About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 10. huhtikuuta 2020

AMERIKKALAISET PANNUKAKUT JA PEKONI


Nyt justiin mä ristin käteni ja otan piänen aikalisän etätöihin, etäkouluun, sosiaaliseen etäistämiseen (arvatkaa keksinkö ihan itte?) ja jopa siivoamiseen, joka olis nyt ihan pakollista, mutta ei ehkä jaksahuvita.

Pääsiäislomalla täytyy nauttia pääsiäisestä, niinkun voi. Täytyy kattella vanhoja kuvia vaikka. Ja sallikaa mun nauttia aamiaisesta. Joka päivä kaikessa rauhassa ja ihanasti (luin äsken läpi mitä olin kirjoittanut ja luin, että ihan alasti; se tuskin toteutuu. Mutta ehkä pyjamassa).Minä en kuittaile aamiaisia, en kahvilla enkä muullakaan olemattomalla. Päivä alkaa aamiaisella ja se on vähintään teetä ja pari hyvin päällystettyä leipää. Tällä viikolla on tehty myös usein smoothieta ja silloin kun ei, niin puristettu tuoretta appelsiinimehua. Munia on keitelty, nämä siis kuuluu mulla usein aivan arki aamuunkiin. Tämä viikko on menny myös niitä viime sunnuntaina leivottuja täysrukiisia karjalanpiirakoita tuhotessa.

Mutta sitten kun päästään erikoisaamiaisiin ja viikonloppuihin niin taivas repee ja pöydänjalat notkuu. Usein aamiainen onkin tavallaan brunssi eikä sen lisäksi tehdä kuin yksi ruoka. Amerikkalaiset pannukakut pekonilla ja vaahterasiirapilla
12-16 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2, 5 dl maitoa
2 rkl öljyä/sulatettua voita
1 iso muna (tai kaksi pientä)
öljyä ja voita paistamiseen
1 paketti pekonia
vaahterasiirappia

Sekoita kaikki ainekset kulhossa paakuttomaksi taikinaksi.
Paista medium+ lämmöllä voin ja öljyn seoksessa nostamaal pannulle kauhalla aina taikinaa tuollaisen nätin kokoisen lätyn verran. Kun pannukakun reunat alkavat näyttää "kuivilta", käännä ja paista pannukakun toinenkin puoli kkauniin kullanväriseksi. Älä painele pannukakkua lastalla, sillä nämä kohovat kauniisti meheviksi ja paksuiksi.

Meillä tarjoillaan amerikkalainen pannukakku pekonin ja vaahterasiirapin kera. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta on niin hyvää! Ihan olen tämän tavan USAssa oppinut. Toki pannukakkujen kanssa voi tarjoilla myös tuoreita marjoja, hedelmiä, hilloa, kermavaahtoa ja sellaista. Kukin makunsa mukaan.

Pekonit tein tällä kertaa uunissa. Levitä leivinpaperin  päälle irroittelemasi pekonit vieri viereen. Pellille sopii kaksi 170 g pakettia, niin vieri viereen voit laittaa. 175 astetta paistaa pekonit käryttä sopivan rapsakaksi n. 20 minuutissa. Voi kyllä laittaa kylmään uuniin, silloin ehkä kestää reilu 5 min. kauemmin. Halutessasi voit kääntää pekonit loppupuolella.

Ja sitten vaan tosiaan kasa pannukakkuja, prapsakoita pekonisiivuja ja REILUSTI vaahterasiirappia lautaselle ja ääntä kohti.

Vaahterasiirapin riittävyydestä täytyy sanoa, että amerikkalaissuomalainen  viisihenkinen ystäväperheemme Brownit, joka aina  vieraili  meillä kerran vuodessa ja silloin tehtiin pannukakkuja aamiaiseksi, varasi aina kaksi täyttä pulloa  vaahterasiirappia 4 aikuiselle ja 4:lle lapselle!Aamiaisista ja erikois-sellaisista puheen ollen, tässä vielä muutama fiilistely vaihtoehto, vaikka pääsiäisen pyhiin:

Dominikaanilainen aamiainen
Egg MacMuffins
Texmex munakas eli Migas
Huevos Rancheros
Ihana rukiinen avokado-uppomunaleipä
ChilaquilesEi kommentteja:

Lähetä kommentti