About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 21. toukokuuta 2015

Paella ohrahelmistä grillissä




Joskus more is more.

Täytyy sanoa, että tilanne vähän riistäytyi käsistä kun Sydänmerkki haastoi minut mukaan kehittämään sydänystävällistä grillattavaa. Paella, tuo ihanista ihanin yhden pannun ruoka on herkku tarjottavaa isollekin seurueelle. Tällä kertaa kokeilin valmistaa sen ohrahelmistä ja nehän sopivat siihen vallan mainiosti. Paellaan voi upottaa mielin määrin lihaa ja äyriäisiä ja kasviksiakin ja tällä kertaa omasta tulikin varsin monipuolinen setti.

Joskus more is more.

Paella on mulle itse asiassa kesä- ja grillausruokaa, kaasugrilliin kun paellapannu mahtuu hyvin ja pohjan lämpö jakautuu koko pannun alueelle. Tällä kertaa paella oli myös hengästyttävän helppo valmistaa. Päätin lisätä ainekset pannulle vain peräjälkeen ja mainiosti toimi näinkin.

Ei kun grillaamaan! Paellaa!



Paella ohrahelmistä grillissä
6-8:lle

4 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
300g Atrian Viljaporsaan Fileepihvi Natural 3-4 palaan leikattuna
290g Atria Perhetilan Broilerin Ohut Fileeleike Merisuola 3-4 palaan leikattuna
150 g Chorizoa viipaleina
1, 5 tl suolaa
1/2 kesäkurpitsaa viipaleina
6 eriväristä minipaprikaa 4 osaan lohkottuna
3 dl Torino Ohrahemiä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
7,5 dl vettä
1 tl mietoa savupaprikamaustetta
1/8 tl sahramia
200g vihreää parsaa paloiteltuna
200g herneitä (pakaste tai tuore)
150g katkarapuja
150g surinamipuikkoja puolitettuna

sitruunanlohkoja tarjoiluun
1/2 ruukkua lehtipersiljasilppua päälle

Lämmitä grilli ja paellapannusen päällä, lisää öljy, sitten sipuli ja valkosipuli. Lämpö saa olla mieto, että sipuli hautuu öljyssä, ei pala. Lisää lihat ja chorizo ja paista pinnat kiinni. Ripottele suola lihoille

Lisää kesäkurpitsa ja paprikat, freesaile pari minuuttia. Lisää nyt ohrahelmet ja anna kuullottua. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt ohrahelmiin ja lisää vesi, paprikajauhe ja sahrami. Sulje grillin kansi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

Lisää parsa ja parin minuutin kuluttua katkaravut, sekä herneet ja viimeiseksi surinamipuikot. Anna kuumentua.

Paellan pitäisi nyt olla valmista ja ohrahelmien kypsiä. Nosta pannu pöytään, asettele reunoille sitruunalohkot ja ripottele päälle vielä persiljasilppu.

Nauttikaa herkusta hyvän leivän kanssa isolla porukalla ja iloisen naurun säestyksellä.

Naurukin pidentää ikää!


Reseptissä pyydettiin käyttämään Atrian tai Torinon tuotteita. Kutsukilpailun järjesti sydanmerkki. fi.

8 kommenttia:

  1. Onpa upeat värit sun paellassa :) ja jeee, tarkoittaako tämä sitä että 4.6. nähdään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä ei ole vielä sata varma pääseekö täältä asti lähtemään. Mutta kivaa se olisi...

      Poista
  2. Ihanan kesänen postaus! Mä NIIN aion grillaa kesällä mökillä paellaa! En mä oo edes tajunnu, että sitä vois grillillä tehä, mutta nyt kun kirjotit siitä, se tuntuu mitä luonnollisimmalta. Ku eiks se oo niinku se alkuperäinen oikee tapa miten ne spanjoolitkin sitä tekee, niinku avotulella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä miellän paellan aivan grilliruuaksi. Ei se oikein iso pannu liedellä toimi... iso suositus siis grillille vaikka tokihan se perinteinen tapa on kai se tulella tehty. Blogissani on muuten mainio perinteisen paellan ohje myös.

      Poista
  3. Tosiaan more is more :) Tuolla kelpais herkutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sun sanomana vaikea uskoa...☺Toisaalta, arvostaakseen hillittyä linjaa tulee ehkä joskus käydä överin rajamailla. ..

      Poista
  4. Onnea Nanna palkintosijasta!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista