About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Jo-oo, sä osaat!


"... Kyllä viisivuotiaan tytön pitää osata jo kiroilla
 Reippaasti sanot nyt äidilles
 Ettet aio 
Edes ttu maistaa 
Ja leikit hiekkalaatikon keskellä johtajaa 
Opit siinä oikean asenteen 
Veljes ottakoon syyt niskoilleen (sä osaat!)"
-Erin: Tule paha tyttö-

Maitotyttömme on ottanut vähän ennakkoa, täyttää nimittäin juurikin tänään (21.1) vasta KOLME vuotta! Äitin erkanemista populaarikulttuurista todistaa se, että olen jo pitkän aikaa suunnitellut postaavani tytön synttäripostaukseen Hanhiemon satuaarteesta  Maitotytöstä kertovan sadun. Erinin laulu taitaa olla kyllä enemmän tätä päivää. Meillä hyvinkin konkreettisesti.

Sunnuntaina otettiin myös hiukan ennakkokiihdytystä synttäreihin, joiden teemana on tänä vuonna, mikäs muu kuin pirsellat. Ja pirssit.
Kutsuttiin siis ihanat kummit, isovanhemmat ja ja lähitäti ja -eno perheineen juhlimaan kolmen vuoden korkeaa ikää.

Äiti heitti heti aamusta suurimman kattilansa liedellä, kuori 4 kiloa perunoita ja keitteli juhlakansalle takuuvarmaa talvista herkkua, Kolmen juuston porokeittoa. On muuten tämän blogini aloitusresepti.


Koska keitto ja leipä kevyesti täyttävät massut, mehu/kahvitarjoilulinjalla pääsee sitten helpommalla. Eli muutamaa pikkuleipää ja sitten kakku. Olin, itsekin ajatellut tekeväni Barbie-prinsessakakun ja kun Maitotyttö ilmaisi toiveekseen Tuhkimo-kakun, oli asia sillä selvä. Ja hyvin suloisesti myös isäni näytti viikko sitten kotona käydessäni tietsikasta kakun mallia, oli vähän googlaillut barbiekakkuja.

Siispä Tuhkimo edestä....Tuhkimo takaa...


Kaikkihan tietää lorun jatkon: Tuhkimo jääkaapissa...


Kakku hyvin lyhyesti:

Ostin Tuhkimobarbien ja riisuin hameen pois ja kiedoin vyötäröstä alaspäin tuorekelmuun. Tein kaksi 4 munan kaakaokääretorttupohjaa, jotka leikkasin suikaleiksi niin, että sain 4 leveääsuikaletta ja kaksi lirukapoista. 

Tein kovin monimutkaisen täytteen, yksinkertaisempi olisi riitänyt. Keitin sokerista, keltuaisesta, maidosta ja perunajauhosta kiisselin, lisäsin siihen mascarponea ja siivilän läpi puristetut mustaherukat ja hiukan liivatetta. Jäi hiukan löysäksi, mistä johtuen ei oikein pysynyt välissä ja kakku jäi hiukan kuivaksi ja oli sotkuinen rakentaa.

Sivelin täytteen liuskoille ja kerros kerrallaan kieputin suikaleet barbien jalkojen päälle, lanteille ne pikkusuikaleet. Yhtään ei jäänyt hukkaan, ei uskoisi, että tuossa hameessa on 8 munan kakku!

Kieputin hameen vielä tiukkaan tuorekelmukääreeseen ja poistin jääkaapista hyllyn, jotta sain barbien yöksi kylmään lepoon. Aamulla poistin muovin ja barbie seisoi tosi tukevasti. Voikreemi päälle ja sitten kaulimaan sinistä hametta. Tein samaan aikaan naapurille Disneyn lentsikka-kakun, jonka pilviin olin käyttänyt sinistä, eikä massa sitten riittänytkään ihan eteen asti. No, laitoin extrapalat vaaleampaa.

 Ja kuinka sitä kakkua sitten leikattiin? Ihan hyvin. Terävällä veitsellä kerros kerrallaan. Pysyi hyvin pystyssä sittenkin kun koko takapuoli oli syöty.Ja syntymäpäiväsankari tykkäsi kakusta, sehän oli tärkeintä.
Tosin kun kysyttiin mikä oli parasta synttäreissä, vastaus kuului:
"Se, kun laulettiin Paljon oven avaan."

Ihana Likka.

27 kommenttia:

 1. Vau mikä kakku ka komia talo Maitotytöllä!

  VastaaPoista
 2. Onnea Maitotytolle Ja mika hieno mekko Barbiellaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen pidettiin vielä pikkupirskeet naapurinlikoille ja Maitotyttö sai itselleenkin Tuhkimo-puvun päälleen!

   Poista
 3. VAU mikä kakku! saisin kyllä ennätysmäärän kummitätipisteitä jos itse tekaisin moisen kummitytön syntymäpäiväkakuksi :)

  VastaaPoista
 4. No justiinsa! Hieno kuin Kevin pakkauksessaan! Ihan mieletön!

  VastaaPoista
 5. Oletpas taitava kakuntekijä. Paljon oven avaan Maitikselle! - ja vähän niitä rä'änkaivuupäiviä ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvät on onnittelulaulut sielläpäin! :D Onnea typykälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sähän oot tavannutkin meidän päivänsäteen...

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, rouva, sanoisi Maitotyttö. Kun äityy oikein kohteliaaksi, saattaa sanoa mulle jopa että kiitos ÄITIPUOLI! ...Oikein Ultimate kiitos!!! Liikaa prinsessasatuja.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Juu, eilen näitä kakkukuvia tutkittiin ja luettiin onnittelut.

   Poista
 9. Tosi hieno. Meillä tehtiin sama mutta mansikoista: http://punavuorigourmet.blogspot.dk/2013/06/barbie-mansikkakakku-leivonta-urani.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt täytyy kyllä sanoa, että sun kakussa vasta onkin jotakin omaa näkemystä! Ja Hame varmasti huomattavasti omaani paremman makuinen!

   Poista
 10. Onnea täältäkin 3-vuotiaalle! Minä olen huomannut että monet mietteet, mitä ETUKÄTEEN olen ajatellut, ovat menneet ihan uusiksi. Kun tyttö räppää 4-vuotiaasta ja piirtää mangaa 5-vuotiaasta eteenpäin, on siinä äidillä perässä pysymistä. Siistiä silti :)

  VastaaPoista
 11. Niin on. Parasta on kun ne kumminkin yllättää, vaikka olis suunnitellut mitä itte.

  VastaaPoista
 12. Onnea 3 veelle näin jälkikäteen, hieno oli kakku ja korea oli flikka. Sitä me vaan sun veljes kanssa kinattiin, että kenen käsissä on soppalautanen kuvassa. Että kenen on kädet?

  VastaaPoista
 13. Vähänkö pähee kakku! Paljon onnea Maitotytölle!

  Mun lemppari on kyllä tuo kuva, jossa Tuhkimo on ihan varoittamatta ja yllättäen jääkaapissa jogurttipurkkien vieressä :D Niinkun se ois jotenkin eksyny matkalla linnasta kotimajaan tai jotain :D

  VastaaPoista