About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Olin siellä minäkin....

Vasemmalla ChezJasu, pikkuriikkisin on Vatsasekaisin Kilinkolin, oikealla puolellaan Kinuskikissa


Lokakuun viimeisenä perjantaina juhlittiin ensimmäistä kertaa Gloria Blog Awards 2012. Suomalaisista ruoka- ja sisustusblogeista valittiin ansioituneimmat kolmessa kategoriassa: Paras, Kaunein ja Lukijoiden suosikki. Kaksi ensimmäistä valitsi jury n. 10:stä ehdolle asetetusta ja lukijoiden suosikki valittiin kaikille avoimen äänestyksen kautta.

Ihan vaan tulosluonteinen otos lehdistötiedotteesta:

Tuomaristo palkitsi ruokablogit Paras ruokablogi-, Kaunein ruokablogi- ja Lukijoiden suosikkiruokablogi – kategorioissa. Sisustusblogit palkittiin vastaavasti Paras sisustusblogi-, Kaunein sisustusblogi- ja Lukijoiden suosikkisisustusblogi -kategorioissa. Kauneimmaksi ruokablogiksi palkittiin Vatsasekaisin kilinkolin ja kauneimmaksi sisustusblogiksi kiri Weekday Carnival. Parhaimman ruokablogin tittelin voitti Chez Jasu ja parhaaksi sisustusblogiksi palkittiin Parolan Asema.

Lisäksi yli 6530 lukijaa kävi äänestämässä suosikkiruokablogiaan. Äänestyksessä Kinuskikissa voitti äänestyksen huikealla äänivyöryllä (noin 2000 ääntä), Kauhaa ja rakkautta sijoittui toiseksi (yli 900 ääntä) ja Chocochili sai kolmanneksi eniten ääniä (noin 700 ääntä). Yhteensä 5370 lukijaa kävi äänestämässä suosikkisisustusblogiaan ja kilpailu oli hyvin tasainen. Lukijoiden suosikki oli Kotipalapeli (noin 500 ääntä), Valkoinen Harmaja sai toiseksi eniten ääniä (yli 360 ääntä) ja Diagnoosi: Sisustusmania sai kolmanneksi eniten ääniä (yli 300 ääntä).

Hirveästi kaikkia voittajia onnitellen!

Gaalasta on hirveän kiva postaus aitoine bloggaajan kuvineen Siskot Kokkaa Nellellä. Glorian sivuilla löytyy myös kuvakavalkaadi. Ilmeisesti komeimmat oli karsittu kuvista, kun en siellä minäkään vilahtanut...

Gaalaa vietettiin Kellohalilla, vai mikä se nyt on Teurastamon alue, kuitenkin se paikka , jonne ollaan keskittämässä kaikenmoista ruokaisaa toimintaa.  Väkeä oli sopivasti paikalla, jotta notkuvien pöytienkin vierelle sai välillä puikkelehtia. Menu oli Antto Melasniemen käsialaa.

Gloria Blog Awards 2012 -gaalan menu
Oululaisen hapankorppua, häränpotkasalaatti 
Aura Gold-endiivisalaatti 
Savukalamousse-Real-leivät 
Hienoin Mustaleima-oliivi 
Sitruuna-yrtti-juuressalaatti 
Marianne-suklaaleivos 
Vadelmapirtelö 
Omenasalaatti 

Juomina Freixenet Cordon Negroa, Mia Tintoa ja Mia Blancoa sekä Pauligin aromikkaita
kahveja.

Minä olin tietenkin aivan innoissani pääsystä lukijoiden suosikki ehdokkaaksi, vaikka toki kaikki blogit olivat vapaasti äänestettävissä, myös "listauksen" ulkopuolelta.

Olin myös aivan innoissani tilaisuudesta päästä juhlimaan kanssabloggajien kera, nauttimaan kuohuvasta ja herkkupöydistä. Onnistuin rakentamaan koko viikonlopusta oikein kohtaamisten janan: Lähdimme liikkeelle koko perheen voimin jo torstaina Järvenpäähän sukulaisiin yöksi ( punajuurisalaatti, Hirvistroganof ja Creme Brulee, oi Nam!), jotta minä pääsin heti perjantaina aamiaiselle Silvopleehen tapaamaan vegaanikirjailija, bloggaaja Lindsay Nixonia. Ja syömään elämäni ensimmäisen raakaravinto/vegaani aamiaisen. Lauantaina jatkoimme sitten matkaa Turkuun, jossa oli vuorossa 4 sisaren illallisten viimeinen osio. Mutta siitä herkuttelusta myöhemmin.

Jotenkin siinä sitten tuli lopulta perjantainakin niin kiire, että olin tasan kello viisi alusvaatteissani, meikittä föönaamassa vielä hiuksiani hotellihuoneen kylpyhuoneessa kun oli tarkoitus tavata Soppaa ja Silmukoita Marja 20 yli Metron edessä. Ihan pikkasen myöhästyimme, mutta paikan päälle ehdittiin kuitenkin kuudeksi. Saattoi olla, että luomivärit eivät olleet aivan balanssissa.

Kaiken juhlahumun keskellä EHDOTTOMASTI parasta (sen lisäksi, että ihanat blogit voittivat) oli vihdoinkin tavata noita niin tutuiksi tulleita blogiystäviä muuallakin kuin virtuaalimaailmassa. Pientä vaikeutta tuotti tietysti toisiensa tunnistaminen, kaikilla kun ei ole blogeissaan tunnistettavia kuvia. Siksi myös varmasti harmillisesti jäi vielä tapaamatta joitakin, ja joidenkin kanssa ehti vain moikata eikä kerinnyt enempiin juttuihin, mikä sitten jäi vähän harmittamaan.

Tähän tunnemyräkkään ei nyt vain jotenkin löydy edes mitään fiksua sanottavaa. Aivan kun olisi löytänyt kauan kadoksissa olleet perheenjäsenensä. Pidensimme vielä iltaa meidän hotellimme baarissa reilun 10 hengen voimin ja luultavasti olisimme istuneet aamuun asti ellei paikkaa olisi suljettu.

Iso-Hoo oli muuten aivan järkyttynyt, kun sille oli ensimmäiseksi tokaistu(Jonna?), että "me tiedetään susta kaikki!"

Merkillistä...tämähän on ruokablogi!

Kiitos vielä kaikille  Kaikki äitini reseptit- blogia äänestäneille! (äiti,isä, siskot, veljet... ;)24 kommenttia:

 1. Mä en selvästi hosunut tarpeeksi kameran kanssa kun Komeimmista (tm) ei tullu kuvia :) Mutta oli tosi hauskaa vihdoin viimein tavata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella, todella, TORELLA!
   Ja varmasti nähdään nyt sitten myös täälläpäin. Mun ikisotkuinen kotini on aina avoinna ystäville!

   Poista
 2. Onnea Nanna <3

  Mervi

  VastaaPoista
 3. Mulle tuli myös kutsu, mutta en päässyt lähtemään. Nyt vähän harmittaa, kun on kattonut kuvia ja lukenut juttuja eri blogeista.

  VastaaPoista
 4. No mutta ensi vuonna sitten. Harvoin täältä lakeuksilta kaaloihin pääsöö.

  VastaaPoista
 5. Lystiä oli, että kiitos vaan komeasta seurasta! Koskas seuraavan kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dööö...niin tehän eteläsuomen ihmeiset (ja maalaiset) tapaatte tämän tästä, mä yritän olla eres hengessä mukana kun en täältä aina pääse lähtemään. Mutta toivotaan että pian!

   ja kiitos ittellenne erinomaisesta seurasta.

   Poista
 6. Olispa ollut mukava tavata Bloggaajia enemmän ja vielä pohojalaasia sellaasia ;)))Kuvaaja ei selvästi oo tajunnu hyvän päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens vuonna laitetaan sitten seinänkokoiset blogin nimikyltit kaikkien kaulaan!

   Poista
 7. on se sitten harmi ettei kaikkia aina tunnista livenä, harmi kun me olemmekin jo tavanneet!!! olimme siellä esikoisen kanssa kun toi puolisko ei päässyt mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä juuri luin, oliko Jasun kommenttilaatikossa, että sinäkin olit paikan päällä! Kun olisin tiennyt, niin olisin osannut vähän paremmin katseella etsiä! Ja onhan juhlatamineissa aina vähän eri näköinen!

   No et sinäkään sitten hoksannut mua paikanpäällä? Eli nyt meni ihan sivu suun (taas) meidän kohtaaminen....en oo sinne teillepäinkään eksyny...voi ei, aika kuluu niin nopeaan...mutta kyllä me vielä!

   Poista
 8. Minua harmitti tämä erittäin pitkä välimatka juuri sen vuoksi,että tuolla olisi päässyt näkemään face to face kaikki blogeista tutut ihmiset.Mutta kiva ainakin lukea raporttia kun ei itse paikan päälle päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yaelian, jos joskus tuun sinnepäin (hiukan epätod.näk. tällä hetkellä), niin joudut kyllä viedä kaffille!

   Onneksi sä oot niin aktiivinen, että tunnut varmaan useimmille tosi tutulta!

   Poista
 9. Pikkiriikkisellä oli kyllä 12-senttiset korot jalassa, mutta kovin on ilmeisesti pitkulaista sorttia ympärillä. Vai viitannetko pikkiriikkiydellä pään kokoon, nyt kun tarkemmin kahtoo, niin kovin näyttäis olevan pikkuaivoista sorttia tuo eräs...

  Mutta asiasta tärkeämpään: oli ältsin fantsuu tavata! Toivottavasti tulee pian uusinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa salaisuuden...se pikkupäisyys (sorge, en kyllä ollut siihen kiinnittänyt huomiota kuvassa,) johtuu siitä, kun se ei oo saanu tarpeeksi ravintoa kun sillä oli pienenä aina vatsasekaisin kilinkolin.... :)

   Ihana Riikka, pikaisiin tapaamisiin!

   Poista
 10. Samaa mieltä kanssasi että liian vähän ehdittiin turista. Aika menee tuommosissa aina niin nopeasti. Ja kun ne jatkotkin hajaantui...Seuraavaksi enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin kuulin ainakin kahta paikkaa. Meidän oli pakko mennä hotellille, kun oli lapset ja kummitäti oli luvattu päästää aikaisin pois. Oli ihanaista ihanin yllätys, että saatiin sinne hyvää seuraa ja mä sain vähän pidennetyn iltaloman sen myötä kun siippa meni sitten lasten luo.

   Mutta seuraavaksi paljon enemmän!

   Poista
 11. Ja onneksi olitkin! Oli mahtavaa tavata ja kyllä ne oli ne silmämeikitkin ihan kunnossa.

  Nyt on kyllä pohojalaisittain tuota juttua siellä liioiteltu Iso Hoon toimesta, mutta eihän se muuten olisi juttu ensinkään ;-) Minä vaan totesin, kun se kertoi jostain jutusta, että ymmärtäähän hän, että me kaikki täällä tiedämme jo tuon... ja tietenkin paljon muuta. Että terveisiä vaan sinne ;-) Oli mukava tavata myös se toinen puolisko ja hatunnosto, että jaksoi kuunnella sitä läppää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso-Hoo, tuo läpänheiton kruunamaton kuningas....

   Mä oon niin kiitollinen Jonna, että heti ensi minuuteilla veditte mua Annan kanssa helmasta, ei mennyt aikaa turhaan hukkaan. Siltikään sitä ei ollu tarpeeksi!

   Poista
  2. Muistinkohan mä edes esitellä itteni ennen kuin kapsahdin sun kaulaan? Pöllähdit yhtäkkiä siihen eteen ja heti sut tunnistin my long lost friendiksi. Ja Iso Hoolle kaikki kunnia että jaksoi meidän kälätystä, siinä teki kyllä urosmehiläisen työn.

   Poista
 12. Oli kyllä ihan huippua nähdä teidän pesuetta ja muitakin bloggaajia :). Pitemmäksikin ajaksi olisin jäänyt sinne hotellille, mutta seuraavan aamun herätys tikitti takaraivossa. Aamulla klo 6 ei ollut mikää voittajafiilis, mutta hauska ilta korvasi kärsimyksen.

  Kummasti olivat jättäneet sen meidän yhteispotretin pois siitä kuvakoosteesta. Ehkä mulla oli huulipunaa hampaissa eivätkä viittineet nolata mua ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huulipunaa? Eihän me hymyilty! Oltiin kuvassa tottuneesti kuin seipään nielleet!:)

   Poista