About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Hullu kakuntekijä


Kuin Liisa Ihmemaassa taivastellen ja kysellen löysin itseni taas yhtä leivonnaiskokemusta rikkaampana.

Ihme kun tästä leivonnaisesta ei pidetä sen suurempaa meteliä, tämänhän pitäisi kuulua jokaisen fantasiakakuntekijäbloggarin (en lue itseäni tähän taitavaan joukkoon, mä oon vaan hang'aroundi) viikottaiseen repertuaariin, vai mitä ihmettä te kaikki kakuntekijät teette niillä ylijääneille paloilla, joita väkisnkin väkertäessä syntyy?

Siis tehkää perunaleivoksia! Pakko tunnustaa, että en ollut suonut ajatustakaan näiden tekotavalle, toki konditoriassa olin jokusen elämäni aikana nauttinut, ennenkuin Viva Ciapattan Aleksi avasi reseptillään silmäni. Vaalikahveille näitä ehti bonukseksi väkertää myös Soppakellarin Tulsa. Ja nyt sitten minä itte kun kissakakusta jäi niin pirusti tavaraa yli.

Perunaleivos tehdään nimittäin kääretorttupohjasta/sokerikakkupohjasta, sekaan voi laitta hillonloput, kreemit ja yleisimmin kai rommia. Voit toki aloittaa kaiken aasta, tehdä kääretortunpohjan jne. mutta mielekkäintä ja säästäväisintä tämä on ehdottomasti tehdä silloin kun kakkuleipomuksista jää ylijäämäpaloja. Perunaleivokset

Ylijäämä unelmakääretorttupohjan paloja, jotka oli itse asiassa jo täytetty mansikkahillolla ja kermavaahdolla

vähän rommia tai muuta sopivaa alkomahoolia, minä laiska en jaksanut kävellä viinakaapille , niin lorautin jääkaapissa olevaa Baileystä. Sanoisin, että myös konjakki, punssi ja amaretto sekä  tietenkin jaloviina varmasti sopivat makunsa puolesta myös.

Camparia ei ehkä kannata kokeilla.
Eikä Jekkua.

Laita kakunpalat kulhoon hilloineen päivineen ja lorauta mausteeksi valitsemaasi viunasta. (Tein 9 pikku leivosta, laitoin ehkä 2rkl Baileystä) Ota haarukka käteen ja survo kaikki sileäksi massaksi. Se käy helposti voimattomammaltakin.

Kaada tummaa kaakaojauhetta pari ruokalusikallisa vaikka lautaselle. Muotoile massasta käsin haluamasi kokoisia ja mallisia palleroita. Voit tehdä pieniä konvehtin kokoisia, tai suurempaa leivoskokoa, pyöreitä tai soikeita, ihan kuten perunoita. Pyöritä ne kaakaojauhoissa ja asettele sopivankokoisiin leivosvuokiin. Konvehtinkokoiset voi pyöritellä myös suklaaströsseleissä. Kuvio haluamallasi tavalla, mulla on tuollaisia karmeita itukuoppia, toiset tekee "viivoja". Tomusokerita ennen tarjoilua.

Siinä se. Koskaan leipominen ja näin hienon lopputuloksen aikaansaaminen ei ole ollut näin nopeaa ja helppoa. Pikkasen sotkuista hommaa, mutta helppoa.

Eli näitä vois oikiasti tehdä vaikka minkä määrän vaikka mihkä juhliinkin. (... ja niin hän saikin 1500 perunaleivos petit four tilauksen...in my dreams).

Ja huomaatteko yhtään mistä ne ameriikan mantereen hullaannuttaneet cake popsit on kehitelty....

.


2 kommenttia:

  1. Nämä on kylä niin heleppoja ja hyviä. Ja onpa sulla nätit vuuat!

    1500 perunaleivosta olis kyllä aika savotta...

    VastaaPoista
  2. Tosi söoöjä :) Tää on taas yksi niitä mitä on pitänyt ja pitänyt mutta ei ole saanut aikasta... :)

    VastaaPoista