About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 4. tammikuuta 2023

TOP 10 SUOSITUINTA POSTAUSTA/RESEPTIÄ VUONNA 2022Joudunpa aloittamaan tämän screenshotilla edellisestä postauksestani, joka komeili ykkösenä äsken käydessäni tuolla Parhaat ruokablogit - sivuston Suosituimmat-osiossa. En aina ole ihan varma kuinka tuo toimii, koska välillä tuntuu, että jos ei ole aikoihin postannut mitään, omat postaukset nousevat korkealle. Ja siinä ajatuksessa jokin mättää. Kaiholla edelleen muistelen Ankerias Vipusen supertoimivaa TOP 100 ruokablogit sivustoa ja tiedän, että niin tekee moni muukin. Se oli samalla jonkinmoinen lukulista-raamattukin, sitä kautta tuli klikkailtua myös muihin blogeihin.

Pari vuotta olen nyt aloittanut listaamalla edellisvuosien TOP 10 luetuimmat jutut blogistani (2021 ja 2020). Tämän varsinaisen listauksen teen siis niistä jutuista, jotka olen myös julkaissut vuonna 2022, joten koko vuoden luetuimmat koko blogin tarjonnasta kohta 13 vuoden ajalta onkin sitten aivan erilainen, puhumattakaan  luetuimmat kaiken kaikkiaan13 vuoden ajalta.


1. HIRVENLIHAPULLAT -PAREMPAA ARKIRUOKAA

Tälle reseptille suon ykköspaikan enemmän kuin mielelläni. Siinä yhdistyy moni arvostamani asia: herkullinen itsetehty arkiruoka(maistuu kyllä pyhänäkin) ja hirvenliha. Iloinen, että löysitte tämän reseptin!


2. TOP 10 SUOSITUINTA POSTAUSTA 2021

Niinkuin sanoin, teitä on kovasti kiinnostaneet nämä koontipostaukset vuoden suosituimmista resepteistä, koska viime vuotinenkin nousi peräti 2. sijalle. Kuvana tässä on Marry me!- kana, tuo helppo, nopea ja herkullinen resepti, joka oli vuoden 2021 suosituin postaukseni.


3. REHELLINEN KINKKUKIUSAUS

Edelleen universumi yrittää minulle kertoa, että ei kannata ylenkatsoa niitä tuiki tavallisia arjen reseptejä. Joka vuosi makaroonisalaatit, pyttärit tai ruskea jauhelihakastike löytävät tiensä luetuimpiin ja haetuimpiin resepteihin. Kinkkukiusaus. Hyvät hyssykät! Menikö multa 12 vuotta ennen kuin tämänkin reseptin sain tänne kirjoitettua!


4. CHORIZOPASTA

Nopeaa, täyttävää ja ennen kaikkea täynnä makua on tämä simppeli tomaattipohjainen pasta. Muista tämä kun ruuanlaittopipo kiristää päätä ja tuntuu, että mitä sitä taas tekisi.


5. MAAILMASTA NOPEIN KANAFETAKASTIKE

Nopeus ja helppous, eli yksinkertaiset reseptit  näyttävät olevan haluttuja. Tähän reseptiin törmäsin Karita Tykkän IG:stä. Kasvisversiokin löytyy blogistani tateista. En vain osaa päättää kumpi näistä on parempaa.

6. NALYSNYKY ELI UKRAINALAISET JUUSTOLETUT

Vuosi -22 toi mukanaan sodan aivan liian lähelle. Solidaarisuuden osoituksena ukrainalaisille halusin tehdä postauksen ukrainalaisesta ruuasta. Ruoka yhdistää kuitenkin meitä kaikkia kansoja ja hyvä niin. Sen avulla toivottavasti voimme edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja yhteistyötä, asioita jotka ovat tärkeitä osatekijöitä myös rauhaisassa rinnakkaiselossa kansojen kesken.


7. CLUB SANDWICH ELI KLUBILEIPÄ

Jos on helpot ja nopeat reseptit huudossa, niin sitä on toki myös klassikot, aina. Tämä klassikko, klubileipä, on poikani Urhon suosikki, ja jos Urholta kysytään, niin ravintolassa saa parempaa kuin kotona, nämä ihanat itsetehdyt äidin itsetunnon pönkkääjät ovat kuitenkin VÄÄRÄSSÄ! Tehkää itse!

8. HERKKURUOKAA PIENELLÄ BUDJETILLA

Ainakin vakituiset lukijani tietävät, että olen tehnyt myös jo pitkään sivutoimisesti ruokatoimittajan töitä ja valmistankin vähintään kerran kuukaudessa ruoka-aukeaman Lännen Medialle. Tapaan myös tehdä koontipostauksen tänne blogiini, eli sellaisen kuva-teaserin, ilman reseptejä. Viime syksyinen juttuni, missä valmistettiin herkkuruokia pienellä budjetilla, löytyy blogistani sijoituksella 8. Sain myös viestiä, että esimerkiksi sanomalehti Kalevassa tämä oli viikon luetuin juttu, sijoitus, joka on sinänsä hyvin harvinainen ruokajutulle sanomalehdissä. Eli kannattaisi varmasti jatkaa myös budjettireseptejä!


9. HERKULLINEN LOHIKEITTO

Hienoa, että TOP10 sisältää myös yhden keittoreseptin ja kalareseptin. Tällä kertaa samassa paketissa. Tämän keiton juttuja on kylmäsavulohi ja maustekurkku. Kannattaa kokeilla, jos kaipaat vaihtelua peruslohikeittoon.


10. MEATZZA

Top 10 listan viimeistelee ikisuosikiltani Nigellalta kopsattu MEAZZA-resepti. Osta se jauheliha nyt ja tee tätä, ellet ole jo. Loisto arkiruoka ja vaihtelua jauheliharepertuaariin.

Siinä oma top 10 koosteeni vuoden 2022 aikana julkaistuista luetuimmista resepteistäni. Vuosi 2022 on myös hiukan surullinen, koska koskaan aikaisemmin en ole julkaissut näin vähän juttuja, vain 35 kpl. Toivonpa, että ensi vuonna ehdin ja jaksan toteuttaa enemmän tätä mistä pidän.

Kuitenkin kun näitä juttuja katson, niin tekee mieli taputtaa itseäni selkään; kyllä mä tämän osaan! Vaikka ajattelinkin ensin, että en oo mitään järkevää varmastikaan postannut.

2022 TOP 3 Kaikkien aikojen luetuimmat

1. Kinkku-makaronisalaatti

2. Hirven routapaisti

3. Paella (superherkullinen)

TOP 3 luetuimmat kautta aikojen

1.Paella (superherkullinen)

2. Hirven routapaisti

3. Nyhtölammas


Ja vielä: tiedän, että nykyään ei kukaan jaksa oikein keskustella ja kommentoida täällä blogissa, sitä arvokkaampana pidän jokaista kommentianne.

Olisi mielenkiintoista kuulla, että minkälaisia reseptejä ja juttuja sinä etsit blogistani tai onko joku muu syy, miksi löydät itsesi täältä?

KOHTI 2023!

13 kommenttia:

 1. Luin juuri sinun vanhempia postauksiasi, kun vuonna 2016 teit useissa postauksissa korealaista ruokaa. Ihmettelin ensin, että miksen ole kommentoinut niitä, mutta olin juuri silloin caminolla, enkä ehtinyt lukea enkä kommentoida. Mutta minulle jäi nyt epäselväksi mistä johtui sinun silloinen korealaisen ruoan kiinnostuksesi. Oletko sinä käynyt tai oleillut pitempäänkin siellä suunnalla? Minullahan on melkoisen paha piintymä nyt korealaiseen ruokaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän ja olen itsekin ajatellut, että miten sulta on mennyt ohi mun kiinnostukseni korealaiseen ruokaan, oon tehny myös olympialaisten aikaan lehtijuttuja jne...
   Siis oon syöny Korealaisussa ravintoloissa eka kerran Bangladeshissa olisko se ollu tammikuu 2002 kun oltiin sielä kuukausi ja siellä oli tosi hyviä korealaisia ja ihastuttiin makujen lisäksi siihen yhteisölliseen syömiseen, kun oli joko parila tai hot pot keskellä pöytäää. Sitten ei ollu oikein vuosiin mitään mahkuja syödä tai tehdä korealaista suomessa, mutta sitten alko tulla ras-aineita gochujangia ja kimchiä...ja pystyi alkaa kokeilla reseptejä paremmin itsekkin.
   Eli olen ihan puhdasverinen koreafani, vaikken oo maadsa käynyt.
   Nyt oli mahtavaa kun oli meidän junior world cup ja iso joukkue Koreasta. Meinasin löaittaa sulle ihan kuvan, että tössä mä nyt syön onnellisena korealaisten janssa....ruoka oli kyllä taattua Scandicia, että se hiukan heikensi mahtiutta!

   Poista
  2. Koita kestää nämä mun kännykkätypot....

   Poista
 2. Mä kokkailen paljon sun resepteillä, mutta viimevuoden top reseptejä ei kyllä ole tullut tehtyä. Vakkareita on ne tonnikalaleivät ( evääksi), kikherne-korianteri salaatti, nyhtölammas ym.

  VastaaPoista
 3. Minä teen myös sinun ohjeillasi ruokaa. Aika usein koitan uusia reseptejäsi. Jos teen hampurilaisia, teen aina sämpylät sinun ohjeellasi. Ja löysin blogistasi taivaallisen Möljän tilan valkosipulikastikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana suositella hyviä tuotteita ja ja superia jakaa hyviä reseptejä❤️

   Poista
 4. Tein esim jouluksi lahjaksi sitä saaristolaisten joulusiikaa, vai mikä sen ihanuuden virallinen nimi oli. Yleensä mitä tahansa teen niin googlaan onko kaikki äitini resepteissä sitä. Nyhtölammas, kyllä. Meksikolaiset, ilman muuta. Täytyykin kaivella noita sun korealaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanasti sanottu. Kaikkien reseptieni joukosta on tosi vaikea löytää etsimäänsä, blogin hakukone on ihan#&_%!
   Mä ittekin yleensä kirjotan googleen että Kaikki äitini reseptit nyhtölammas vaikka, niin parhaiten löytyy😁

   Poista
 5. Selailen paljon ruokablogeja saadakseni inspiraatioita uusiin ruokiin (tai vanhoihin unohdettuihin). Paljon mielenkiintoisia reseptejä sulla, kokeiluun menee marryme kana ja meatzza.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kans hyvä pointti: Reseptit unohtuu, omatkin, välillä kiva törmätä johonkin uudestaan.

   Poista
 6. Minä etsin riistareseptejä täältä, olen saanut monta uutta ideaa ja toisaalta varmistusta vanhoille tavoille tehdä jotain. Ja tietysti seuraan kaikkea muutakin, en edes muista enää kuinka monet kerrat olen kokannut jotain todella hyvää täältä löydetystä reseptistä, se yksi madekeitto nyt tuli ekana mieleen.

  Mutta ehkä ennen kaikkea tulen tänne tarinoiden perässä, ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun olen nauranut vedet silmissä tavallesi kertoa asioista :D Ja lisäksi on ollut mukava seurata synttärijuhlia ja kaikkea muuta lapsiin/nuoriin liittyvää, kun meidän esikoiset ovat samanikäisiä <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sauvajyvänen. On blogeja ja sitten on henkilökohtaisesti tärkeitä blogeja. Sinäkin olet minulle juuri sellainen! <3

  VastaaPoista