About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 16. helmikuuta 2012

Jatkojalostamisen kuningatar


Ikinä en ole halunnut prinsessaksi,en lapsena enkä aikuisena.(Prinessakeittiö on silti ihana blogi!) Mutta kun tässä blogatessa saa itselleen ihan vapaasti arvonimiä jakaa, niin kuningatar tuntui erittäin hyvältä. Aika saada vähän uutta verta kehin, Elisabetti ja Silviakin ovat jo niin vanhoja. Ja sitäpaitsi "Jatkojalostamisen mestari" kuulosti liian urheilulliselta ja "Jatkojalostamisen jumalatar" turhan suureelliselta, jopa pohjalaiselle.

Edelliseen postaukseeni punajuuripihveistä sain  nimittäin kommentin Kotiharmilta, että pihvien kanssa sopii erityisen hyvin Feta-pinaattipaistos. Ja sekös harmitti suuresti, kun minulla olisi ollut pinaattiakin jääkaapissa.  Siksi mitä kunniotettavimmassa tarkoituksessa (huomaatteko kuinka kuninkaallinen puhetyyli tarttuu), Me päätimme jalostaa tähteeksi jääneen Lidlin herkkusieniriston (ei siitä sen enempää) yhdessä pinaatin ja fetajuuston kanssa uunihässäkäksi, paistokseksi eli laatikoksi, jäljelle jääneiden punajuuripihvien kaveriksi.


Tämä on nyt sitä tähteitten jalontamista, eli kehotan luovuuteen ja jaan oman tekotapani enemmän kuin annan millintarkkaa reseptiikkaa. Eikä tätä varten  tarvitse risottoa alkaa keittelemään, riisikin on varmaan ok, kunhan siitä löytyy tarpeeksi makuja.

Feta-pinaatti-risottopaistos

1 litra tähteeksi jäänyttä risottoa
Nyrkinkokoinen määrä hyvää murenevaa fetaa
1 rasiallinen tuoretta pinaattia
2 munaa
4dl maitoa...tai riittävästi

Sekoita risottoon murennettu feta ja pinaatinlehdet ja laita ne sopivankokoiseen voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito ja kaada joukkoon. Uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Saa jäädä vetelän puuroisen risottomaiseksi.

Oli kyllä hyvää niiden punajuuripihvien kanssa. Ruuan ongelma on, että kellä ihmeellä jää koskaan risottoa tähteeksi? Tähän ongelmaan kannattaa  kokeilla Lidlissä kausittain myytävän tee-se-itse risottopussin ostamista ja sen 4hengen aterian valmistamista yhdelle äidille ja ruokaennakkoluuloiselle ekaluokkalaiselle.
Saat sitten seuraavana päivänä tehdä tätä herkullista paistosta.Dig in !

10 kommenttia:

 1. Arvon kuningatar, uunihässäkkänne vaikuttaa herkulliselta.

  VastaaPoista
 2. A.Vipunen: joo "uunihässäkkä", mä putosin vähän roolista...en ehkä siltikään ihan siniverisiä....

  VastaaPoista
 3. Mutta me-muoto oli hallussa, eli täydestä menee!

  VastaaPoista
 4. Oi, viimeisen yövuoron väsynyttä tunnelmaa tämä Teidän postauksenne suuresti helpotti! Vai ei muka monarkioilla enää merkitystä...:))

  VastaaPoista
 5. Semmoinen tähdellinen asia tuli tässä vielä mieleen, että jos kuitenkin tuntuu, että kuningatar on ylevähkö arvonimi (pohjalaisellekin) täällä päin, niin herttuatarta voinee käyttää vähän rennommin, kuulostaa hienolta, mutta voi olla vähän vähempi posh. Mitä sanot?

  VastaaPoista
 6. Campis Ehkä mun on vaan laskeuduttava kansan pariin... Se Tuslan lanseeraama Pohjanmaan tai Lakeuksien Nanna taitaa olla aivan riittävä nimitys. Meille... :)

  VastaaPoista
 7. Teidän korkeutenne, hienosti jalostettu. Pinaattirisotto on oma lemppari ja pinaatti-feta-yhdistelmä toimii aina eli ei jumalatarkaan olisi ollut yhtään liikaa - Pohjanmaalla.

  VastaaPoista
 8. Kyllä rahvas täällä suu soikeana ihastelee Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa jatkojalostustaitoa! Oikein rojalttinen ruokalaji!

  VastaaPoista
 9. Minä tein eilen 'maailman parasta risottoa' (http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016101322455108_ah.shtml). Ei ollutkaan maailman parasta ja tähteeksi jäi aika paljon kurpitsarisottoa. Tein ohjeesi mukaisen risottopaistoksen. Lisäsin ohjeessa olevien pinaatin ja fetan lisäksi suppilovahveroita. Tuli oikein hyvää, kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista