About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 1. lokakuuta 2012

Pöpöliinin ristiäiset ja syksyinen kakku


Sunnuntaina vietettiin Pöpöliinin ristiäisiä. Pöpöliinihän on PikkuveliNuutin ja Nuutinminnan ja Elli5v perheen uusin tulokas. Pöpöliini.

Pöpöliinin, joka nyttemmin Eino Hermannina tunnetaan, kakkuun toivottiin vauvaa ja sovittiin sitten jostakin syksyisestä pihlajanmarjameiningistä, niillä kun voisi koristella kahvipöytääkin. Minä ehdotin sitten vielä sellaista satumaista tapiojatellervojakokometsänväki- koristelua, josta nyt lopputulos on tässä näkyvillä.

Eläinten mallit kaivoin Rouva Patalinnun blogista, muistiin oli jääneet nuo söpöt ystävät poikansa 1-v syntymäpäiväkakusta. Tyyliniekat voivat tietysti kritisoida, että kuinka autenttisen näköinen vauvakopio natsaa tuollaisten söpöilyeläinten kanssa ja kenenkäs jättiläisen maan puusta (no sieltäpä juuri!) nuo pihlajanmarjat sitten ovat? Siksi tämä onkin satumetsäkakku!

Ihanan pupun, ketun ja pöllön muotoiluun käytin halpatyövoimaa (ilmaista), eli raahasin lauantai-iltana Natasiskoni kylvettämään ja nukuttamaan Maitotyttöä ja meksikolaislähtöisen tekopoikamme Uliseksen muotoilemaan eläimet, kun itse tein jotain muuta (luin lehtiä ja viilasin kynsiäni...not!). Olisin minä ne mieluusti tehnyt itsekkin, mutta säästin varmaan parituntia aikaa sillä, että Uli antoi arkkitehtuuriset kykynsä käyttöön.

No olen minä ihan ylpeä noista pihlajanmarjoistakin. Aamulla kakkua koristellessani valkoinen päällys jäi vajaaksi, joten fiksasin sen vielä kiertävällä puunrungolla. Kuvaukseen oli aikaa taas  miinus minuutti ja ihan hirmuvaikea oli saada koko kuvaa isosta kakusta muutenkaan.Sisälle tein raikkaan omenakakun ohjeella täytteen, mutta aika makea siitäkin tuli. Mulla on todellakin haussa vielä se täydellinen raikas täytekakuntäyte, varsinkin tuolla sokrupäällysteellä kakusta tulee mielestäni liian makea. Onko kellään ehdotuksia? En ole itse mikään täytekakun syöjä, ja siksikin tämä on ongelmallista. Myös nykyään hyvin suositut mansikka- ja muut valkosulkaamousset koen liian makeiksi.Elli 5v esitti pianolla 2 herkkää tunnelmakappaletta tilaisuuden päätteeksi. Niinkuin yleensä, lämpötila talossa nousi vierasjoukon ansiosta jo itse kastetoimituksessa. Natasiskoni toimi sylikummina ja seisoi tietenkin rouva Papin vieressä. Kun toimitus päättyi ja sai "puhua", siskoni tokaisi "...tsiisus kraist, täälon kuuma...".


Natasisko katui ja häpesi sanavalintaansa hartaasti. Tilanne kuitenkin helpottui hieman kun rva Pappi meni keittiöön, näki kaakun ja tokaisi: " ou mai gaad, mikä kakku! "22 kommenttia:

 1. Taitavasti askarreltu! Minä en tuommoisiin pysty, joten nostan hattua niille, jotka osaa. Teen tosi harvoin täytekakkuja, mutta olen löytänyt Kodin kuvalehdestä erinomaisen kakun täytteen, se oli joku lime-rahkavaahto (olisko ollut peräti semmoisessa kakussa kun "huurrettu lime-kinuskisydän" tai jotain sinne päin). Isäni, joka ei ole täytekakkujen ystävä, sanoi tällä + mansikoilla täytetystä kakusta että "en oo ennen näin hyvvää syönyt". Se on paljon sanottu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä väitän vieläkin, että kaikki osaa jos vaan on malli ja viittii...tietysti jäljessä voi olla pikkuisen eroja, mutta nuan niinkun periaatteessa. Käyppäs vaan ostamassa sellainen pieni satsi erivärisiä marsipaaneja ja yllätä ittes!

   Poista
 2. Onx toi totta, siis toi tsiisus ja ou mai gaadjuttu .D Aika hyvä :)))

  VastaaPoista
 3. Härregud mitä söpöliinejä kakun päällä! Pyörittelihän rouva Pappi oikein kunnolla silmiään tsiisus kraistin jälkeen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei huomattu, mutta oli kuulemma vilkaissut mua kun veisasin niin kovaa. Mä en huomannut kun olin niin keskittynyt veisaamiseen!

   Poista
 4. Herranjumala, kun tuo Riikka kävi nappaamassa kommenttini nenäni edestä ;-) Olette kyllä taitavia ja jos tuollaista työvoimaa saa ilmaiseksi, kenelle nyt enää kannattaa palkkaa maksaa.

  Kakut ei ole oikein minunkaan juttuni. Viikonloppuna tein kuitenkin yhden ja täytin sen limellä maustetulla kerma-jogurttivaahdolla ja mustikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kyllä kelpaa suklaakakut, mutta sä et taida olla niittenkään kaveri!

   Poista
 5. Ei tässä voi tuosta kakusta todeta kuin papin rouva" ou mai gaad!", olet kyllä velho tekemään kakkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi, että tunnumme kaikki olevan aika jumalattomia, niin melko vanhakantaisen sovinistejakin vielä...siis rva Pappi oli naispuolinen pastori, ei Papin rouva...;) Anteeksi, annemi;), oli ihan pakko sanoa, kun mua nauratti tuo sun toteamus niin. Ja kiitos nätistä kehusta!

   Poista
 6. Mahtavat on koristeet kertakaikkijaan! Ei kai pappiska sentään pistellyt vauvaa poskeensa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaik muut män (ei kylläkään papin suuhun vaan lähinnä lapsosten), mutta vauva säästettiin.

   Poista
 7. Ristuksen komia kakku! :-D Ja sitä paitsi äärimmäisen trendikäs pöllön ansiosta, ne on nyt kuumaa kamaa.

  VastaaPoista
 8. Nanna, tai-vas, mitä taidetta siellä väännetään!

  VastaaPoista
 9. Voi tsiisus kun piti taas nauraa....ja niin ihaalla tuota kakkua. Sinä oot kyllä taivahanlahaja meille kotiköksääjille...kyllä mä joskus hyviä makuja saan, mutta kyllä ne näyttää niin ITTEteheryyltä :D..nuo on niin täydellisiä, ettei todeksi uskoisi..huh

  Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä luulen, että loppu viimeeksi ja ensimmääseksikin, maku on kumminki tärkeen!

   Poista
 10. Ihanan nätti ja söpö kakku:) Taidetta oikein! Mulla on tuo
  sama vauvamuotti;se on kyllä mahtava.Viime vuonna tehtailin sillä kipsivauvojakin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muotti on kyllä näppärä. Edes joku syntyy rivakasti!

   Poista
 11. Hienot koristeet, etenkin tuo oksatsydeemi tuolla alhaalla. Ja kiitos hyvistä nauruista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä oli oikein puunsyytkin tehtynä, jos tuosta kuvasta nyt näkyy.

   Poista