About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 23. helmikuuta 2021

HELPPO & HERKKU: SAVULOHISPAGETTI





Savulohispagetti.

Tai ihan vaan savulohipasta, niin voit halutessasi käyttää minkä muotoista ja pituista pastaa haluat. Meillä useimmin vaan on spagettia kaapissa, kun lapset on sitä mieltä, että muut pastat  maistuu eriltä.



Savulohi on muuten parasta meal preppausruokaa, isosta lohiviipaleesta saa monenlaista ja keskenään erilaista ruokaa. Tietenkin sellaisenaan, vaikka uuniperunan kera, erinomainen ateria. Mutta jos sitä jää, niin savulohilaatikko perunalla tai riisillä, savulohikeitto, kedgeree, savukalasaatti, savulohimunakas tai savulohi kokkelin kanssa, savulohitahna leivän tai uuniperunan kanssa... ja tietenkin savulohipasta. Ja siinäkin löytyy vaikka mitä variaatioita. Pienestäkin määrästä lohta riittää isoon satsiin pastaa.



Omani lähti siitä, että mulla oli ylijäämäpala lämminsavulohta, päätin, että siitä tulee pasta ja sitten katsoin mitä mulla on kaapissa. Pöydälle nousi fenkolin ja purjon jämäpalat, kermapurkki, parmesan, sitruuna ja juusto.

Siitähän oli hyvät asetelmat lähteä.

 Savulohispagetti

4:lle
spagettia 3:lle, n. 225 g
2 rkl öljyä 
1 dl purjon valkoista osaa hienonnettuna
1 dl fenkolia hienonnetuna
1 dl raastettua parmesania
1 dl kermaa
1 dl pastan keitinlientä
1 dl valkoviiniä
200 g savulohta pieninä paloina
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
mustapippuria myllystä ja suolaa, maun mukaan
1 rkl kaprista

Keitä kuivaspagetit runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente, napakka purutuntuma siis,  8-11 min.

Kuullota purjo ja fenkoli öljyssä 5 min. Lisää parmesan kerma, pastavesi (voit ottaa kattilasta vaikkei pasta olisikaan vielä valmis) ja viini (jonka voit korvata jommalla kummalla nesteellä, mulla sattui olla pullonjämät). Anna porista muutamia minuutteja.

Lisää valutettu spagetti, lohi, sitruunankuori ja mehu (maistellen) ja kapris, sekoita hyvin ja mausta. Suolaa ei kyllä välttämättä tarvitse lisätä.

Siinä se, savukalaspagetti. Tällä kertaa ei kotona ollut mitään tuoretta yrttiä, mutta oon vähän in love with kapris, joten se ei haitannut.


6 kommenttia:

  1. Nam nam:) Hih, juuri tänään tein savulohispagettia, kun eksä toi minulle lahjaksi savulohta (kylmäsavustettua)-Mulla oli täysjyväspagettia ja kerman sijaan sekoitus fetaa ja raejuustoa, eikä purjoa mutta muuten aika sama:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava ajoitus meillä! On se hyvää, teki kuinka vain!

      Poista
  2. Purjo ja savulohi on täydellinen yhdistelmä! Ehdottomasti testiin, lohipastareseptejä ei koskaan voi olla liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja aina on hyvää. mulla on itsellä jäänyt mieleen, kun ystäväni kutsuo kourallisen kavereita illanviettoon, jossa hän tarjosi leipomiaan tuoreita sämpylöitä ja ihanaa kermaista savulohipastaa jossa oli myös katkarapuja. Muistan ja maistan sen vieläkin vaikka siitä täytyy olla jo 25 vuotta!

      Poista