Sillit kuuluuvat pöytään aina parhaimpien juhlien aikaan: jouluna, juhannuksena ja vappuna. Itseasiassa ne sopivat ihan minkä tahansa perhejuhlien tarjoiluun, sillitahna ja maltainen saaristolaisleipä ovat aina takuuvarma hitti noutopöydässä.
Sillistä saa kyllä pöytään jokapäiväistäkin ruokaa ja oli tarve kumpi tahansa, Sillikoulun reseptien joukosta löytyy
Enkä koskaan unohda kuinka laitoit sillivoileipää mun krapulaan...
Valitettavasti etanapannuni ovat tyhjäkäytöllä suurimman osan vuotta. Ymmärtääkseni noissa koloissa viihtyy moni muukin; katkaravut ja silakat ainakin. Miksei siis myös silli!
Viihtyi kyllä! Sillin (ja voin rasvaisuutta) leikkaamaan laitetaan sopivasti fenkolia ja kaprista, maltilla persiljaista valkosipulivoita sillin kaveriksi ja päälle parmesaaninen leipämuruseos. Ihan lempiherkkuni etanoiden kanssa samalle viivalle pääsi tämä annos varsinkin kun muistin tirskauttaa syödessä vielä hiukan sitruunaa päälle. Oikein sopeva alkuruuaksi pikkujoulupöytään tai joulunpyhiin - jos nyt ajankohtaiseksi heittäydytään - silloin kun haluat tarjota vaikka kolmen ruokalajin illallisen ison joulukattauksen sijaan. Ja yksinään etanasillit ovat ihana iltaherkku.
ETANASILLIT
5:lle
1 pkt (150g) Ahti Perinteinen Sillifilee tai Ahti Matjessillifilee
50 g voita
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl kaprista
3-5 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
½ pieni fenkoli
Pinnalle:
1 dl eilistä leipää rouhittuna tai Panko-korppujauhoa
1 dl Parmesaaniraastetta
1 dl silputtua lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun: sitruunanlohkoja
Laita uuni lämpiämään 200°. Ota esille etanapannut.
1 sillipaketista saat n. 30 etanasilliä. Jos käytät AhtiPerinteistä Sillifileetä, liota sitä ensin pari tuntia kylmässä vedessä liian
suolaisuuden poistamiseksi. Voit käyttää myös molempia sillejä, eli silloin
yksi filee kutakin. Saksi fileet paloiksi, kustakin fileestä tulee n. 15 palaa.
Jaa palat etanapannun koloihin.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset,
valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Kuutioi myös fenkoli pieneksi. Sekoita
kaikki yhteen voin kanssa. Jaa massa tasan etanapannun koloihin sillin päälle.
Yhdistä pintamurun ainekset ja jaa seos kolojen päälle.
Paista 200°
n. 6 minuuttia, kunnes voi kuplii ja leipämuru saa pintaan hiukan väriä. Varaa ruokailijoille sitruunanlohkoja
annoksen pintaan puristettavaksi. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Yhteistyössä Ahti-sillit
Ompas hauska idea! Minä olen laittanut joskus juurikin silakoita etanapannuun.
VastaaPoistaMuistan ne silakat hyvin! Olet yksi inspiraation lähteistä!
PoistaWau mikä idea!
VastaaPoistaMulla muuten kävi mielessä sellainen vorschmackkimainen jatkojalostus, että jos noihin koloihin sillien kanssa nokare jauhelihaa...
PoistaIhan mahtava idea Nanna! Suorastaan nerokas :) pitää kokeilla.
Poistasää oot nero <3 huikee idis!
VastaaPoistano, no, pientä rajaa!
PoistaTuo sillikoulu on oikeasti niin kattava sivusto mahtavia reseptejä, että alkoi tulla rimakauhu onko mulla mitään uutta sanottavaa. Kun te kollegatkin jo sanoitte sanottavanne todella hyvin!
VastaaPoistaTämä menee kyllä testiin, nerokas idea Nanna. Mulla kuola valui tätä lukiessa, rakastan silliä JA etanoita :D
VastaaPoistaSe on siinä sitte!
Poista