About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 10. joulukuuta 2016

VIIKKOMENU 50


Justiin lapset tuolla laskivat, että 14 yötä jouluun!

Minäkin lasken!

Luvassa vähän spesiaalia tällä viikolla, sillä sunnuntaina rakennetaan syömisen sijaan piparkakkutaloa.

Lampaan kohdalla näköjään lipsahdin periaatteestani "arkiruokaa ennen joulua".

Ei haittaa! Lasken päiviä aattoon!



MAANANTAI : PIIMÄVELLI

Joulu on perinteiden aikaa. Piimävellin aikaa. (Oikeasti ei mitenkään erityisesti, kunhan nyt kuulosti hyvältä!)


TIISTAI: BRATWURSTIPELTI

Makkarapelti on juuri omiaan joulunaluksen kiirepäiviin. Makkaraksi kelpaa kaikki (makkarat). Oman maun mukaan. Testaa samalla joulusinapit!


KESKIVIIKO: LOHI-KEDGEREE

Ideaali tilanne lohi-kedgereen suhteen olis, että lohiaterialta on jääny tähteitä, vaikka uunilohta. Voit kyllä ostaa pienen palan savulohtakin. Mä kans aina syön lohta. Paitsi ravintolassa en suostu sitä tilaamaan. Koska kotona aina lohta.


TORSTAI: MAKAROONILAATIKKO

Arkiruokien kunkku ei esittelyjä kaipaa. Maistuu aina ja kaikille. Miten se voi ollakaan niin hempskatin hyvää!



PERJANTAI: PAISTETTU RIISI

Onneksi olkoon lukijat, jotka ootte löytäny Fried rice -reseptini. Ja aika moni on, taitaa olla yksi mun kaikkien aikojen luetuimpia reseptejä. Parhaimmillaan parasta, pahimmillaan hirveä mössö. Tällä reseptillä siis ensimmäinen.



LAUANTAI: LAMMASTA JA JOULUINEN MAUSTEVOI

Tämä jouluvoi on maailman kaunein. Myös maailman paras. Vaikka just lampaan päällä.



SUNNUNTAI: PIPARKAKKUTALON RAKENNUS

Piparkakkutalon rakennusta on ilmassa. Tämä ihana linnahökötys tehtiin aikoinaan Urhon piirustuksien mukaan (not). Koska siinä pikeerit valuu ja seinät on vinksin vonksin, olkoon se suurena rohkaisuna sinulle tavallinen piparinleipoja. Joo, tiedetään. Ne piparitaiteilijat on erikseen. Tyydyn ihailemaan....

Jonsei ollut tämä linna parhaimpina aikoinaankaan loistava, niin aika karun kohtalon se lopulta koki. Kuka muistaa vielä puolisurullisen joulutarinan?




Perinteistä aloitettiin ja niihin päädytään. Kaneliässät kuuluu jouluun. Ne niin kuuluu!

Ei aina kaikkein helpoimpia leivottavia. Mutta joskus pitää vähän kärsiä.




VIIKON XTRA: BERGÖN TYRNILEIPÄ

Viikon xtra on sekin leivottavaa, koska tämän saaristolaisleivän ohje on jaettava. Bergö on saaren nimi tuossa Vaasan edustalla ja tämä resepti on saatu bergöläiseltä limpunpaistajalta.

Nyt varmaan pitäis alkaa suunnitella joulukortteja seuraavaksi. Joulunhommista muuten voin ruksia tähän mennessä:

x Jouluvalot (ja nekin laittoi IsoHoo)
x Joulukalenterit
x Joulupukin kirje (ja sen kirjoitti Maitotyttö)

...että melkein kaikki tehty....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti