About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 9. lokakuuta 2012

Enää 3 yötä!



Nyt ei pysty kokkaamaan, saati kovin järkevästi bloggaamaankaan. Jos jollakulla on nyt mun reseptijorinoita akuutti ikävä, niin onneksi Keittiöhöyryjä ilmestyi juuri, sieltä voit käydä nauttimassa inspiraatiota yllä olevaan puurokaunottareen (johon minä sain inspiraation jo vuosi takaperin Omenamintulta).

No, en ole sairastunut jännetupintulehdukseen, vatsatautiin, enkä edes syysflunssaan (kop, kop, kop, koputtaa hän puuta), mutta keskittyminen mihinkään ei taida nyt onnistua, koska munhan pitää alkaa keskittyä viikonloppuun. Ette kai ole unohtaneet Herkkumessuja?

Viikonloppuna pitäisi sitten suvereenisti kokata kolmena päivänä makupaloja omasta blogista, avustaa Saraa (LaFountain, LaFountain, LaFountain!) hänen nimikko (katso edelliset sulkeet) kokkaussessiossaan ja repäistä vielä Mangosalsat Simmenthal pihvien grillausnäytöksessa lisukkeeksi.

Kuinkas tähän pitäisi valmistautua? Pilkkomisharjoittelulla? Vai pitäsikö loppuviikon tehdä joka päivä mangosalsaa? Voi, jeevana, onkohan ne mangot  paikan päällä varmasti kypsiä? Entäs avokadot? Riittääkö aika, vai jääkö sitä liikaa? Tuleeko kukaan kattomaan? Voi ei, tuleeko tuttuja?
Ymmärtääkö Sara eteläpohjanmaan murretta? Onkohan se pitkä? Näytetäänkö me majakalta ja perävaunulta?

...enää ei kerkiä laihduttaa....mitä mä laitan päälleni....miksi en ole ammattikokki, niin voisin laittaa kokinpuvun...onneksi en ole ammattikokki, niin ei tartte vetää mitään tötsää päähän...no, onhan Sarallakin yleensä joku....MITÄMÄLAITAN PÄÄLLENI!

Jumaliste likka! Rauhootu! Keskity olennaasehen. Kokkaa ja hymyyle ja puhu perättömiä mukavia.
Sunnuntai-iltana kaikki on jo ohi.


Ai niin muuten, vaikka tuo palkki on tuossa sivussa heilunut jo kauan, niin en ole tainnut mainostaa -hämmästyttävää kyllä- ollenkaan erityisesti sitä , että minut on arvoisa raati asettanut ehdolle Gloria Blog awards lukijoiden suosikki blogiksi. Eli nyt hopi hopi äänestämään, aikaa on vielä viikon verran (22.10 asti?) Ja kaikki äitini reseptit- blogia voit siis äänestää, vaikka se olisikin vasta suosikkiblogisi numero 42. En minä ole niin turhantarkka!


Ja mitä mä sinne gaalahan laitan päälleni.....?

31 kommenttia:

  1. Nanna, ole vaan suvereenisti oma ihana itsesi niin kaikki rakastaa sua! Voithan sä laulaa luikauttaa jotain (Soon mun veli) jos oikein alkaa hirvittää.. ;)
    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Matleena, niiiiin ihanasti sanottu!...oon yrittänyt kuitenkin varjella blogiyhteisöä laulutaidoiltani... ;)Toisaalta, tuollahan on paikalla SUURI YLEISÖ! ;D

      Poista
  2. Hyvin se menee! Eikä Sara kovin pitkä ole ainakaan ilman korkkareita (näin lentokoneessa taannoin). Raporttia odotellessa!

    VastaaPoista
  3. Hyvä Nanna! Pidän sulle peukkuja KOKO viikonlopun, tärähtäneiden kuvien uhallakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minne mun vastaus hävisi?
      Laitoin tähän vain sen ratkaisun peukaloiden pitämisen ja valokuvauksen yhdistämiseen, sen syvällisen kaikkitietävän totuuden... KÄYTÄ JALUSTAA! ;)

      Poista
  4. Minun kotitalousopettajani sanoi (joskus sata vuotta sitten), että minun tunneilleni tullaan t-paita päällä ja hiukset sidottuina. Ja olen todennut, että se on hyvä tyyli kokkaukseen. Tosin on maailmalla kivoja essujakin. Katselin kerran jotain "mastersehviä" ja olihan se karmean näköistä, kun yksi kilpailija kokkaili jotain pörröinen mohairpusero päällä. Karvat pölisi ja hiki virtasi...

    Onnea ja menestystä kokkailusessioon! Harmi, kun täältä on niin pikä matka sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin ihan samaa mieltä niistä MC pörröpäistä. Mulla on kyllä niin lyhyt tukka nykyisin, ettei sitä saa sidottua. Ja essu päällä, tottakai!
      Kiitos tsemistä!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. S..tana...rauhootu!!!! Hyvin sä vedät; we belive in you <3 :)) Ja ei olla tulossa kattomaan eli ei sen puolesta suorituspaineita!!! ;))

    P.S. Hitsi, ku olisin tienny, et Urhokin kisaa kakun koristeillaan, ni olisin lähettäny sille NUOLIJAN muusax, mut ehkä hyvä näin!?! ;))

    Näyttäkää niille!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...pakko avata tätä leivontavälinevihjausta: NUOLIJA on siis Urhon antama nimi Mirkan toiselle rottweilerille! syystä....

      Poista
  7. No niin, yksi oikein syvä hengitys. Se menee ihan loistavasti! Saattaa Sara jäädä varjoon, jos olet luonnossa edes 1/4 niin hurmaava kuin täällä. Ja tiedän, että olet.

    Luin kaiken muunkin, mutta ennenkaikkea viimeisen rivin, joka siis tarkoittaa, että me vihdoin tavataan. Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnossa, varsinkin metsässä olenkin parhaimmillani. En tiedä sitten tuosta näytöskeittiöstä....

      ;D
      juu, tulee olemaan niin hienoa tavata niin monta tuttua ensikertaa!

      Poista
  8. Teet vaan silleen peripohjalaisittain, keskinkertaaseen pyrit, niin priimaa tuppaa tulemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja jonkun priima on toisen sekunda! ;D

      Kyllä mä oikiasti odotan tätä oikein innolla!

      Poista
  9. Mulla ei ole aavistustakaan mitä sun pitäs laittaa päälle...tuskin sitä odotitkaan, mutta valmistautumiseen toimii aina lasillinen punaviiniä! Tsemppiä ja pidä hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetken säikähdin jo, että ehdotat, että ilmankin pärjää...
      mutta ei sentään onneksi ja tämä oikea valmistautumisvinkki olikin paljon mukavampi.
      Pidän! (hauskaa siis)

      Poista
  10. Tsemppiä ja rauhaa toivottelen minäkin, hyvin sielä mennee!! :) Voi vitsit jos pääsis mukaan mutta ei..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän tuo nyt lie pitkä matka Brasiliasta... :)

      Poista
  11. Kunhan et vetäise kokonaista punkkupulloa! Mä olen myöskin aivan varma, että Sara jää rinnallasi kakkoseksi! Ja olen myös innoissani, että parin viikon päästä pääsee kilistelemään teidän kaikkien ihanien kanssa! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oikeasti en taida voida ottaa sitä lasillistakaan, mun hampaat muuttuu siniseksi kun vain katsonkin punkkupulloa...että lähinnä kotona, hyvässä seurassa...
      Onneksi on samppanja!

      Poista
  12. Pyh ja pah, kaikki tulee menemään loistavasti. Laita päälle jotain mukavaa, niin voit kunnolla irrotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et kai irroittelulla vihjaa sormeen leikkaamiseen ? ... ;D

      Poista
  13. hiukset pitäis aina peittää, aika usein pelkkä huivi riittää. Kokit ei käytä niit isoja hattuja, ne on keittiömestareitten heiniä. Essu on POP! (jos kaatuu vaik jotain kuumaa nestettä päälle, essu estää vähän palamista) ja siinä on hyvä roikottaa sivuliinaa. Kengistä kannattaa laittaa sellaset jotka pysyy jalassa ja ei liu'u märälläkään alustalla.

    hyvin se menee, älä ressaa liikaa :) onnea ja tule takasin kaikkien sormien kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You can do it! Oot meidän suosikki. Essu vaan päälle, kuten Caro sanoi tuossa. Pidän sulle peukkuja.

      Poista
    2. Caro: heh, kun luin tätä, ihan sieluni silmillä näin itseni rähmälläni näytöskeittiön lattialla, johon olen kaatunut koska liukastuin kuumaan nesteeseen, jota olin kaatanut päälleni....

      mutta kiitos tsempistä ja yritän huolehtia edes sormista!

      Ankerias: Siis essuKIN päälle! :)

      Poista
  14. Voi ei! Mä en vielä oo edes ehtinyt miettiä mitä laittaisin päälle, mut nyt iski paniikki kun tuon sun tekstin luin.
    Yritän ehtiä tulla sua kattomaan kun kokkaat. Mun kakusta ei taida tulla mitään. En ehdi etukäteen harjoitella, joten siinä tunnissa on selvittävä ja ideat tultava. No, onhan se kuudeskin sija hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja osallistuminen tärkeintä ennenkaikkea. Mä peukutan sua kovaa!

      Poista
  15. Tsemppiä flikka, hienosti se menee! Ja äänestetty on!

    -Paula

    VastaaPoista
  16. Tsemppiä paljon, olet vaan oma itsesi niin hyvin menee! :)

    liveloveandrockon.blogspot.fi

    VastaaPoista