No ei tämä ole mikään Pull apart bread -resepti, mutta oli aivan pakko käyttää taas tuota nyhtötermiä (huomasitteko ihmiset kuinka Campasimpukan keksimää nimeä käytettiin joka lehdessä joulun aikaan kun kaikki nyhtivät possua! Hienoa!), kun sattuuu jotenkin niin kuvaavasti tälle pullalle. Tiedättehän, kun pulla on niin suuri ja niin houkuttelevan näköinen, mutta samalla niin rikas ja makia, että sitä ei kerta kaikkiaan pysty haukkaamaan, vaan se täytyy sormin repiä suupaloina suuhun.
Leivoinpa tässä eräänä päivänä pullaa, kun oli vanhaa maitoakin. Tein aivan tavallisen taikinan ja leivoin tapani mukaan korvapuusteja, mutta sitten vajaan kolmanneksen taikinasta käytin tälläiseen kokeelliseen leivontaan.
Pullataikinan kaulitsin samoin kuin korvapuusteissa, mutta täytteeksi levitinkin jumalaisen makuista, messuilta ostamaani Pistaasivalkosuklaatahnaa. Annallakin on kuulemma vastaavaa. Käärin rullalle ja leikkasin aika pitkiä pätkiä, koska halusin tornimaisia pullia. Pulla paperivuokaan seisomaan ja uuniin paistumaan.
Jäähtyneiden pullien päälle puristin sitten sulatettua valkosuklaata ja ripottelin rouhittua pistaasia. Olivat meheviä, komeita ja amerikkalaisen makeita, hiukan övereitä omaan makuuni.
Silti, ei nämä voita mun tavallisen täydellisiä korvapuusteja.
Lääh! Molemmat! Kaikki!
VastaaPoistaLääh? Mun kuolan valumisesta ei kyllä kuulu tuommoinen ääni....
PoistaKorvapuusteja ei voita mikään. Kiva aloittaa aamu pullanhimossa.
VastaaPoistaSiihen ei auta muu kuin aamuinen pikapulla!
PoistaPistaasi-valkosuklaatahna :-0 Jonsei tuosta tule hyvää, niin ei sitten mistään.
VastaaPoistaOn muuten niin hyvää, että ei olisi vaikeuksia ihan vaan lusikalla purkista suuhun.
PoistaDrool, saako ottaa molempia? Tuo suklaa-pistaasi-tahna on hyytävän hyvää, ihan paahtoleivänkin päällä... ;-)
VastaaPoistaSuapi. Ja suklaapistaaspaahtoleipää päälle. Lanteet kiittää.
PoistaJotenkin niin kaunis nimi pullalla!
VastaaPoistaKuule, ihan ite keksin....
PoistaOllapa pullaa just nyt! Kauniita ovat. Mutta tuo pistaasi-valkosuklaatahna näyttää kyllä joltain kalliilta savinaamiolta. Laitoitko oikeasta purkista?
VastaaPoistaOUUUUUUUUUUUUHHHHHH.shitshitshitshitshitshitshitshitSHIT!
PoistaSitäkse olikin? Nyt kyllä hipiä kärsii....
Hianot pullat ja tosi hianot punaset kynnet! :)
VastaaPoistaNoo, ainakin ne on punaaset! :)
PoistaKomiat pullat, molemmat ja kaikki! Mää menin ensiksi luulemaan, että oot käyny meijän pistaasihunajavarastosta (=1 prk) noutamassa täyteainesta, on niin saman väristä. Ehkä myös yhtä hyvää.
VastaaPoistaKaikki missä on pistaasia on hyvää!
PoistaHihii! Minunkin mielestäni nisua pitää nyhtää. Sehän on myös kätevin keino erotella rusinat pullasta. :)
VastaaPoistaSiksi jo alunperinkin revittäviksi tarkoitetut ovat lemppareitani. Esim. http://hammentaja.blogspot.fi/2013/05/hekumalliset-mustikkapullat-appelsiinin.html
AAApua, kuinka ihanan näköisiä mustikkapullia! Täytyy tehdä.
PoistaJa kuinka mäen oo ennen löytänyt sun blogiisi?
Herranjumala mitä pullia ! Pistaasi ja pulla <3 Tukholmalaiset on mun suurta herkkua ja korvapuustit tottakai :)
VastaaPoistaTukholmalaiset?
PoistaSama kysymys Tukholmalaiset??
VastaaPoistaMun on vaikeaa laittaa pullan väliin kanelia ja sokeria.. en tiedä miksi, mutta ehkäpä se kaneli ei nappaa. Sitä ei mene myöskään riisipuuron päälle. Äitiltä peritty täyte tuommosten kierrettävien pullien väliin on voi ja fariinisokeri :)
Mäki haluan pistaasipullaa!
VastaaPoistaBlogissani on haaste sulle, ei oo kovin ajankohtainen kylläkään :D
http://meerinmeiningit.blogspot.fi/2014/01/kesakuva-2013-haaste.html