About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 16. huhtikuuta 2020

HEI ME LEIVOTAAN!


 Ja kyllä me on leivottukin! Ihania vanhoja klassikkoja, joita ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan,  kuten mokkapaloja ja unelmatorttua. Toisena pääsiäispäivänä leipaisin pupumaisen porkkanakakun, josta rakas Natasisko, suuri porkkanakakun ystävä, tuumas ja ihan kysymättä, että se oli TODELLA hyvää. Kelpaa siinä sitten leipoa.

Mullakin odottelee jääkaapissa tumma ja vaalea juuri ja niiden lisäksi  yksi tosi mielenkiintoinen leipäresepti (johon ei kaapissani ollut kuitenkaan tarvittavia jauhoja) sitä oikein paneutuvaa ja pikkutarkkaa ja pitkää leivontaprojektia. mutta parhaiten leivontahimoa sammutetaan hyvin yksinkertaisin reseptein. Niitä olen testaillut ja kehitellyt teidän iloksenne Lännen Median tänään ilmestyville ruokasivuille. PERUNARIESKA

Jos helpoimmista helpoimmasta aloitetaan niin se täytyy olla kyllä perunarieska. Itselläni homma lähti siitä, että valmistin ison kattilallisen muusia, kahden päivän tarpeiksi, mutta suunnitelmat vähän muuttuivat ja sitä jäi yli. 
Perunarieskat on niin ylihyviä lämpöisinä syötynä ja niin yksinkertaisia, ettei kai näissä voi epäonnistua, ihmettelen miksi teen näitä näin harvoin. Tästä lähtien mä teen aina liikaa muusia. Ihan vaan perunarieskoja varten.


SIEMENLEIPÄ

Siemenleipä on nerokkuuden huippu. Ainekset vaan kevyesti sekaisin ja paistetaan vuuassa. Eikä näihin tuu lainkaan minkäänlaisia jauhoja. Tässä mun versiossa on aika reilusti kaurahiutaleita (niitähän löytyy gluteenittomana), mutta reseptejä löytyy ihan pelkillä siemenillä ja pähkinöilläkin. 

Vastapaahdetut siivut jollakin levitteellä on kyllä eksoottisen rapea herkku!AMERIKAN TÄDIN VOISÄMPYLÄT

Nämä pehmoiset ja aah niin vehnäisen valkoiset sämpylät tunnistaa noista hiukan revityn näköisistä reunoistaan, sämpylät paistetaan vierekkäin ja toisistaan irroittaessa syntyy tuo reuna. Näiden kuori on ohut ja pehmeä, uunista ottamisen jälkeen voilla voideltu.

Dinner-rolls sämpylät on mulle kotoisen tuttuja USA:sta, siellä nämä katetaan aina perusamerikkalaisella family-dinnerille.

Ovathan ne ihan melkein kuin pullaa, mutta vastaleivottuina aika jumalaisen hyviä.

Ja yksinkertaisia tekotavaltaan.MARJANUPOTUSPIIRAKKA

Tiedän, että tiedätte, että nyt on juuri se aika jolloin on luotava kriittinen katsaus pakastimessa mahdollisesta majailevaan marjojen kotivaraan. Jos siellä marjoja on, niin keitä kiisseliä, marjapuuroa, tee smoothieta,mehua ja hilloakin voi tehdä, ellei sinullakin ole niitä jo muuten, ja maistuvat ne ihan sellaisenaankin ja puuron ja jugurtin kanssa.

Mutta kaikkein parasta on tietysti marjapiirakka. Varsinkin jos se on sellainen, ettei erillisiä vaahdotuksia ja vatkauksia tarvita. Aineet vaan sekaisin marjojen kanssa ja uuniin. Tämä piirakka on tosi kostea, käytetyistä marjoistakin riippuen ja sopiikin lusikan kanssa syötäväksi. Älä unohda vaniljakastiketta!


PIKAISET VIINERIT

Ja jos mietit, ettei tämän helpommaksi voi mennä, niin ehkä voi. Jos ostat nimittäin valmista lehtitaikinalevyä ja tuunaat siitä viinerit vaniljakreemin ja vadelmahillon kera. Ihan mielettömän hyviä.

Mutta näitäkin kannattaa tehdä suoraan uunista suuhun, ei säilytykseen, sillä parhaimmillaan nämä ovat parin tunnin sisällä leivonnasta.

Nämä reseptit löytyvät tänään siis sanomalehdistä, joihin  Lännen Media tuottaa sisältöä (lista lehdissä täällä). Olkaapa hyvä. 

Leivotaan!
1 kommentti: