About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 8. lokakuuta 2010

Röstikuorrutettu rakuunabroileri


Röstikuorrutettu rakuunabroileri... kuulostaa HUOMATTAVASTI  tyylikkäämmältä ruokalajilta kuin tämä viime viikon löytö viimeisimmästä Pirkka-lehdestä 10/10.  Juuri kun (selatessani Pirkkaa) mietin mitä meillä tänään syödään, huomasin, että meillä sattuu kutakuinkin olemaan tarvittavat ainekset.

Ja varsinkin RAKUUNAA! Perunamaan laidalle keväällä istutettu pöheikkö puskee tarmokkaasti vartta huolimatta toissaviikon jo aika kovistakin yöpakkasista. Hienoa huomata, että tämä yrtti ei vähästä säikähdä. Säälittää hiukan, kun se taitaa jäädä lumen alle, en ole ehtinyt jotenkin paneutua kannattaisiko kuivata tai pakastaa vai kuinka säilöä talven varalle.

Kyseinen ruokalaji oli siis helppotekoinen ja nopea valmistaa (uunissa lopuksi 20 min). Käy hienosti ihan arkiruuaksi, pehmeällä maullaan tuo vaihtelua normaalin arkimeininkiin. Laski myös Urho 6v:lle, joka ei edes kommentoinut, että tässä on joku kumma maku....siispä täten todistettu, rakuunan maku on hienostunut, pehmeä ja vaikkakin persoonallinen, ei missään tapauksessa "kummallinen".

Kopioin tähän vielä Pirkka lehden reseptin täydellisenä, niin ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.
Ja tietenkin muutama oma testikeittiökommentti.

RÖSTIKUORRUTETTU RAKUUNABROLERI

(4 annosta, à 360 g)
2 rs (à 250 g) Pirkka marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
2 rkl juoksevaa Pirkka Mainiota
1 rs (200 g) Pirkka herkkusieniä
1 (250 g) Pirkka purjo
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vettä
2 dl Pirkka vispikermaa
pieni nippu tuoretta rakuunaa tai 1 tl kuivattua
1/2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa Pirkka Mainiota
1 ps (500 g) Pirkka peruna-sipulisekoitusta
1/2 tl suolaa
mustapippuria

1. Ruskista broilerinfileesuikaleet parissa erässä. Viipaloi sienet. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Lisää kasvikset joukkoon ja anna kuullottua.

2. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kuumenna, kunnes kastike saostuu. Kaada joukkoon kerma. Mausta rakuunalla.

3. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja kaada rakuunabroileri matalan uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle.

Kuumenna peruna-sipulisekoitus rasvassa paistokasarissa.

4. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä perunaseos rakuunabroilerin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunakerros on saanut väriä ja paistunut rapeaksi.

5. Tarjoa salaatin kanssa.

Itse käytin  kokonaisia maustamattomia kanan rintaleikkeitä (3kpl, ei varmaaan ollut puolta kiloa), jotka suikaloin. Purjo jäi pois kokonaan ja tuoreet herkkusienet vaihtuivat purkista otettuihin, joiden nesteen hyödynsin myös kastikkeessa. Rakuunaa oli reilusti. Muuten kutakuinkin reseptin mukaan.

Suurin kritiikki lopputuloksen osalta ei ole niinkään maussa vaan ulkonäössä. Ruoka oli aika tasaisen vaalea, eikä 20 minuutissa perunatkaan ottaneet mainittavasti väriä. Miten olisi lisäyksenä juustokuorrutus? No, ei, ei. Aivan liian raskasta ja kaloripitoista, olihan tässää jo kermaa (muista kevyet ruokakermat), ja sitäpaitsi juuston alla luultavasti kertakaikkiaan myös aivan liian hyvää!

3 kommenttia: