About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 7. tammikuuta 2014

SensibusNyt kuulkaa Pohjanmaalla pörisöö!

Maaliskuun puolivälissä, tarkemmin otettuna 13-14 päivä Seinäjoella vietetään ihmeellisen kiinnostavaa tapahtumaa. Tulossa on nimittäin moniaistisuuteen, musiikkiin  ja maistamiseen keskittyvä Sensibus Festival. Festivaaleilla pääset osalliseksi mielenkiintoisista luennoista, performansseista, erilaisista työpajoista, ruuasta, musiikista...

Seinäjoen rytmikorjaamalle keskittyvän tilaisuuden ohjelma on huikean mielenkiintoinen. Itse seminaari on on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittauduttu on. Samoin paikat illalliselle varattu.

Vierailevista luennoitsijoista mainittakoon esim. Oxfordin Yliopiston psykologian professori Charles Spence, joka on tehnyt yhteistyötä esim. Heston Blumenthalin kanssa erilaisissa ruokaan ja moniaistisuuteen liittyvissä projekteissa.

Minulla ei ole tapahtuman kanssa muuta tekemistä kuin innokas osallistuminen, mutta vielä viime tingassa on pakko linkata teille tapahtumassa järjestettävästä blogihaasteesta: 

Haluatko astua esiin näppäimistön takaa live-yleisön eteen? Miltä paras reseptisi kuulostaa?
Sensibus Festival haastaa ruokablogaajat mukaan testaamaan omia reseptejään moniaistisesta näkökulmasta. Parhaan moniaistisen konseptin luonut blogaaja pääsee toteuttamaan reseptin ja siihen liittyvän moniaistisen elementin (kulttuuri, musiikki, tuoksu tms) tapahtuman Scent&Sound –bistroon perjantaina 14.3.2014 Seinäjoelle. 

Apuna toteutuksessa toimivat ravintola-alan opiskelijat. Maksamme ruoan valmistuksen ainekustannukset, avustavan henkilökunnan, työvälineet, moniaistisuuteen liittyvän elementin sekä blogaajan matkat ja majoituksen Seinäjoelle.

Moniaistisuuden eli useampaan kuin kahteen aistiin vetoamisen avulla saadaan syvennettyä kokemusta ja tuotettua mielihyvää tai jännitystä. Miten tämä toteutuu sinun ruokasi kohdalla? Onko se joku tietty musiikki tai äänimaisema, erityinen (vahvistettu?) tuoksu, visuaalinen elementti, tuntoaistiin liittyvä kokemus, ruokailutilanteen erityiset järjestelyt – tai jotain muuta? 

Viime tipan ihmiset kerkiävät vielä ainakin mainiosti mukaan! Itse olen tätä pyöritellyt päässäni ja ei ole kyllä ihan helpoimmasta päästä tehtävänantoja. Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaa lähteä kokeilemaan toteutusta, muistan vieläkin sen yhden haasteen, jossa piti toteuttaa jonkun taideteoksen inspiroima annos. Siinä tuli ainakin todella hienoja annoksia.

Nyt on pakko panna piste tälle postaukselle tai en koskaan saa tätä eetteriin. Aikomukset ovat olleet kovat jo kuukauden verran.

Mutta olisi hauskaa tavata Seinäjoella, lähtekää ihmeessä näin hienoon tapahtumaan mukaan! Seinäjoki is a happening place!

9 kommenttia:

 1. Pitäsköhän jotain keksiä? Ideaa kyl olis :)

  VastaaPoista
 2. Ilmoittautukaa mukaan ja ideoita kisaan otetaan vastaan innolla!

  Odotellessa voi myös testata maku- ja ääniparien yhdistämistä verkossa Kuuntele- ja keksi! -yleisökilpailussa. Neljälle ruoalle on sävelletty omat biisit ja ne tulee yhdistellä annettuihin vaihtoehtoihin. :)

  Tapahtuman tuotantoportaasta,
  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä haastava haaste! Vielä vuorokausi aikaa...

   Poista
 3. Nanna! Tuo tapahtuma huutaa sinun ideoita! Do it!

  VastaaPoista