About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 14. tammikuuta 2021

TOP 10 RESEPTIT VUODELTA 2020Jaa-a, olisinko tätä ennustanut? Kaikista vuonna 2021 julkaisemistani resepteistä YLIVOIMAISEKSI ykköseksi nousi, jos nyt näin sanoisin, tuikitavallinen Kinkkumakaronisalaatti. Ihan yllätti itsenikin, ottaen huomioon, että en ole itse suuri pastasalaattien ystävä. Mutta ilmeisesti teitä muita on paljon. Onhan pastasalaatit ruokaisia  ja käteviä myös vaikka lounaseväänä tai noutopöydässä. Ja hyvin tehtynä tosi hyvän makuisia (monta mautonta tapaustakin on tullut maisteltua). 

En ole ennen tälläistä vuoden top10 reseptijulkaisua, mutta Annin Uunissa oli tehnyt ja se oli minusta niin mielenkiintoinen, että tein omani.

Tässä postauksessa siis vuoden 2020  top10 reseptit. Jätin näiden ulkopuolelle kevään "koronapostaukseni", jossa ei niinkään jaettu reseptejä tai esim, perunakoostepostaukseni joka olisi sijoittunut lukijamäärissä suosituimpien postausteni sijalla 3.

Mutta yläkuvassa siis reseptien resepti 2020 eli

1. Kinkku-makaronisalaatti

Itseasiassa kirjoitus, sen äsken luettuani, on oikein hyvä lähtökohta ylipäätään pastasalaatin tekoon.

2. Mokkapalat

Olen niin superonnellinen, että vihdoin löysin täydellisen mokkapalareseptin. Monet mokkapalat olen leiponut, eikä ne aina onnistuneet. Se vaihe on nyt ohi, kiitos tämän kiertävän reseptin.


3. Sydämen surujen kakku

Niin siinä vain kävi, että minä, joka leivon hyvin harvoin, löydän tämän reseptin kärkikolmikosta. Kiitos teille kuivakakkujen ystävät!
Luojan kiitos edes yksi kalaresepti. Maailmassa on vielä toivoa. Ensi viikolla muuten savulohisoppaa pakko tehdä.Tässä on sitä samaa herkkukerrointa kuin vaikka pizzassa tai hampurilaisessa. Siis, että koko ajan tekee mieli.6. Länsi-Afrikkalainen kanapata

Taitaa mennä maapähkinävoinrakastajien piikkiin tämä. On kyllä kiva resepti! Oma Igorin kanani!Tämä oli se mun joulun hitti, joka ylitti myös maikkarin uutiskynnyksen (kuten mokkapalatkin). Ehti katsella viime vuotta niin vähän aikaa mun blogissani, silti singahti heti listoille.


Tämä listayllättäjä on ihan koronan ansiota. En olisi näitä todella laadukkaita osterivinokkaita saanut ostettua, ellei niitä olisi tullut rekoon kun he yleensä toimittavat vain ravintoloille ympäri Suomea.

Ehkä elämäni paras sienipasta.Hienoa, että myös meksikolainen ruoka on päässyt listalle. 


Parasite-elokuvan innoittamaa herkkua on tehty tänä vuonna jo monta kertaa. Juuri nyt on kaikki nuudelit loppu.


Sellainen vuosi 2020. Mahtavaa, että top10 nousi ruokia laidasta laitaan. Mun mielestä se juuri kuvastaa parhaiten mua.
Mutta kinkkumakaronisalaatti. Sitä en olisi uskonut.

Laitan vielä referenssiksi  kaikista postauksistani TOP 3 luetuimmat viime vuonna


 ja TOP 3 luetuimmat reseptit koko 11 vuoden ajalta
3. Nyhtölammas


Olisi ihana kuulla, jos sulla on jäänyt joku mun resepti tai juttu erityisesti mieleen!9 kommenttia:

 1. Minä ihastuin tuohon After Eight-postaukseen, en ollenkaan tajunnut ennen lukemista, miten tuon voi itse tehdä, mutta heti sitten selveni. Ja sitten se Parasite-ruoka, olisi kiva kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. After Eightissä oli aivan huikea "oikea" maku, palojen kauneus on hiukan rustiikin sorttinen, mutta sitteppähän tietää, että ovat homemade.

   Jjapaguri on kyllä hyvää, alkukuusta tein viimeisistä paketeista, että nyt pitäis päästä ostoksille/tilata lisää.

   Poista
 2. Näköjään muillakin nuo top -listat ovat samanlaiset vuodesta toiseen. Suunnilleen samat ruuat aina kymmenen kärjessä, paikat voi vähän vaihdella. Kai se tarkoittaa sitä, että vuodesta toiseen on tullut kokatuksi hyviä ruokia, suoranaisia klassikoita? ;)

  VastaaPoista
 3. No tuo koko ajan lista muuttuu tietysti äärettömän hitaasti kun toisilla suosikkiresepteillä on jo 6 numeroiset klikkausluvut! Mutta esim maa-artisokkakeitto oli vuosia mun blogini suosituin, enää ei mahdu top 3:een.
  Siksi teinkin tuon top10 listan vain viime vuonna julkaistuista suosituimmista resepteistä, noista ei olisi ainutkaan yltänyt koko blogini top10!

  VastaaPoista
 4. Ehdoton lempparini, johon palaan säännöllisesti, on mutakakku! En ymmärrä, miten tää ei oo legendalistalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä Eeva sä olet ihan oikeilla jäljillä... Jos katsotaan mun kaikkia reseptejä 11v. ajalta, niin Kladdkaka eli Mutakakku on 5. luetuin reseptini evö! Ja onhan se hyvä ja helppo!

   Poista
  2. Huh, tämä tieto helpotti! Ja ihanaa, nyt nostona Facebookussa <3

   Poista
  3. Kiitos sun Eeva kun muistutit. että tämä hyvä resepti on jo ihan siellä 2010!

   Poista