About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 8. tammikuuta 2022

TOP 10 SUOSITUIMMAT RESEPTIT 2021

 Vuosi sitten tein ensimmäisen kerran koontipostauksen kyseisen vuoden aikana julkaistuista, eniten luetuista resepteistäni. Se oli mielenkiintoinen katsaus ihan itsellekkin, mutta tuntui kiinnostavan myös muita, sillä itse asiassa se ylsi viime vuoden tilastossa sijalle 3. Jätän sen nyt kuitenkin pois listauksesta ja keskityn resepteihin, jotka olivat lukijoiden suosikkeja viime vuoden postauksista. 1. Marry Me! -kana

Yksi oli ylitse muiden. Tämä Maikkarin uutisissakin palstatilaa saanut resepti on hypensä ansainnut. Se on nimittäin yksinkertainen ja helppo valmistaa, silti täynnä makua, sitä kielen mennessään vievää sorttia. Ja valmistuu alta 10 minuutin. Jos ei siis tämä  resepti ole vielä ehtinyt koekeittiöösi, ehdotan, että otat sen vieraaksi teidän ruokapöytäänne pikimmiten. Uskallan väittää, että pyydät toistekkin.2. Vanha kunnon pyttipannu

Sitä etsii niin kiihkeästi uutta ja erilaista kokeiltavaa, ettei huomakkaan kuinka joku herkullinen klassikko on jäänyt postaamatta. Just sellainen, joka maistuu itselle joka ikinen kerta kun sen kotona rakkaudella tekee. Ja sitten sitä erehtyy luulemaan, että ketä sitä nyt kiinnostais perus makaroonilaatikko-, nakkikeitto, makaroonisalaatti - tai lättyrespti. VÄÄRIN! Perusreseptit on aina kaikkein googlatuimpia, kaikesta huolimatta. Tämäkin resepti oli sellainen, että otin vaan muutaman kuvan varuulta kun tein pyttäriä omassa arjessa. Olin ihan, että en taida postata, eihän tällä oo mitään arvoa, KAIKKI onnistuu pyttärissä. Niin se vaan on, ettei pidä olettaa toisten puolesta.

Tämä  resepti menee varmasti samaan kastiin edellisen kanssa. Herkullista, edullista ja perinteikästä arkiruokaa. Syksyn kaalisesongin lisäksi aivan huippua näin keskitalvellakin.

Miksi maailmassa on niin paljon ihania ruokia syötäväksi? Tämän keiton näpräämisestäkin on kulunut aivan liian pitkä aika. Eikun uusintaan.5. Espanjalainen tomaattileipä

Elämän yksinkertaisia nautintoja, muutama priima raaka-aine ja ikiaikainen resepti. Lievitystä kaukokaipuuseen ja vaihtelua leivän tarjoilutapaan.


Viime keväänä  ketoiltiin tiukan ankarasti Fitfarmin ketokuurilla. Parin kuukauden aikana lähtikin hämmentävät 10 kiloa. Tämä syksy on tuonut vähän takapakkia, kun oli tuo pitkä onnettomuus saikku ja näköjään reseptinä koronaselviytymiseen onkin ollut sipsit ja cola...

Ketoon- sarjan postaukset olivat kaikki tyynni suosittuja, ja vaikka vain kaksi on tässä 10-sarjassa, siinä ne muut kärkkyvät heti hollilla. Jos ketoilu kiinnostaa, niin kokemuksia, ideoita ja reseptejä löytyy Ketoon!- postauksistani.

Aamiaisvinkkien kuvat näyttävät sen verran herkullisilta, että kyllähän noita voisi taas syödä.7. Pääsiäispöydän makeat herkut

Teen kuukausittain ruokasivuston Lännen Median julkaisemiin sanomalehtiin ja olen niistä tosi ylpeä, kuvat ja teksti Nanna Rintala.
Tapaan kerätä blogiini kuvakoosteteaserin resepteistä ja näitä pääsiäisherkkuja  on käyty katsomassa eniten, ja onko tuo ihme, niin herkullinen on esimerkiksi tämä kuvan tyylikäs porkkanajuustokakkuhybridi.

Toiseksi suosituin ketopostaukseni. Aika kivaa kun olen jaksanut raportoida näin tarkasti.


9. Helpot suolarouskut Marttojen tapaan

Syksyllä tuli sienestettyä kerrankin oikein urakalla, sujuu se homma yhdelläkin kädellä, kun vaan on aikaa. Metsät tarjosivat kyllä parastaan, löysin omilta hoodeiltakin monta sientä, johon en aiemmin törmännyt. Tai ainakaan tunnistanut.

Rouskut olen nyt pari vuotta laittanut suolaliemeen Marttojen ohjeella, joka on minusta ihan paras. Hyvin säilyy, mutta sienet ovat käyttövälmiita ihan huuhtelulla, ei tarvitse liotella kuten perus tönkkösuolattuja.

Ja mikä ihana sienisalaatti näistä tuleekaan!


10. Tattisipsit, parhaat sipsit

Hyvän sienivuoden kruunasivat ihanat, uudet sienireseptit. Tattisipsit taisi nousta jonkinmoiseksi hitiksi ja ymmärrän kyllä miksi. Uskaltaisiko sitä toivoa tänäkin vuonna näin hurmaavaa sienisatoa, tatteja oli paljon, ne olivat suuri ja järjestään käsittämättömän puhtaita. Mikäs siinä oli sipsejä veistellä!

Omaksi sienireseptisuosikikseni nousee kuitenkin Nyhtötatti ja sen voin nimetä myös koko vuoden resepteistä ehdottomaksi suosikikseni.

Toivon itselleni vilkasta postausvuotta, paljon ihania, onnistuneita reseptikokeiluja teille jaettavaksi. Joulukalenterini 2021 taisi kosahtaa kiville viimeisellä viikolla, ei vaan enää tunnit riittäneet vuorokaudessa, kun kaikkien joulu- ja työkiireiden lisäksi saimme vielä chileläisiä vieraita 4 päiväksi joulunalusviikolla.

Viime vuoden malliin, tässä vielä vuoden top 3 reseptit kaikista resepteitäni viime vuodelta ja koko blogini ajalta:

Vuosi 2021/ kaikki reseptit:


Paella syrjäytti routapaistin kärjestä ja kinkku-makaronisalaatti tuli listalle uutena, pudottaen vaaleaorakkaan pois.

12 vuoden ajalta TOP 3:

Koko ajalta säilyy viime vuoden trio muuttumattomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti