About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 25. maaliskuuta 2021

PÄÄSIÄISPÖYDÄN MAKEAT HERKUT

 

Ihana leipoa pääsiäistä. Se on vuoden juhlista melkein lemppari, monta pyhää peräkkäin, eikä niin perinteissä kiinni ruuan osalta kuin vaikka jouluna, enemmän irroittelua jotenkin. No pitäähän sitä olla mämmiä, suklaamunia ja lammasta tietenkin, mutta niiden kanssakin voi varioida.

Tänään ilmestyy yhdeksässä sanomalehdessä taas Lännen Median tuottama ruoka-aukeama,jonka sisällön olen tehnyt. Etsi lehti käsiinne naapurista, netistä, kirjastosta tai kioskilta, ellei se kotiin tule ja ala suunnitella pääsiäisien leivontaa ja jälkiruokapuolta.SITRUUNAA! Sitä huutaa pääsisäisleivonta ja vielä isoilla kirjaimilla. Sitruuna rientää kevättä kohti kirkkaalla värillään ja pirteällä hapokkuudella. Sitruunaruudut ovat , noh, sitruunaisia. Eikä resepti oo vaikea.

Mutta ei se ole vaikhea pääsiäismunakakkukaan,ei! Hedelmäiset maut toteutuvat hyvin iloisen värikkäässä koristelussa. Kääretorttupohjasta muotoiltu kakku on nopea tehdä ja juuri sellainen, jonka leipomispuuhiin on mukava ottaa mukaan myös perheen pienimmät.


Pienet rakastuvat myös halipupupikkuleipiin aivan varmasti eikä noita kyllä aikuinenkaan pysty vastustamaan. Suloinen on aina suloinen. Teinikin on kysellyt jo viikon, että koska leivot niitä uuden pesueen. Halipupujen salaisuus on ylösalaisin käännetty pipakakku-ukkomuotti.


Kruununjalokiveksi nostan vielä tämän porkkana- ja juustokakun liiton. V-A-S-T-U-S-T-A-M-A-T-O-N!

Keräsin vielä yhteen 3 raikasta pashareseptiä. Mikä on sun valinta?


Perinteisempi versio?


Hedelmäinen ja vegaani kippotyyliin?Vai jotakin aivan muuta? Vaikka nutellapashaa!

Ihanaa pääsiäisajan herkuttelua!

5 kommenttia:

 1. Eikä Ilkka julkaissut nytkään!!!! No toivottavasti muut lehdet.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mä teen joka pääsiäinen pashabuffetin - neljä eri makua. Tavallisesti jurytän maut pääsiäisen ajan (huom! Kuusi viikkoa!!!!) vierailla ja vähiten ääniä saanut maku putoaa pois seuraavana vuonna ja tilalle tulee aina yksi uusi...
  Pasha ei voi olla mikään kevytversio tai vegaaninen, sillä näitä lajeja harjoitetaan suuressa paastossa kuusi viikkoa ennen Juhlien Juhlaa ja Riemujen Riemua.
  Jos jaksan teen myös kulitsan ja/tai baban, jos en jaksa, ostan ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea pashabuffet. Mä kun oon tällainen vääräuskoinen niin en tiedä enkä osaa noudattaa kaikkia taiteen sääntöjä näissä pääsiäisasioissa, mutta hienoja perinteitä nämä kyllä ovat! Mä haluaisin koittaa tehdä kans kulitsan, kun luin, että pashaa voi sipaista myös siitä leikatulle siivulle! Nyt kun en saa itte maistella, niin en ehkä vaivaudu tänä pääsiäisenä vielä. Ja voi kuvitella, että täälläpäin ei ole kulitsaa myynnissä!

   Poista