About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pikkupaprikoiden sisustamistaTänä kesänä on täytetty pieniä suloisia minipaprikoita ihan huviksi asti. Kyseessä ei todellakaan ole chilit, joita niitäkin on tullut joskus täyteltyä. Trendin taisi aloittaa Suolaa&Hunajaa, mutta yhtäkkisesti muistaen, niitä on värkännyt myös esim. Siskot Kokkaa ja Hannan Soppa.

En tiedä onko nämä omani nyt sitten niitä Angelloja, mutta meidän leveysasteillemma näitä no-name minipaprikoita löytyi Lidlistä 6 paprikan 3-värisenä lajitelmana.

Ei siinä paljon reseptejä tarvita. Oman mieltymyksen mukaan täytetään cheddarilla, fetalla, vuohenjuustolla tai mozzarellalla. Jos kykenee nyt valinnan ylipäänsä hyvien ja hyvien vaihtoehtojen välillä tekemään. Minä päräytin herkut täyteen mansikoita ja sinihomejuustoa. Toimii herkullisesti!

Täytetyt minipaprikat grillissä

Minipaprikoita
1-2 mansikkaa/paprika
2 tl sinihomejuustoa/paprika
ilmakuivattua kinkkua siivu/paprika (pekonikin käy)
coctailtikkuja

Leikkaa paprikan sivu auki ja poista siemenkota ja kanta. Täytä muutamaan osaan pilkotulla mansikalla ja sinihomejuustolla, kietaise kinkun tai pekoninsiivu ympärille ja sulje coctailtikulla. Grillaa melko miedolla lämmöllä.Kyllä ne hyvältä maistuivat vaikka toiselta puolelta pääsivätkin hiukan mustaksi, karsinogeenisen kinkun kohdan voi aina jättää syömättä. Ja sitä paitsi: Aina ei voi tulla TÄYDELLISIÄ!ps. Habanero-Sankala vois etsiä mulle huikean chili-polttaa postauksensa, kun ei enää linkki toimi blogimuuttojen myötä, enkä itse sitä löytänyt etsinnöistä huolimatta. 

13 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä! Pitääkin muistaa - meillä ei yleensäkään ole paprikoita täytelty sitten viime kesän. Olisi syytä varmaan taas aloittaa.

  VastaaPoista
 2. Voi taivas, näitä on tehtävä ja kokeiltava. Niin paljon ihania grilliruokia ja liian vähän aikaa.. Huoh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sen sanoit. Kun pitäis tehdä kaikki tutut ihanuudet mutta kokeilla myös ihan uusia ja sitten ottaa revanssit niistä vähemmän onnistuneista. Että mihkä täs keskittyys?

   Poista
 3. Eipä tosiaan olisi tullut mieleen täyttää näitä mansikoilla.
  Mutta nämä ovat ihan koukuttavia, olipa täyte mikä tahansa.

  VastaaPoista
 4. Jalapenoja on tullu täytettyä cheddarilla joskus talvella vaan aikasta kiva vinkki kokeilla näin kesälläkin!
  Ihanaa kesää Nanna!

  VastaaPoista
 5. Mutta mansikka, niinkun tiedät, sopii ihanasti suolaselle, jopa esim parmankinkulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis edellinen vaswtaus oli Jonnalle ja jyt Terhille, että ud´skalsin käyttää Mansikkaa näin rohkeasti just sen sun voileipäkakun ansiosta.

   Poista
  2. Kirjoitus ei tahdo onnistua jäätelötuutti toisessa kädessä!

   Poista
 6. Mansikoita paprikaan! Eipä olisi tämäkään tullut ikinä mieleen, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että mikään ei ole niin viisas kuin ihminen. Myönnetään, että välillä menee pieleen...mutta ei tällä kertaa.

   Poista