Nigella Lawson lähettelee mulle aina tasaisin väliajoin, tätä MEATZZA-reseptiä ja pitkään pitänyt testata. Kun googlailin, niin löysin reseptin myös tutusta Sweet Food O'Mine - blogista.
No minäpä vihdoin viimein testailemaan reseptiä ja toden totta, jos lihamureke, lihapullat ja- pihvit on nopeita tehdä, niin täähän on vielä nopeampi. Ja jotenkin ihanan pizzamainen. Ja kuitenkin ihan eri asia kuin lihamureke, lihapullat ja- pihvit!
Eli jatkoon kun kaipaat jotakin muuta jauhelihasta.
Ai niin, mikä meatzza? No; MEAT + PIZZA =MEATZZA, eli suoraan pannulle tehdään jättimäinen jauhelihapihvi, ikäänkuin pizzapohjaksi, jonka päälle tulee sitten Margarita-pizzatäytteet eli tomaattimurskaa ja mozzarellaa. Tuore basilika viimeistelee!
MEATZZA
4-5:lle
400 g jauhelihaa
3 rkl juustoraastetta (mulla cheddar)
3 rkl kaurahiutaleita
3 rkl hienonnettua persiljaa
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja pippuria
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
125 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa
Sekoita jauheliha, juustoraaste, kaurahiutaleet, persilja ja munat sekaisin taikinaksi. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele n. 28 cm paistinpannu öljyllä tai vuokasprayllä ja painele taikina lempeästi pannun pohjalle.
Valuta tomaattimurskasta ylim. neste (se on hyvää sämpylätaikinassa tai keitossa). Mausta murska oreganolla. Levitä murska jauhelihan pinnalle.
Viipaloi mozzarella ja levitä viipaleet tomaattimurskan päälle.
Paista uunissa 220/200 C asteessa 20-25 minuuttia.
Ota uunista, anna vetäytyä 5 min ja lisää sitten pinnalle sinulle sopiva määrä basilikaa.
Sweet Food O'Mine Sari teki tämän kanssa vielä lisäksi perunamuusia, niinpä tein sitäkin. Mulle Meatzzan kylkeen riitti runsas ja raikas vihersalaatti, sopivasti etikkainen.
Tätä täytyy kokeilla. HH:ssa jauheliha edullista tällä viikolla.
VastaaPoistaKaksi syö kyllä useamman päivän tästä. Kylkeen raikas ja kevyt salaatti!
Poista