About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 3. heinäkuuta 2014

Raparperi- float


Tämä lausutaan sitten RaBarBeri. Siis samalla lailla kuin BarBie. Tai Bekoni. Hyvin painokkaan behmeällä beellä. Koska se kuulostaa niin ihanan-hellyttävän-suloiselta kun sen kolmevuotias ääntää.

En ole aivan kauhia jäätelön perään. Syön kyllä, mutta harvoin himoitsen sitä. Sen sijaan jäätelöjuomat, jos niitä nyt sellaisella yleisnimikkeellä voi kutsua, ovat herkutteluni kohde. Pirtelöt joo, mutta suosikeista suurin on lapsuudesta ja mummolasta juontava jäätelösooda. Joka siis on lähinnä vaniljajäätelöä ja sitruunalimsaa samassa lasissa. Ehkä maailman virkistävin.

Astetta fiinimpi lähestymistapa on tässä Raparperi - floatissa. Nimestäkin voi päätellä että näitä harrastetaan tuolla amerikan puolella, on root beer floatia, orange floatia ja cokiksellakin tietysti. Harry Potterin kermakaljakin on ihan tätä samaa poreilevan juoman ja kermaisen jäätelön yhdistelyä. 

Raparperi-floatiin tarvitaanRaparperi-granitea ja vaniljajäätelöä 
raparperimehutiivistettä tai -siirappia
vissyä
viilennetyt lasit
paksuja pillejä

Lasin pohjalle ensin pallot raparperigranitea.Siihen sitten raparperimehu ja sooda päälle, jättäen lasiin vielä hiukan kermajäätelö-varaa.Viimeiseksi varovasti kermajäätelöpallo, joka saa aikaan pienen kuohunnan lasissa.

Enää tarvitaan Maityttö, mielellään noin kolme ja puolivuotias, tukka pörrössä ja hikisenä trompoliinilla hyppimisen jäljiltä, suupielissä vielä lounaan ketsupit.

Kohderyhmä se on mikä ratkaisee!
21 kommenttia:

 1. Maitotytön silmät paljastavat,että HYVÄÄ on

  VastaaPoista
 2. Root beer float tuli kyllä vaihtokesänä tutuksi :) En tiedä miksi en ole tehnyt sitä koskaan kotona! Tänä kesänä on käynyt ensimmäisen kerran mielessä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, kun ei ole edes ollut lämpimiä ilmoja (jotta fiilis olisi autenttisin, pitäisi olla Iowan helteet). Tää raparperiversio on kyllä ihastuttavan väristä ja jokseenkin hienostunutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus just nämä simppeleimmät jutut jää paitsioon... Syötiinkö Iowassa "Elephant ears"?

   Poista
 3. Olen aivan myyty, vaikka en kuulu kohderyhmään! Ihana sekä tarina että kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja. Mutta käykääs lukemas Merjan tarinaa ja kuvat http://ripaustryffelia.wordpress.com/2014/06/26/kyytto-lampaita-ja-kanoja-kesaduunina-ja-turisteja/

   Siinä vasta tunnelmaa onkin!

   Poista
 4. Voi ei mikä jäätelösoodan himo iski! Nyt vähän kaduttaa, että söin sen viimeisen jätskipaketin puolikkaan pakastimesta jo toissailtana. No, ei kai se jäätelö kaupasta ole loppunut, jos huomenna sitten!

  VastaaPoista
 5. Muistan itsekin lapsuudesta että jäätelösooda oli herkku! Tosi kiva RaBarBeri-idea :)

  VastaaPoista
 6. Täällä yksi 31-vuotias ilmoittautuu Rabarber-floatin kohderyhmään! Tukka on pörrössä ja suun pielissä illallisen jäljiltä majoneesia...hiki ei ole ja ikääkin taitaa olla hieman yli halutun rajan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen oo ikärasisti. Kelpuutus kohderyhmään OK! (Kyllä noilla majoneesi-näytöillä!)

   Poista
 7. Minä rakasta jäätelösoodaa. Ja voitko uskoa, että se oli yksi ensimmäisiä kotitalouden tunnin kotiläksyjä, joita meillä annettiin. Siihen versioon piti laittaa myös hilloa ja jäämurskaa. Ja oli tarkkaa missä järjestyksessä. Läpäisin kurssin :-)

  Minulla on granitea pakastimessa ja tänään alkaa helle, eli oliskohan se siinä?

  VastaaPoista
 8. Onpas ihanan näköistä! Täytyy varmaan kokeilla joku kesäpäivä :)

  VastaaPoista
 9. Näyttää ja kuulostaa tosi ihanalta. Juuri sopivalta tällaiseen paahteiseen päivään, kun edes varjossa ei ulkona kauaa jaksa olla. Raparperiakin olisi vielä.:)

  VastaaPoista