Ihana leipoa pääsiäistä. Se on vuoden juhlista melkein lemppari, monta pyhää peräkkäin, eikä niin perinteissä kiinni ruuan osalta kuin vaikka jouluna, enemmän irroittelua jotenkin. No pitäähän sitä olla mämmiä, suklaamunia ja lammasta tietenkin, mutta niiden kanssakin voi varioida.
Tänään ilmestyy yhdeksässä sanomalehdessä taas Lännen Median tuottama ruoka-aukeama,jonka sisällön olen tehnyt. Etsi lehti käsiinne naapurista, netistä, kirjastosta tai kioskilta, ellei se kotiin tule ja ala suunnitella pääsiäisien leivontaa ja jälkiruokapuolta.
SITRUUNAA! Sitä huutaa pääsisäisleivonta ja vielä isoilla kirjaimilla. Sitruuna rientää kevättä kohti kirkkaalla värillään ja pirteällä hapokkuudella. Sitruunaruudut ovat , noh, sitruunaisia. Eikä resepti oo vaikea.
Mutta ei se ole vaikhea pääsiäismunakakkukaan,ei! Hedelmäiset maut toteutuvat hyvin iloisen värikkäässä koristelussa. Kääretorttupohjasta muotoiltu kakku on nopea tehdä ja juuri sellainen, jonka leipomispuuhiin on mukava ottaa mukaan myös perheen pienimmät.
Keräsin vielä yhteen 3 raikasta pashareseptiä. Mikä on sun valinta?
Perinteisempi versio?
Vai jotakin aivan muuta? Vaikka nutellapashaa!
Ihanaa pääsiäisajan herkuttelua!
Eikä Ilkka julkaissut nytkään!!!! No toivottavasti muut lehdet.
VastaaPoistaKiva kun julkaisi perjantaina!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMä teen joka pääsiäinen pashabuffetin - neljä eri makua. Tavallisesti jurytän maut pääsiäisen ajan (huom! Kuusi viikkoa!!!!) vierailla ja vähiten ääniä saanut maku putoaa pois seuraavana vuonna ja tilalle tulee aina yksi uusi...
VastaaPoistaPasha ei voi olla mikään kevytversio tai vegaaninen, sillä näitä lajeja harjoitetaan suuressa paastossa kuusi viikkoa ennen Juhlien Juhlaa ja Riemujen Riemua.
Jos jaksan teen myös kulitsan ja/tai baban, jos en jaksa, ostan ehkä.
Ihana idea pashabuffet. Mä kun oon tällainen vääräuskoinen niin en tiedä enkä osaa noudattaa kaikkia taiteen sääntöjä näissä pääsiäisasioissa, mutta hienoja perinteitä nämä kyllä ovat! Mä haluaisin koittaa tehdä kans kulitsan, kun luin, että pashaa voi sipaista myös siitä leikatulle siivulle! Nyt kun en saa itte maistella, niin en ehkä vaivaudu tänä pääsiäisenä vielä. Ja voi kuvitella, että täälläpäin ei ole kulitsaa myynnissä!
Poista