About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 4. lokakuuta 2013

Tuplauunin tuplareseptit - sä oot syypää mun hymyyn

Kuva www.satukemppainen.com

Siinä se nyt möllöttää. Ei Akseli, joka huumorimiehenä tuskin kovin usein möllöttäää, vaan Samsung Tuplauuni, noin tuttavallisemmalta nimeltään.  Kerroinkin jo aiemmin superhauskasta kokkisota-illasta, jossa jouduimme heti tositoimiin uunin kanssa.

Varsinkin Riikka (tiedättehän, se Vatsasekaisin-tyyppi *) ja minä olimme hirveän tosissamme.

Kuva www.satukemppainen.com

Toisaalta, se takasi voiton. Tai siis se, että meillä oli tosi hyvä tiimi. (Lähes yhtä hyvä kuin valkoisella joukkueella).

Kuva www.satukemppainen.com

Ja voittajienhan on jo tunnetusti helpompi hymyillä....( ja näköjään myös valkoisen joukkueen)

Mutta ihan itsessään se uunikin sai suun hymyyn. Tuplauunin saa siis jaettua haju- ja makutiiviisti kahteen uuniin, joista voit energiaa säästäen käyttää vaikka vain toista. Uunia voi myös käyttää yhtäaikaa, eri toiminnoilla ja lämpötiloilla, eri ajastuksilla. Eikä tähän vielä lopeteta, sillä  alempi osa muuntuu tarvittaessa myös höyryuuniksi.

Hei, oottakaa, mä vähä kyselen Aleksilta....Vaikea käsittää, kuinka en ole tajunnut tarvitsevani juuri tälläistä! Ja jos tälläinen olisi ollut olemassa 7 vuotta sitten uutta keittiötä laitettaessa, olisi monelta uunituskalta vältytty. Uuni putsaakin itte ittensä. Lisää infoa uunista ja videoita ja käyttövinkkejä löytyy Samsungin kamppanjasivuilta.  Samalla sivulla kannattaa ehdottomasti käydä myös jättämässä yhteystietonsa äänestykseen jossa voit voittaa valitsemasi Samsung kodinkoneen. Pikkuusen paremmat palkinnot. Mua ei tällä kertaa tarvitse äänestää. Että ihan nyt ajattelette vain omaa etuanne tuplauunin (tai jääkaapin) kiilto silmissä.

 Minä sen sijaan jään haaveilemaan. Haaveilemaan kuinka tuplauuniani käyttäisin.

Hauduttaisin uunipadassa sitä ihanaa siirappista sesamkanaa

 
ja jälkiruuaksi laittaisin toiseen osaan paistumaan jättisuklaacookien valurautapannuun.


Kana vaatii maks. 150 asteen lämmössä 3h,  jättikeksi taas 175 asteessa 40 minuuttia. Ja nyt ne tulee yhtäaikaa! Vaikka lämpötilaero ei olekaan suuren suuri, on se molemmille kuitenkin aika kriittinen ja nyt tuoksut ja maut eivät pääse sekoittumaan. Lisäksi keksi ehtii jäähtyä sopivasti jälkiruuaksi. Nämä reseptit oli pakko laittaa tähän muuten jo senkin takia, että te, rakkaat lukijani, ootte kumminkin menneet unohtamaan nämä ja molemmat on sen verran kansankiihotusreseptejä, että jos olette persoja ablodeille, kannattaa  nämä muistaa.

Kala  mietoon höyryyn kypsymään, niinkuin pääsin jo kokeilemaan, ja uunivihannekset kovemmalle lämmölle paahtumaan. Tai vuohenjuustot grillivastuksen alle samalla kun paahtopaisti muhii omia aikojaan. Mielettömiä mahdollisuuksia. Mutta tutustukaa itte. Joka ruuanlaittofanin päiväuni. 

Klikkaa myös facebookkiin!

* asiallisesti sanottuna Riikkahan on ihana ja Vatsasekaisin Kilinkolin on valittu mm. 2012 Kauneimmaksi ruokablogiksi. Ja 12.11 mä meen Riikalle kylään. Televisiossa.

Yhteistyössä Samsung

21 kommenttia:

 1. Te ootte Riikan kanssa ihanan tosissanne. Jotenkin minun on niin helppo kuvitella tuo tilanne. Te kun että oo puolitien naesia....

  Minä harkitsen tuplauunia vakavasti, kun meidän pitää uusia uuni muuton yhteydessä. Toivonkin, että minun arpani voittaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattele, mikä tuuri olis kun tulis tarpeeseen!

   Poista
 2. jättisuklaacookie kelpais nyt aamukahvin kylkeen. Teillä on ainaki näyttäny olevan hauskaa. Juuri siitä ruoanlaitossa onkin kyse, tai pitäis ainakin olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens kerralla lähdet sitten blogimiittiin pitämään hauskaa!

   Poista
 3. Sun videosetti on tosi hyvä! Oli hirmuisen kiva tavata, törmätäänhän taas parin viikon päästä Blogiringin tapaamisessa? Voit neuvoa mut taas perille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi kun tuuri kävi huono, olin just ehtiny sopia ystäväoerheen kanssa illalliset, joita on yritetty sovitella kalenteriin nyt jo vuosi!

   Poista
 4. Mahtava ilta ja oli hauska tavata. Kuponki täytetty ja toivotaan, että raksalle tulee tuplauuni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä rakennatteko te? Voi, elätte jännittäviä aikoja. Ai niin , sainhan mäkin meille tuplauuniin kun pakotin meille myös kunnon kokoisen leivinuunin rakennusvaiheessa. Olen saanut kuulla sen käyttötiheydestä. Ainakin 2 kertaa.

   Poista
 5. Hyvä meidän porukka! Hienosti kyllä selvittiin kaikki tuosta kokkisodasta. Alussa kyllä tuntui siltä, että voisin poistua paikalta, mutta onneksi en poistunut :) Mukavaa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinähän olit ainoa asiantuntija meidän porukassa :) !
   Oli kiva tutustua!

   Poista
 6. Nam,hyvältä näyttää jälleen! :P Toivottavasti ei haittaa että mainitsin blogisi omassani! (www.fwhoami.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en siis vielä, mutta tulevassa postauksessa ;)

   Poista
 7. Höpö, ei tietenkään. Kävin heti vierailulla. Tsemppiä, Freija!

  VastaaPoista
 8. siis kaikkea sitä kuulee, melkoinen uuni! Piti heti osallistua! Oishan tuo aikamoinen, täytyis taas alkaa kokkaa enempi jos tärppäis :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokkaa enempi? sähän kokkaat koko ajan?

   Poista
 9. Voi elämä mä haluan tuollaisen uunin ! Pakko saada. Pitäsköhän ehdottaa tolle miehelle keittiöremppaa ja pankkiinkin pitäs kai ottaa yhteyttä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainonta luo tarpeita... Mutta sullahan on jo suunnitelmat hyvin hallussa!

   Poista
 10. Tuollainen uuni olis kyllä mahtava!
  Nanna,,voitit arvonnan blogini synttäriarvonnassa,joten laitappas osoitetietosi meiliin

  yaelian2008@gmail.com

  niin lähetän sulle arvontapalkinnon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo totta! Mikä päivän piristys. Kiitos Jael!

   Poista
 11. Meillä on varmaan piakkoin uunin ja lieden vaihto joka tapauksessa. Tämä olisi hyvin kätevä. Tietty kävin täyttämässä kupongin!

  VastaaPoista