About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Syytä hymyyn



Luulin jo kadotttaneeni  5 vuotta sitten muutossa sitruspusertimeni "sisätapin", meinannut useasti heittää muut osat kaatopaikkakuormaan ja katsellut uusia koneita sillä silmällä, mutta onneksi  en, sillä yhtäkkiä se hyppäsi kouraani nurkkakomerosta.

Tapaan langeta kaikenmoisiin härveleihin, vaikka kunnon kokki kai pärjäisi suurinpiirtein pelkällä veitsellä. Helpompi melkein luetella mitä mulla EI oo: leipäkone ja omenapora ainakin puuttuvat... (huom joulupukki, tämä ei ole lahjatoive). Mutta oikeasti voin suositella näitä muutaman kympin maksavia sähköisiä sitruspusertimia. Jos haluat aamulla itsellesi ISON lasin vastapuristettua tuoremehua, niin käsikäyttöisellä jyystäminen käy kyllä voimille ja on aika hidasta. Tässä painat vaan hedelmänpuolikasta ja tuo keskiosa hurruttelee nopeasti edestakaisin mehut irti.

Nyt talvella on vielä oikein sitrushedelmien halvat markkinapäivät, niitä kannattaa hyödyntää. Vastapuristettu mehu on nestepuolella varmasti topvitosessani: Se, samppanja, rasvaton maito, kotikalja, vesi saattaisi tuo lista kuulua, järjestyksestä en tiedä. Takaa tulee kyllä lujaa punaviini, konjakki ja Coca cola Zero jäillä.

Mutta kuitenkin; säilytän sitruksia aina jääkaapissa, koska ne a)säilyvät siellä hyvin ja b)ovat sitten ihanan kylmiä nautittuna.




Nannan suosikki tuoremehucoctail 


1 verigreippi
2 appelsiinia
1 lime tai sitruuna

Tästä annoksesta tulee yleensä 0,5 l mehua, sopii juuri kerralla tuohon koneeseen ja tuohon lasiin. Joskus appelsiinien mehukkuudesta riippuen voi joutua lisäämään yhden.Sitruunaa tai limeä käytän vähän vaihdellen.

Tän kun kippaa naamaansa aamupäivällä aivan tuntee kuinka vitamiinit ja energia kohisee suonissa ja suu vääntyy onnelliseen hymyyn.

Ja jos joku nyt ajattelee, että kyllä ne hetelmät on paras syödä paloina, ettei menetä kuituja, niin voin sanoa, että oon niin laiska kuorimaan, että mun jaffat jää kyllä kaappiin ja toiseksi: tällä sitruspusertimella hedelmistä jää pelkät kuoret ja hedelmäliha jää tuohon siivilään ja niksi onkin se, että ennen juomista se kaavitaan siitä suuhun teelusikalla. On suloisen makeaa ja kosteaa kuitua. Naminaminam.


Monimutkaisten todennäköisyyslaskelmien perusteella olen tullut  siihen tulokseen, että kävijälaskurissani (löytyy alimmaisena oikeasta palkista) menee nyt lauantaina 18 helmikuuta 200 000 kävijänmäärä rikki. Se tuntuu aivan uskomattomalta, muistan kun aloittaessani odotin useita kuukausia, että 100 kävijää tuli täyteen. taisin tosi kauan odottaa ennenkuin 30 kävijää tuli täyteen...

Blogini alkoi siis 2 vuotta sitten helmikuussa, joten otetaanpa kaikki sille, kukin lempijuomaansa! Tässä pitäisi kai pitää joku arvontakin, mutta ei mulla ole nyt mitään palkintoakaan.. Sovitaanko, että nämä on sellaiset OPM-synttärit?

Nöyrä kiitos kailkille blogini kävijöille ja lukijoille ja kommentoijille sekä kanssabloggaajille, jotka olette hirrrrrveen ihania.

On ilo jakaa teidän kanssanne reseptejä, onninstumisen ja epäonnistumisen elämyksiä ja pieni pala elämääni.



17 kommenttia:

  1. Itse puristettu mehu on kyllä tosi hyvää. Espressokonetta kaipaan toki enemmän mutta olisi se oma puristinkin kiva olla täällä.
    5 lempijuomaa, sepä onkin kiva kysymys, en kyllä osaa järjestykseen laittaa: espresso, punaviini, shampanja, hyvä vesi, tuoremehu (+ täällä Rivella ja Ovomaltine)

    VastaaPoista
  2. Onnea kaksivuotiaalle blogille ja Teidän Korkeudellenne kans! Minun lempparijuomiani oikein pikafuntsauksella voisivat olla: tujakka espresso, rutikuiva samppanja, märkä (?) vesi, makea turkkilainen tee ja sima (ilman turvonneita rusinoita)

    VastaaPoista
  3. Onnea upeasta kävijämäärästä! Ja vuosipäivästä!

    Piti puristaa minulle ja lapsille mehua appelsiineista ja klementiineistä kun oli niin herkulliset kuvat. Ja melkein sait vakuuttuneeksi, että tuo "turhakkeeksi" luokittelemani esine voisi olla ihan käyttökelpoinen. Tosin minulla on jenkeistä ostettu sitruspuserrin joka on ihan loistava, luulisinkin että niin kauan kuin se pysyy ehjänä, en muuta tarvitse.

    Joimme siis maljat appelsiini-klementiinimehua blogillesi. Listaan lisäisin minäkin maidon (Luomu kevytmaito), kotikaljan, veden ja Coca-colan (sen ainoan oikean cola-juoman). Haluaisin saada listalle vielä itsetehdyn mansikka-margariitan, jaloviinan (*), ja kivennäisveden.

    VastaaPoista
  4. Onnea, onnea. Otan tänään lasin kuohuvaa ja lähetän ajatukset keittiöösi!

    VastaaPoista
  5. Onnia monta tonnia! Minä voisin blogisi kunniaksi juoda luomu rasvatonta maito tai vettä tai earl grey -teetä tai kahvia tai punkkua tai shamppista.

    VastaaPoista
  6. Everybody: Hauska kuulla teidän juomamieltymyksiänne. Niinkuin huomaatte, en ole kahvinaisia, mutta Kotiharmin kanssa maistuisi kyllä tuo Earl grey - se on munkin teelaatuni!
    Kiitos onnenmaljoista!

    VastaaPoista
  7. Minulla ei ole tuollaista vempainta, eikä siis ihanaa sitrusmehua aamuisin. Yritän lohduttautua sillä, että omenapora sentään löytyy... Joisin kyllä ennemmin sitä mehua. Joku puristin pitää kyllä nyt hommata minunkin!

    Blogionnittelut 2-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut ihanalle blogille ja ihanalle kummitädille :) sitrusmehu oli todella hyvää ja raikasta!

    Terveisin, kummilikkaMiina

    VastaaPoista
  9. Huraa 2v!! Etapista on syytä ehdottomasti ihan vallan remakkaaseen nauruun eikä pelkkään hymyyn!

    VastaaPoista
  10. MR.VIP: Sähän voisit olla tyylikkäämpi ja hommata sellaisen citruspressin, sellasen kromisen värisen korkean hilavitkuttimen joka näyttää hirviän tyyylikkäältä keittiössä.

    Miina: Kiitos ihana KummilikkaMiina Härmästä! (tulin just Härmä-elokuvasta)

    Ahmija: ollaan muistaakseni ennenkin naurettu yhdessä "ihan paikan päällä". =D

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Mä lueskelin sun blogia siksi, että sun jutut on jotenkin niin tavallisia- hyvällä tavalla! Ei ole liiallista hypetystä jolla mega-aineksilla ja muilla rikkaiden jutuilla, joihin tällaisella normiopiskelijalla ei olisi ikinä mitään jakoa.
    Täällä on sellainen jalat maassa-fiilis. :)

    Mun top vitoseen juomien suhteen kuuluu ainakin maito, vissy, Tropicanan ihana mehu jossa on veriaplareita, valkoinen tee piparmintulla ja hmm- vitosen paikka on avoinna, mutta varmaan joku hyvä kupliva alkomahooli ;)

    -Vappu

    edit. Tunnustaudun ylläolevaksi kommentin poistajaksi- tyrin tuon nimimerkkeilyn kanssa ja päädyn nyt vaan anonyymin alle. :D

    VastaaPoista
  13. Vappu: kiitos. Mä taidan olla aika maanläheinen ihminen... huska, että käytä tuota ilmaisua "jalat maassa".
    Hain nimittäin joskus aikoinani lemtoemännäksi, mutta eivät ottaneet. Mahtoiko johtua siitä, että kirjoitin hakemukseni kerro itsestäsi osiosa olevani jalat maassa-tyyppiä...

    Tuo samainen tropicana mehu on munkin lempparia.

    VastaaPoista
  14. Onnenpotkaisuja vaikkakin jo melekein jäläkijunassa!

    Mä olen samaten ehdottomasti sitä mieltä, että sitruspuserrin ei ole ollenkaan turhake. Mulla on sellainen pieni ja näppärä rumilus, jossa ei ole liikaa liikkuvia osia (paitsi se keskeisin, joka jynssää mehut), ja osat saa näppärästi astianpesukoneeseen. Näin talviaikaan se on aikalailla jokapäiväisessä käytössä ja ai että on kiva kun saa puristaa ja hulauttaa c-vitamiinit kurkusta.

    Ai että. Tänään vois mennä katsomaan Härmän.

    VastaaPoista
  15. Just eilen kaivoin kaapin perukoilta monitoimikoneen, jossa on myös sitruspuserrin ja mehulinko. Olipas muuten mehun teko nopiaa :)

    Mullakin tuppaa appelsiinit jäämään kaappiin, kun kuoriminen on olevinaan niin vaivalloista. Mutta nyt innostus siis mehuihin. Jospa teinitkin sais innostuun muistakin juomista kuin limonaatista.

    Eliset cocktailit pusertimella oli appelsiini-klementiini ja mehulingolla appelsiini-klementiini-omena.

    Sun blogi on ihan ylihyvä. Täältä on napattu resepti jos toinenkin.

    Aurinkoisia kevätpäiviä!

    toivottelee Heidi

    VastaaPoista
  16. Heidi:Kiitos kauhiasti. On aina ihanaa uudelleen löytää keittiökoneitansa!

    Riikka: Kävitkö Härmän katsomassa? Hesari kai oli antanut huonot arvostelut, mutta minä tykkäsin, että oli hienosti kuvattu, piti otteessaan ja kerrankin osasivat puhua pohojammaata airosti. Lisäksi mikko ja lauri olivat tosi valovoimaisia valkokankaalla, aivan kuin oikeeta filmitähtiä.

    VastaaPoista
  17. Mä vasta viime syksynä panostin semmoseen muoviseen sitruspuristinkanteen, jonka voi laittaa jonkun "sopivan" astian päälle ja puristella mehut suorana sinne. Arvaa onko mitään sopivaa astiaa?

    Ja toi coca cola zero ahdistelee munkin topviitosta. Mutta pikkuruisella sitruunatujauksella se paranee vaan entisestään! Eikä siihen tartte edes sitruspuserrinkonetta tai -kantta :)

    Niin ja onnea 2veelle!

    VastaaPoista