Katkarapukasari ei toki ole mitään rakettitiedettä reseptiikaltaan, joten kotonakin valmistus onnistuu. Oikeastaan melkoista pikaruokaa, katkiksia kun ei paljon kannata
Omiin kasaritunnelmiin palasin kun kurkin jääkaappiin Mitä- tänään-syötäisiin- ja jääkaapista-löysät-pois-meiningillä ja rasia jokiravunpystöjä suolaliemessä ja pinaattirasia huuti käyttöönottoa (oli siellä vielä vajaa rasia herkkusieniä ja kermaakin). Niin, että tästä taiskin tulla jokiravunpyrstökasari. Vielä kun muistais kuinka tein sen...
Jokiravunpyrstökasari
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyreeta
iso kourallinen (tai 2) tuoreita herkkusieniä
70g pinaattia
tujaus valkkaria (1-2 dl) jos sattuu kaapissa olemaan auki
5 dl hummeri(fondistatehtyä) lientä, kala(kana(kasvislientä)
rasiallinen jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
2 dl kermaa
suolaa, pippuria, lehtipersiljaa tm yrttejä
Freesaa pilkottuja sipuleita öljyssä. Lisää hetken kuluttua pilkotut sienet, freesaa pari minuuttia lisää- Lisää tomaattipyre ja pinaatit löystymään pannulle. Lisää nesteet ja anna kiehua hetken kokoon paksummaksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi jokiravunpyrstöt ja kuumenna. Tarkista mausteet.
Näin kasarina. Nopeasti ja huolettomasti. Hyvää tulee. Söin tätä lasten kanssa (siis käytännössä yksin: Mitä nää vihreät on? Voin syödä, mutten noita vihreitä. Sä tiedät, äiti, mä en tykkää sienistä. Miksi nämä katkaravut maistuu näin erilaisilta?)
Tähän kasariin tois ihanasti vielä lisäpotkua savupaprika tai chili, jotka kumpikin jäi hyllyyn lasten takia.
Ihan hyvin olis voinu laittaa! *huokaus*
Siis tämä ruoka... Miljoona kertaa laihduttaneena muistan, kuinka bongasin katkarapukasarin Painonvartijoiden ohjeista. Ja kuinka nautinkaan siitä. Paitsi että ohjeessa ei ollut kermaa... Mutta silti ihanan maukasta. (P.S. Muistaakseni tein lapsille nakit ja muusi...)
VastaaPoistaOlman kermaakin onnistuu tomaattimurskapohjalla esimerkiksi varmasti ihana katkiskasari. Mulla oli vaan sattumoisin tapettava kermapurkki jääkaapissa!
PoistaVoi lapset, voi lapset teitä!
Tilaisin heti sun ravintolassa katkarapukasaria!
VastaaPoista:) ...sähän et pystyisi olla syömättä listaa läpi!
PoistaMulle tulee kerran vuodessa "pakko saada katkarapukasaria"- fiilis, kai joku kaipuu nuoruuteen. Yritän myös pysyä perinteissä, eli sekä inkivääri että curry tulevat jauheena maustepurkista, kuten 80-luvullakin.
VastaaPoistaPerinteistä ei poiketa!
Poista