About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Huevos Rancheros



Terveisiä meksikolaiselta aamiaiselta. Söin sen kyllä lounaaksi. Oli pakko tehdä tätä meksikolaista aamiaisklassikkoa, kun jääkaapissa oli tuoretta salsa verdeä.  Annos on tietysti varioitavissa, ja jos olet suomalainen, voit tuskin vastustaa tomaatin ja/tai avokadon pilkkomista lautaselle. Punasipulia. Paistettua chorizoa, tai kinkunsiivu munan alle. Alkaa muuten jo rekkamiehetkin pysyä tiellä.

Tällä kertaa kuitenkin erittäin erittäin (tahallinen toisto) perus huevos rancheros.



Huevos Rancheros
1:lle
2 maissitortillaa
2 paistettua kananmunaa
hiukan juustoraastetta (esim gouda)
Salsa verdeä maun mukaan (onnistuu myös purkista)
reilu kauhallinen frijoles refritos eli niitä papuja
korianteria maun mukaan

Paista kananmunat jättäen keltuaiset löysiksi. Kuumenna tortillat päälletysten paistinpannulla. (Ei mikroa tänään, ei ne tykkää, maku ei lähde irtoamaan) Kokoa annos asettamalla lautaselle ensin tortillat, niille hiukan juustoraastetta ja kananmunat päälle ja sitten reilusti salsa verdeä. Frijoles refritos ja korianteri täydentävät  setin.


19 kommenttia:

  1. Aamiaisihmisellä herahti vesi kielelle tästä reseptistä. Nyt vaan tomatillojen metsästykseen vai olisko sulla suositella joku hyvä valmis salsa verde purkki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itseasiassa Pirkka salsa verde. Sitä on kahta tulisuuttakin. Ken hätkähtää, niin msinittakoon, että se on hecho en Mexico, meksikolaisten äitien valmistamaa.

      Poista
    2. Loistavaa! Huevos rancheros voi päätyä aamiaspöytään jo jopa ensi viikonloppuna.
      Tänään muten leivottiin Kepan kans maapähkinävoisuklaapikkuleipiä. Hyviä ovat ja taikina kans :)

      Poista
  2. Suomalainen versio tästä herkusta. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/170199/maajussinmunat

    VastaaPoista
  3. Miksi kiusasin itseäni lukemalla tämän jo toistamiseen!?? Kuulostaa älyhyvältä. :-p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilahduttaaksesi minua? Voi Riittariitta!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Mä aina haaveilen siitä sun juustomunapannusta, en oo vaan saanut aikaseks

      Poista
  5. Apuva, eksyin tänne Liemessä-blogin kautta, kun tunnistin tutun näköisen ihmisen kuvasta. Tuntuipa oudolta tajuta, että tätä blogia pitää kurssikaveri! Olen täällä monta kertaa ihastellut ohjeita ja joitakin koittanutkin. - Annamaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kuinka hauskaa! Ja vielä se "vanhempi" kurssikaveri! Kiva kuulla, että olet jo täällä aiemminkin ollut. Olet nyt kyllä eka joka mut on yhdistänyt tänne yliopistolta.

      Poista
  6. Se taitaa nyt olla sillälailla, että Kivistön kasvihuoneeseen tulee myös tomatilloa tavan tomaattien lisäksi tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellisessä postauksessa kommenteissa myös jokun kertoo, että ovat tosi satoisia!

      Poista
  7. Kuulostaa ihan täydelliseltä viikonloppuaamiaiselta, pitääpä seuraavan kerran jättää se full english väliin ja paistella kananmunat vaihteeksi meksikolaiseen tyyliin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  8. Mun lemppari aamiainen!!! Kalifornian auringossa nautittu monia, parhaita tällaisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että. Diellä maistuu ehkäs vieläkin paremmin.

      Poista
  9. Juustoraastetta...? :-0

    VastaaPoista