About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 15. toukokuuta 2020

NYT OTTI OHRAPIRTELÖ!


Niinhän sitä sanotaan, eikös? Vai oliko se ohraleipä? Mutta anyways, minä ainakin otan ohrapirtelön vastedes aina kun siihen on mahdollisuus. Ja nyt puhun oikeasti ohraPIRTELÖSTÄ, en muista lasissa kuohuvista olusista.

Maistoin ohrapirtelöä tai beer shakea eka kerran melkein kaksi vuotta sitten. Olin projektissa, jossa meillä oli kumppanin Uumajan yliopiston ravintolakoulu, kolmen vuoden aikana tuli tehtyä aika monta työmatkaa sinne. Uumaja on erittäin mukava kaupunki ja kun projektikin liittyi ruokaan, niin tuli syötyä myös kivoissa paikoissa, kun se oli kaikille tärkeää.

Meidän vakihotellin U&Me, vieressä oli heti erittäin kiva Tapas Bar Deli, jonka keittiömestari on Espanjasta kotoisin. Yksi meistä, Sandra on opiskellut Uumajassa ja hän osasi menusta suositella Beer shake´n jälkkäriksi. Ja olipas se hyvää. 


Tässä oma versio kaikessa yksinkertaisuudessaan. Olueksi sopii hyvin tumma stout. Tällä kertaa kaupan hyllyltä tarttui mukaan virolainen. Kävi niin kun Oil of Ulay´n kanssa (muistatteko?).


Beer shake eli ohrapirtelö
2 annosta
1 pullo stout-olutta
n. 7 dl vaniljajäätelöä
ripsaus kaakota pintaan...

Kaada jäätelö ja olut blenderiin ja aja pirtelöksi. Hyvältä suhteelta vaikutti 1 osa olutta, kaksi jäätelöä, mutta voit toki testata muitakin suhteita.

On kyllä hyvää. IsoHoo tykkäsi oikein erityisesti. Ainut miinus puoli oli, että tasapuolisuuden nimissä tämän jälkeen täytyy perheen alaikäisille valmistaa suklaapirtelöt.

Tai mikä miinus se ny on? Vähä vaan viittimistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti