. Kaksi ERILAISTA (vaikkakin tavallista) jauhemaksapihvireseptiä.
Toteutus tällä kertaa vasanmaksasta, (ha-haa..siis hirvenvasanjauhemaksapihvit...) mutta aivan mainiosti tämän voi tehdä tietenkin naudanmaksasta. Aina on hyvvee!
Ihana äitini toi minulle kilon jauhettua hirvenmaksaa, ja puolet uhrasin näihin herkkupihveihin. Toinen puoli meni, johonkin aivan muuhun, jota en aio koskaan, koskaan, KOSKAAN postata.
No voin laittaa aivan pienen pienen kuvan:
Kyseessä ei ole rosmariinilla koristeltu betonitiilikivi vaan jotakin ihan muuta. Mutta luulenpa ettei Pote the rottweilerkaan (R:I:P) olisi syönyt tätä vaikka olisin koristellut sen piparkakkutalolla....
Mutta asiaan: Äitini oli tehnyt näitä ensin ja vinkkasi minulle tuon rakuunan, joka toi raikkaan maun pihveihin. Ei ainaista meiramia tai kirveliä
Jauhemaksapihvit hirvenvasan maksasta
500g jauhettua vasanmaksaa
2 jauhoista raakaa perunaa raastettuna
2 raakaa porkkanaa raastettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
2 munaa
2 dl kermaa
reilusti (tuoretta) rakuunaa
suolaa(ainakin 1 tl), mustapippuria ja valkopippuria maun mukaan
paistamiseen voin ja öljyn sekoitusta
Sekoita kaikkia inekset tasaiseksi taikinaksi. Paista lettupannulla keskilämmöllä kauniita paksuja pihvejä.
Bataattisurvos maistui näiden kanssa kuin nenä päähän ja ilman puolukkaa näitä ei voi tietenkään nauttia.
Perinteinen perunamuusi ja haudutettu sipuli.... tai pekonimuusi....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Meillä perheessä kaksi saattaa syödä maksaa ja pitääkin siitä, toinen kaksikko toivoo vaikka puuroa tilalle. Pitäisikin ottaa ja tehdä meille herkkusuille jauhemaksapihvejä pitkästä aikaa. Postauksesi antoi innoitusta!
VastaaPoistaKauhiaa tunnustaa, mutta en ole itse ikinä tehnyt maksaa. Näistä taas muistin, että kyllä pitäisi! Hirvikateus vaan jatkuu...
VastaaPoistaSait hymyn huulille jo tuolla aloituksellasi..ja sitten vielä palkitset jauhemaksapihvien etsijöitä..wow :D
VastaaPoistakuola valuu näppäimistölle...tuskin muistan koska olen viimeksi saanut maistaa maksaa missään muodossa?!
VastaaPoistaNo mutta tämähän on iloista kuultavaa, teilläkin (kaikki ylläolevat) kohta tehdään taas maksaa.
VastaaPoistaMeillä maksaa myös grillataan paljon kesäisin, vaikka viime kesä taisi jostain syystä jäädä väliin?
Mutta seuraavaksi aion kyllä tehdä vanhanaikasesti maksakastiketta, Iso-Hoo on toivonutkin sitä jo pitkään.
Hihii klikkaamalla pikkukuvaasi, sai sen hurjan paljon suuremmaksi. Eikä edes näyttänyt (älyttömän) epäilyttävältä. Apupoikani lempiruokaa lapsena olivat jauhemaksapihvit, mutta en usko olevani aivan vielä valmis itse kokeilemaan.
VastaaPoistaAi ei Riikka näyttänyt epäilyttävältä vai? johtuu ehkä siitä kun haju ei ole kuvassa mukana (ruuasta nautitaan kaikin aistein...) ;)
VastaaPoistaTuli todella hyviä pihvejä ��
VastaaPoistaNiin pitikin! Kiitos!
PoistaOli niin hyvä ohje jota käytän nyt aina tehdessäni näitä
VastaaPoista